Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nellydick dobrý deň,je možné aby kamarátka čakala na zverejnenie vo vestníku od začiatku decembra?nejakého 5.12.2018 dostala rozhodnutie.
Lebo mne to minulý rok trvalo iba 3,5 mesiaca.
Patrí pod CPP BA.
Ďakujem za odpoveď.
@pablito555 už by mala byť zverejnena, nech napíše mail do CPP BA a informuje sa čo sa deje
Zdravím ako zistim kto je mojím správcom osobného bankrotu
Zdravým vás...tak že budú má zastupovať ccp..štvrtok mi prisla doporucenka..tak už len čakať pár mesiacou
@pablito555 ja som si podávala minulý rok v septembri a len v máji som bola zverejnená v registru upadcou v BA to trvá dlhsie
@tuty už sa k tomu dopatrala,má to na súde vo Svidníku a ešte neprišla na rad.
Košice - zastavenie ďalšej exekúcie na podnet exekútora ako aj môj osobne - podané na súd vo februári 2018 - zastavené teraz v júni 2019.........................
@kicilanka môjmu mužovi tiež začali hneď chodiť zastavené exe. Nikto zatiaľ nemal s tým problém. Okrem Providentu ! Chvíľu bolo ticho a teraz ho začali denne bombardovať telefonátmi aj 3x denne samozrejme automat. Minule im volal naspäť s tým že prešiel OB ale ich to vôbec nezaujíma. Vraj áno vidia ho vo vestníku,ale dlh si musí uhradiť. Podotýkam že samozrejme to nedali k súdu, čiže exe t nie je, dlh je premlčaný je to cca 12 rokov dozadu !!! Za pár €€ chcú odneho 12 000€ a vraj sa dlh šplhá ďalej kým to neuhradí. Manžel im povedal že im nebude platiť nič, že keď niečo chcú nech to dajú na súd - toto im povedal už snáď milión X, lebo stále sa tým vyhrážajú,ale doteraz to nepodali 😠 Už je muž z nich na nervy nakoľko telefón dvíhať musí keďže mu kôli robote volajú aj cudzie čísla :/
Dobry deň idem sa podeliť s vami o skúsenosť. Priateľ bol osobne po veľkej noci v CPP, podal papiere o mesiac na to prišlo ze ho budú zastupovať a od včera je vo vestníku, hneď sme písali správcovi aké budú ďalšie kroky, následne na to odpísal a vytýčil termín na 2.7.2019 kedy sa mame stretnúť. Moja otázočka na vás..... Mam stiahnuť z vestníka rozhodnutie a poslať exekútorom ci čakať kým to správy správca? Nestrhavaju mu nič keďže výplata chodí na môj účet, len sa obávam tých telefonátov, že prečo nie je uhradená splátka za tento mesiac. Je rozvedený a v jednej pôžičke je písaná ex ako spolu dlžník, ktorá ale toho času býva v zahraničí, myslite ze ju začnú naháňať.?Dakujem pekne, i ak prečítala som si všetky strany diskusie a fakt treba si nájsť čas, sadnúť si k tomu a dat si námahu čítať, zapisovať, fotiť. Pekný den
Dobry podvecer chcela by som sa informovat ...kde su prve informacie ci je onen clovek ma vyhlaseny bankrot ,v obchodnom
vestniku cii registri upadcov???dakujem
@111122223333 Dobrý večer, posielam link kde sa dá vyhľadať podľa mena. A dá sa aj tak, že vyplníte mail na seba a ak sa menovaná osoba objaví v registri príde vám upozornenie.
https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/se...
.
Dobrý deň chcela by som sa opýtať či po vyhlásení bankrotu sa bude dať zobrať úver na bývanie ? Či je tam nejaká lehota či sa to dá neak riešiť ďakujem za odpoveď
@pablito555 tak nech vám to čo najskôr dobre dopadne .
@pablito555 tiež čakám od decembra, volala som do CP, či mi nestratili spis a ubezpečili ma, že kvôli kvantám žiadostí to v Bratislave trvá 6-7 mesiacov. Takže je to v poriadku, ale ak sa bojíte, zavolajte si aj Vy, nadiktujte údaje a oni Vám presne povedia, čo sa deje, či ste ešte u nich alebo už na súde. Ak na súde, je to super, lebo súd naozaj rozhodne do 15 dní 🙂
Prosim vas, ma niekto realnu skusenost so zalozenim osobneho uctu, maju s tym banky problem? Nezablokovali vam ho? Sme po ob. Dakujem pekne
@majka1324 viacerí v tejto diskusii sa už k tomu vyjadrovali, treba čítať.. Skúsenosti sú rôzne. Blokovať účet vám už nemajú prečo. Otázka je, či vám banka bude ochotná účet zriadiť. Niektorí tu písali, že účet zriadili bez problémov, iným zriadiť odmietli. Asi záleží od toho, či máte voči bankám podlžnosti. Treba sa informovať priamo v banke.
@nellydick dobrý deň, manželovi už spravkyňa konkurz ukončila (ja som nakoniec nemusela ísť)
Keďže nemáme spoločný majetok ani spoločne dlhy z manželstva, chcem sa spýtať ako sa má vykonať vysporiadanie bsm zaniknutého vyhlas.konkurzu, keďže to s nami správkyňa neriešila, ale je napísané že treba vykonať jeho vysporiadanie dohodou vo.forme zmieru schváleného súdom.
1.Máme si to teda sami vysporiadat dohodou medzi sebou a dať schváliť zmier na súd aj keď nemáme majetok ani dlhy spoločne?
2.Čo vlastne znamená že zaniklo bsm pre nás ako manželov napr.pri uzavretí nájomnej zmluvy?
3.v budúcnosti budú teda naše zaväzky či božechráň dlhy polovicu ?
Ďakujem za názor a skúsenosť ak niekto má
Vzťahujú sa súdne prázdniny aj na rozhodnutia o oddľžení ?

Vzťahuje sa exekučná zrážka zo mzdy aj na rekreačný príspevok, ktorý by bol preplatený v mzde ?