Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@evinku Vlastniť môžete čo chcete. Ale ak by ste nadobudli tento majetok dedením, darom, dedičstvom, tak vtedy polovicu z majetku musíte ponúknuť svojim veriteľom, ale len v lehote 6 rokov od oddlzenia.
Pokiaľ si však na majetok zarobíte, tak je celý váš a nič neponúkate veriteľom.
Zmyslom oddlzenia je hlavne to, aby si ľudia, ktorí nepracovali kvôli dlhom, našli prácu zarábali na živobytie a taktiež, aby tým, ktorí pracovali, prestali byť vykonávané zrážky zo mzdy a mohli si kúpiť čo chcú.
Mne dnes prišiel papier o začatí exe...V centre už voľné termíny na konzultáciu nemajú, vraj aj keby mali, tak sa to už zrejme do konca roka podať nestíha :( No nevadí, rok ešte vydržím a bude už dobre. Držím palce všetkým ktorí sú v procese, aby im to do konca roka stihli podať 😊
Ešte som sa chcela opýtať, je lepšie dať si termín hneď v januári a nech to stojí v cpp alebo podať to až keď prejde rok? Ďakujem
Zdravim vas mam papiere s CPP uz len vypisat, kde este potrebujem ist na socialku alebo?
Ahojte 😊dnes som dostal asi najkrajší darček v mojom živote,šancu začať znovu žiť ako človek.Preto Vám všetkým ktorý ste mne a ostatným pomáhali radami a osobnými skúsenosťami sa chcem poďakovať a z celého srdca prajem všetkým čo prešli alebo čakajú na OB veľa síl a hlavne zdravia, každý človek si zaslúži druhú šancu....
@nellydick prosím nevieš poradiť v tomto? Muž je po OB ale z intrumu vkuse vyvolávajú čo má neprekvapuje 🙄 lenže: stále volajú aj môjmu otcovi pričom on nemá s nimi nič !!! Neviem ako prišli na môjho otca, či im manžel niekedy volal z jeho mobilu alebo fakt neviem. Otec je už na nervy že mu stále volajú skrz môjho muža. 🤦 To že je muž po OB ich samozrejme nezaujímaj ale ani to , že im otec povedal že on s tým nič nemá! Raz povedali aby im otec poslal mail že teda nebudú mu volať, poslali sme , chvíľu bol pokoj a teraz začali znova - každý deň 😠 otec je už z toho fakt na nervy že nemá s tým dlhom nič a stále mu volajú a ja neviem čo s tým aby mu prestali vyvolávať ☹️☹️
Tí ľudia su ako pijavice aj ja som to malá z pohotovosti ..po osobnom bankrote mi každý deň vyvolávali. .poslala som im aj rozhodnutie a nič ..tak som si zmenila sim kartu v mobile a mám pokoj hahaha môžu volať aj do tramtarie hihihi
@kaja30 aj mojej mame vyvolávali... Číslo sa už zrušilo... A hlavne s intrumom sa nedá vôbec dohodnúť na splátkach p. ŠOLTÉS je nekompromisný.... A potom sa čudujú že ľudia využívajú OB... Véd aj kožu by stiahli keby mohli... A tie úroky co si dajú, človek by to nesplatil do konca života.. (teda aspoň ja).... Dve EX dlh okolo 7.000€..A už na úrokoch mi ukazalo na účte dlh - 16.000€...
@kicilanka - ďakujem, neviem už fakt ako nepríčetný sú ! Veď to ako keby volali susedovi ohľadne manželovho dlhu 🙄 otec si číslo isto nebude meniť kôli takým magorom ! No skúsim teda niečo takéto spísať lebo inak to nevidím... Manžel to už ignoruje ale otec sa kôli tomu veľmi hnevá
@nellydick áno aj správkyňa to radila manželovi keď ho stále bombardovali aj po OB dať na nich trestné oznámenie ale tak manžel to už nerieši ten ich blokuje a má na háku, len predsa otec je už starší, ak mu niekto volá tak zdvihne nakoľko chodí aj po lekároch, pracuje a nevie teda kto mu volá tak vždy zdvihne, ale nemá chuť riešiť takéto veci a dupľom ak on s nimi nemá vôbec nič a už XY krát im povedal že čo s tým on má a načo vyvolávajú jemu 🙄
Dobrý deň chcela by som sa spýtať..mám po OB všetko ukončené..aj som si podala žiadosť o zastavenie exekúcie na okresný súd no všetky exekúcie nemám zastavené..len prosím vás môžem sa zamestnat normálne na zmluvu .lebo som čítala ze vyhlásením uz v obchodnom vestníku ze mi nemá exekútor co strhavat. .alebo keď sa zamestnam bude mi strhavat naďalej exekútor pokiaľ nebudem mať zastavené exekúcie súdom? Ďakujem za cenné rady
@88888888888 cenné rady presne na Vaše otázky tu boli už opakovane zodpovedané .... trošku prelistovať je vo Vašom záujme 🙂
Mňa by veľmi zaujímalo, čo si myslíte ženy, ktoré sa do problematiky OB naozaj rozumiete (Vy viete🙂), čo sa stane s našimi nevymáhateľnými dlhmi časom? O 5-10 rokov? Aké sú Vaše prognózy? 🙂
@muut v rámci účtovnictva sa dostanú na podsúvahové úcty a už ich nebude nikto "vidieť" a potom sa odpíšu ako nevýmahateľné 😀
To sa týka všetkého okrem daní a odvodov do sociálneho systému....
Banky majú nastavený systém "zabudnutia" na cca 6 rokov....aký budú mať záujem o klienta ktorý prešiel OB - to už si stanoví každá banka samostatne...uvidíme 😀
Dane a odvody za oplatí vyplatiť postupne, aby sa Vám nevypomstili v dôchodkovom veku (možno už aj o pár rokov) .....
Mali ste uz po OB problemy s telefónnymi operátormi, internetom, tv, zalozenim uctu v banke a podobne.? Resp. Ci vam OB znemoznil využiť niektoru zo sluzieb...

@mawka v 6 ročnom období 😁