icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
13. sep 2019

@maria456 kto vám to poslal?

maria456
13. sep 2019

@nellydick spravca mu to poslal, hotova katastrofa, stryko je chory, stary, plati 14€ bankrot, 22€ pohrebne + lieky, byvanie
Takze to mozme así cakat vsetci😬

maria456
13. sep 2019

@ivka0412 to je uplne super byt oddlzeny, pozicku uz by som si v zivote nezobrala, teraz clovek vidi, ze sa da zit aj bez nich🙂

nellydick
13. sep 2019

@maria456 mal strýko majetok ktorý mu správca speňažoval?

ivka0412
13. sep 2019

@nellydick Ďakujem za upresnenie. Tak to som to myslela. 😁

kaja30
14. sep 2019

Inak mne príde dosť blbé že berú ako nepoctiví zámer to, že ste na niekoho prepísali majetok napr. 3 roky pred bankrotom. Veď nemusí to byť vždy nepoctiví zámer nie? Ako jasné nájdu sa špekulanti, ale tak nie každý rozmýšľa tak že teraz prepíšem napr. auto na dieťa a o 3 roky si podám bankrot 🤨 chápete čo tým myslím ? Že napr. súrne potrebujem používať auto, ale bojím sa že mi ho exekútor zoberie tak ho prepíšem na niekoho, ale v tom čase nemusím ešte myslieť že raz podám bankrot nie? Rozhodnúť sa môžem až za 2-3 roky že už naozaj splácať nezvládam alebo čo tak podám bankrot a niekto mi to neuzna, lebo som pred pár rokmi dačo na niekoho prepísala, pričom v tom čase som o bankrote ani len neuvažovala? To mi príde také nefér, hoci chápem že je to asi aj skrz špekuláciám v niektorých prípadoch

nellydick
14. sep 2019

@kaja30 Už len to že prepisete majetok, aby ste sa vyhli plateniu svojich dlhov, je nepoctivé voči vaším veriteľom. Okrem toho, že tento právny úkon (predaj, darovanie) môžu napadnúť na súde vaši veritelia ako tzv. odporovatelny právny úkon, tak sa zároveň dopúšťate trestného činu.
Preto je to jeden z dôvodov na zrušenie konkurzu. Bez ohľadu na to, či ste v čase prepisu majetku vedeli alebo nevedeli že pôjdete do bankrotu. Vždy tam je úmysel vyhnúť sa plateniu svojho dlhu.

maria456
14. sep 2019

@nellydick nie nemal ani majetok

kaja30
15. sep 2019

@nellydick aha takto ma to nenapadlo. Ale keď to takto píšeš tak máš pravdu. Ale to sa týka asi len osoby ktorá podala bankrot nie? Či sa to týka oboch manželov? Lebo napr. u nás som auto predala ja. Cca 2 roky dozadu. Ja som si nepodavala bankrot. Auto bolo z príspevku od štátu na zťp dieťa. Syn zťp bol majiteľ a ja držiteľ. Čiže toto sa nemôže brať ako spoločný majetok či ano? Auto som musela predať aby som mohla doplatiť druhé auto tiež z príspevku od štátu a tiež je znova písané na zťp syna, lebo v podstate to MUSÍ byť písané na syna to je podmienka štátu nie naša

pablito555
15. sep 2019

@nellydick Dobrý deň,aj odo mňa pýta správca tých 100 euro,v júli mi poslal faktúru,volala som do CPP,povedali že nič neplatit,ale vyvoláva mi kedy to uhradim,neviem čo mám robiť,nechcem sa zase dostať do nejakých problémov.
Konkurz mám ukončený od novembra 2018.

maria456
15. sep 2019

@kaja30 teba sa to netyka nemusis sa bat

nellydick
15. sep 2019

@kaja30 je to majetok syna, netýka sa to vás ani manžela

nellydick
15. sep 2019

@pablito555 treba podať sťažnosť na MSSR ktoré vykonáva dohľad nad správcami

lubaka
15. sep 2019

@maria456
@pablito555 správca nemá nárok na úhradu DPH Vami, len tým strašia a skúšajú, ako píše
@nellydick obratte sa na MSSR.

mawka
16. sep 2019

Narazila som na spekulanta. Tak pomôžem človeku prejsť ob (vyhlásený v auguste) a teraz sa dozviem priamo od zdroja, že ten človek naháňa pôžičky od nebankoviek?! Neviem ako veľmi musí byť človek falošný, sprostý alebo neviem čo, keď ešte ani nevychladli papiere od správkyne a on už žiada o pôžičky....

nellydick
16. sep 2019

@mawka nemajte obavy, verutelia mu to dajú zrušiť 😁

kaja30
16. sep 2019

@maria456 @nellydick - ďakujem za odpoveď 😊

mawka
16. sep 2019

@nellydick myslím, že nie. Veď oni nemusia vedieť, že sa správa v bankrote ako debil.. a na to, že mal asi 30 veriteľov a prihlásili sa len traja... 😑 Tiez to majú veritelia na háku ocividne

kovka78
16. sep 2019

@mawka Mne sa neprihlásil ani jeden...tak neviem, či v pripade výhry im mám ponúknuť tú polovicu, keď nemajú záujem...

sticker
bombonka
16. sep 2019

@kovka78 baby a to vadí keď sa nikto neprihlásil?

adacica77
16. sep 2019

@maria456 ...ja mám tiež ten istý problém.
Bankrot mi ukončili december 2018, milovaný tatinko mi zomrel tento rok v apríli.
Môj správca mi povedal že polovicu môjho dedičstva musím ponúknuť svojim veriteľom.

axinka9
17. sep 2019

Ahojte. Prosím vás je normálne aby sa ma správca nekontaktoval? OB som mala vyhlásené 19.7.2019 aj som mu písala a doteraz žiadna odpoveď. Viem ze ste tu viacerí písali, že niektorých ani nekontaktovali a poslali len ukončenie len mne to príde divne a neviem co si mam o tom myslieť.

adacica77
17. sep 2019

Dobrý deň,
Vie mi niekto povedať alebo skôr vysvetliť.
Ako sa dá zistiť kto sa prihlásil z veriteľov?
Veritelia majú akú dobu na prihlásenie?
Napr.banky alebo nebankovky alebo mobilný operátor?
Bankrot mi skončil minulý rok december
Ďakujem za odpoveď

lubaka
17. sep 2019

@adacica77 do registra upadcov by mal správca doplniť zoznam prihlásených pohľadávok, resp. sa mozete informovať u správcu. Základná lehota je 45 dní, ale pohl.sa môže prihlásiť aj po tejto lehote vlastne až do ukončenia konkurzu. Ak sa neprihlási žiadny veriteľ do 90 dní, konkurz môže byť ukončený z tohto dôvodu.

adacica77
17. sep 2019

@lubaka Takže správca by mi mohol povedať ktorý veriteľ
sa prihlásil...Spravne som to pochopila.

lubaka
18. sep 2019

@adacica77 áno určite, ak nenájdete zoznam prihlásených pohľadávok a teda veriteľov v RO tak kontaktujte správcu

nellydick
18. sep 2019

@pablito555 uveďte prosím, ktorý správca od vás pýta 100 eur

maria456
18. sep 2019

@nellydick SKP, k.s. zo Zvolena

maria456
18. sep 2019

@axinka9 ozve sa ti, to je kratky cas

pablito555
19. sep 2019

@nellydick Perspecta recovery,Bratislava.