Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Zmeny v roku 2020 týkajúce sa konkurzného konania:
Sprísnia sa tiež podmienky oddlženia konkurzom, a to ustanovením minimálnej dĺžky vedenia exekučného konania. Ak ide o návrh na vyhlásenie konkurzu, musí od vydania poverenia na vykonanie exekúcie alebo od začatia obdobného vykonávacieho konania uplynúť aspoň jeden rok.
Rovnako sa spresňuje kompetencia správcu vykonávať šetrenia na účely zistenia nepoctivého zámeru dlžníka a prípadnej odporovateľnosti jeho právnych úkonov. Medzi prípady, keď má súd popri zastavení konania z úradnej povinnosti rozhodnúť o zrušení oddlženia, bude patriť aj prípad nedostatku centra hlavných záujmov.
Dobry den...prosim vas do kedy sa maju veritelia prihlasit u spravcu,kolko na to maju cas? A ked sa prihlasu menej veritelov,ako bola hodnota majetku,aj tak sa preda vsetko? Dakujem
Ahojte. Prosím niekoho presne o info ako to je pri OB ,mám vysoký dlh ,avšak žiadnu exekúciu zatiaľ...bola som v CPP už som informovaná,že musím mať exe aby som mohla ísť do OB. Nemám žiadny majetok ,ako to budú so mnou riešiť?prosím niekoho kto ma skúsenosť. Vďaka
Ahojte,tak v BB sa konečne podania rozbehli
Zdravím, konečne som sa dočkal exekúcie, dnes som celé doobedie telefonoval do cpp a zajtra idem podať žiadosť. Nevedeli mi sľúbiť, či sa im ju podarí podať ešte do konca roka, ale že spravia preto maximum. Dúfam že ano, inak si budem musieť počkať ďalší rok....
Inak mi potvrdili, že žiadosti podané do konca roka na súde budú platné podľa starého zákona. Novela sa bude vzťahovať až po 1.1. 2020
Podmienka bola mať aspoň jednu exekúciu aspoň mne to bolo tak povedané
CPP ma nejakú dobu dokedy ma odovzdať žiadosti na súd?? nám vravela že do 30 dní ale ide december a sviatky tak neviem či to stihnú :(v Prešove vravela že berie žiadosti len v utoroky
Dobrý deň, chcem sa spýtať, stačí k podaniu žiadosti na CPP doklad, ktorý prišiel zamestnávateľovi, že žiadajú o zrážky zo mzdy?
@janulik2306 je to napísané vyššie 😏
CPP nemá lehotu na podanie návrhu na súd

@ondrej111ko presne tak ako píše @dada1969