icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

ondrej111ko
6. nov 2019

Včera som tam volal a pani že majú technické problémy,tá istá odpoveď každý týždeň

ondrej111ko
6. nov 2019

Uz od augusta neposielajú návrhy

optimistka999
6. nov 2019

@ondrej111ko no asi to suvisi s tou novelou zakona

ondrej111ko
6. nov 2019

Pravdu nechce povedať nikto,pred 2.tyzdnami mi tvrdili že to je na rozhodnutí ministerstva.Tam som sa nedovolal nikomu teda ani na sekretariát.Na CPP len úsmev že žiadostí je veľa a na Registri úpadcou max jeden až dva návrhy za týždeň

optimistka999
6. nov 2019

@ondrej111ko no hej nikto nic nepovie, ale asi to pojde az od noveho roka....si myslim

dada1969
6. nov 2019

Keď už mám vyrozumenie s CPP že ma budú zastupovať.... A návrhy nejdu... Tak už sa budú na mňa vsťahovať nové podmienky v OB, čo sú schválené od 1.1.2020???

optimistka999
6. nov 2019

@dada1969 asi ano

nellydick
6. nov 2019

@dada1969 dôležité je kedy bude CPP podávať návrh na súd. Ak po 1.1.2020 tak už musíte spĺňať novú podmienku - minimálne 1 rok starú exekúciu

nellydick
6. nov 2019

@optimistka999 pôjde to skôr, s najväčšou pravdepodobnosťou tento mesiac

nellydick
6. nov 2019

@optimistka999 nesúvisí to s novelou EP. CPP nemá peniaze na podanie návrhov na súd

dada1969
6. nov 2019

@nellydick tak to určite môj návrh na súd pôjde až v novom roku... Ale prečo sa majú na mňa máju vzťahovať nove podmienky, keď teraz sa na súd nepodávaju návrhy na OB pre nedostatok financií...Keď by to išlo ako ma tak do konca roka by sa môj návrh dostal na súd.. Ale teraz to stoji a návrhy nejdu... nejak mi to nesedí

nellydick
6. nov 2019

@dada1969 pretože novela EP neobsahuje prechodné ustanovenia a v práve platí že pri podaní návrhu sa vychádza z právnej úpravy platnej v čase podania návrhu (nie žiadosti do CPP)

dada1969
6. nov 2019
dada1969
6. nov 2019

Takto sa písalo na str. 272....a teraz píšete zasa niečo iné... Ja mam s toho Španielsku dedinu...

nellydick
7. nov 2019

@dada1969 Pretože poslanci NR SR sa rozhodli schváliť novelu bez prechodných ustanovení 😀 (čo nie je štandardne) ale ešte nie je zverejnená v Zbierke zákonov, neviem či ju už prezidentka podpísala. Ak ju podpíše *čiže nevráti do NRSR, tak bude platiť tak ako som uviedla vyššie.
Podotýkam že bude meneny Exekučný poriadok (zrušenie starých exekúcii) ale aj zákon o konkurze. Vás asi zaujíma to druhé. Keď sa zmení podmienka dĺžky exekúcie.
Minister Gál sa jednoznačne vyjadril že treba sprísniť podmienky OB, lebo veľa ľudí ho zneužilo.

nellydick
7. nov 2019

zákon c. 233/2019 Z.z., ktorým sa zastavia tzv. staré exekúcie
https://www.epi.sk/zz/2019-233

simsim
7. nov 2019

@nellydick
zaujimave lebo ja som volala do CPP vcera a presne na toto som sa pytala a povedali mi ze nie, ze ak uz so mnou podpisali dohodu o zastupovani tak sa novy zakon na moju ziadost nebude uplatnovat... tak nerozumiem preco davaju zavadzajuce info ludom. akoze je mi to jedno, netrapi ma to, nech teda prejde ta rocna lehota.. ale nemali by zavadzat svojich klientov.

nellydick
7. nov 2019

@simsim bohužiaľ nie všetci sú školení ako majú byť.....je to vždy len o ľuďoch

nellydick
7. nov 2019

ešte sa uvidí či novelu zákona o konkurze prezidentka podpíše alebo ako to vlastne bude vo finálnej verzii novely

maiodee
7. nov 2019

@nellydick a kolko percent zbankrotovanych tento institut zneuzilo? Ministerstvo nema k tomuto ziadne data.

magie27
7. nov 2019

Neviete niekto mi poradit? Ja som presla OB este v aprili, a odvtedy sa mi neozval spravca, mam si ho ja vyhladat alebp mam cakat co sa ozve? Nemate niekto skusenost? Dakujem

nellydick
8. nov 2019

@maiodee sú k tomu dáta, ale len približné a nie sú verejné

nellydick
8. nov 2019

@magie27 kontaktujte ho vy

kaja30
8. nov 2019

@magie27 ani môjmu mužovi sa neozvala a keď jej volal, povedala že OB má ukončený tak už nemajú čo spolu riešiť (v dobrom to myslela) 🤷

dada1969
8. nov 2019

@simsim ja by som im aj verila čo vam povedali v CPP.. Véd žiadosti stále klienti dávajú do CPP... Véd musia mať už nejaké info... Prečo by zavádzali klientov... Véd teraz platí podmienka mat nie staršiu exekúciu ako 3 mesiace... Po novom musí byť rok stará exekúcia... Návrhy už nejdu od Augusta lebo nie sú peniaze.. Keby išlo všetko tak ako ma tak návrhy do konca roka sú na súde... Keď máme už vyrozumenie s CPP že nás budú zastupovať tak podľa zákona mame mat podmienky aké sú teraz schválené na OB... Aj keď na súd pôjdu január atď...

nellydick
8. nov 2019

@dada1969 nemáte správne informácie, teraz nie je žiadna podmienka o dĺžke exekúcie - žiadne 3 mesiace.
Od januára bude platiť podmienka minimálne 1 rok starej exekúcie - bude sa týkať aj žiadosti prijatých do CPP do konca tohto roka. V čase podania návrhu na súd, od 1.1.2020 musí byť prílohou tohoto návrhu potvrdenie o dĺžke exekúcie.

nellydick
8. nov 2019

návrhy na súd sa od dnes podávajú znova 😁

ondrej111ko
8. nov 2019

@nellydick neverím...

nellydick
8. nov 2019

@ondrej111ko a čo? že idú návrhy?

magie27
8. nov 2019

@kaja30 to vážne? 😂