Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobry den...v liste,co mi poslali z CPP bolo napisane,ze pravoplatne rozhodnutie o OB mi da spravca pri osobnom stretnuti. On mi vsak povedal,ze mi to pride zo sudu...a ja do dnesneho dna nemam nic. Ae mate skusenosti? Dakujem
@mawka tak to je výnimočné 😁súd je povinný zaslať dlžníkovi len výzvu na centrum hlavných záujmov. Uznesenia je súd povinný zverejňovať v obchodnom vestníku.
Správca je zaviazaný súdom zaslať dlžníkovi uznesenie o oddlženi. Je to priamo napísané v tom uznesení.
Samozrejme ako je uvedené vyššie, za poplatok vám súd zašle uznesenie alebo si ho osobne vyžiadate na súde, tiež za poplatok.
Prosím o skúsenosť ak niekto už má ,,,sestra má bankrot asi rok ,teraz nám zomrela mamina a čaká nás dedicske konanie ,sme traja súrodenci ,,,ak byt predať nechceme ,ako sa bude postupovať v prípade sestry ? Ďakujem za rady
@11mirka22 Vaša sestra musí sama kontaktovať písomne veriteľov a dohodnúť sa s nimi na splácaní dlhu do výšky polovice jej dedičského podielu.
Veritelia hľadajú možnosti napadnúť konkurz dlžníkov a zdedenie nehnuteľnosti je ľahko zistiteľna vec. Ak by to Vaša sestra neurobila, je to dôvod na zrušenie konkurzu. Môže kontaktovať v tejto veci aj svojho správcu, ale nemusí byť ochotný jej v tomto pomôcť.
Ahojte... Mam to tu prelustrovane celé... Mam otázočku na ľudí čo prešli osobným bankrotom a mali hypotéku... Ci prišli o nehnuteľnosť alebo nie... Chcela som to s niekym prebrať v banke ale nik nič nevie a ani nevedia za kým by som mala ísť.. Chcela som len aby banka mala info odo mňa a nie od nejakého správcu.. A za ďalšie chcela som zistiť aké stanovisko banka záujme.. Aby som sa vedela pripraviť na to.. Ale vážne neviem na koho sa mám obrátiť... Hypotéku mam v tatra banke NR.. Neviete mi nik poradiť prosím?
@19lilly75 celé rozhodnutie je na banke. Hypotéka nespada do konkurzu, ale keď sa banka rozhodne, môže sa prihlásiť do konkurzu ako váš veriteľ a nehnuteľnosť sa bude predávať. Záleží od viacerých faktorov na podklade ktorých sa banka rozhoduje. Napríklad, či splácate doteraz úver, výška zostatku úveru, doba splácania úveru, bonita ručiteľa....
Celé je to o rozhodnutí banky, a preto to s ňou treba dopredu konzultovať.
@mawka nemyslim,ze vykaslu. Ked si vezmes to mnozstvo exekucii,verim tomu,ze sa lahko stane,ze pozabudnu vykonat nejaky ukon. Takisto moze banka pochybit. Lebo exekutor neblokuje ucet. On len zasle pokyn banke a banka blokuje a na pikyn aj odblokuje. Kamoska robila na exek.urade a hovorila,ze to je priserne kolko maju roboty a papierovaciek.
@19lilly75 neviem v akej banke ste boli, ale už všetky banky majú pokyny ako postupovať v týchto prípadoch. Ak nevie konkrétna osoba obráťte sa vyššie. Ale odporúčam písomne. Poznám prípady, kedy klienti hlavne PSS dostali ústny prísľub, že nebudú vstupovať do konkurzu a nebolo to tak.
Dobrý deň chcel by som sa spýtať... V apríli som podával papiere na cpp, bola tam so mnou jedna pani, ktorá podávala v ten istý deň ako ja a ona je uz od 2.8. vo vestníku mne zatiaľ nič neprislo jedine že ma budú zastupovať ...mám ich kontaktovať či sa niekde nestála chyba ? Viem že to trvá cca pol roka čo bude v októbri len som z toho trochu nervózny

@horo125 asi má správca pochybnosť o vlastníctve manželky.
Dôležitý je titul nadobudnutia domu, čas nadobudnutia, právoplatnosť rozhodnutia o zrušení BSM....
najjednoduchšie je opýtať sa priamo vášho správcu 😀