icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
7. dec 2019

@mawka v 6 ročnom období 😁

evinku
7. dec 2019

@kovka78 ja som o. Plate nič. Nespomínala...zarobok som vôbec neriešila... Ale. Mne bolo povedané, že nemôžem nič vlastniť... Po dobu 6 rokov... Inak by to bolo dané ako nepoctivy zámer... Ja píšem. V vlastnej skúsenosti, aké info. Sa dostali ku mne.. Nič viac...

nellydick
8. dec 2019

@evinku Vlastniť môžete čo chcete. Ale ak by ste nadobudli tento majetok dedením, darom, dedičstvom, tak vtedy polovicu z majetku musíte ponúknuť svojim veriteľom, ale len v lehote 6 rokov od oddlzenia.
Pokiaľ si však na majetok zarobíte, tak je celý váš a nič neponúkate veriteľom.

evinku
8. dec 2019

@nellydick dakujem za vysvetlenie... Môj správca mi. Povedal, že po dobu 6 rokov nemôžem nič vlastniť... Ospravedlňujem. Sa za mylne informácie, ale písala som len to co som sa dozvedela sama...

nellydick
8. dec 2019

@evinku je bohužiaľ veľa správcov, ktorí majú problém so štúdiom zákona a aj napriek školeniu zo strany MSSR si nedajú povedať a hovoria ľuďom sprostosti 😉

nellydick
8. dec 2019

Zmyslom oddlzenia je hlavne to, aby si ľudia, ktorí nepracovali kvôli dlhom, našli prácu zarábali na živobytie a taktiež, aby tým, ktorí pracovali, prestali byť vykonávané zrážky zo mzdy a mohli si kúpiť čo chcú.

evinku
8. dec 2019

@nellydick ešte raz ďakujem za objasnenie a ospravedlňujem sa, že som písala mylnu informáciu...

muut
9. dec 2019

Mne dnes prišiel papier o začatí exe...V centre už voľné termíny na konzultáciu nemajú, vraj aj keby mali, tak sa to už zrejme do konca roka podať nestíha :( No nevadí, rok ešte vydržím a bude už dobre. Držím palce všetkým ktorí sú v procese, aby im to do konca roka stihli podať 😊

muut
9. dec 2019

Ešte som sa chcela opýtať, je lepšie dať si termín hneď v januári a nech to stojí v cpp alebo podať to až keď prejde rok? Ďakujem

nellydick
9. dec 2019

@muut ak nebudete spĺňať podmienky, CPP vám vydá negatívne rozhodnutie, neprizná vám nárok na právnu pomoc, čiže nebude čakať pokiaľ vaša exekúcia bude 1 rok stará.

muut
9. dec 2019

@nellydick tak som dostala mylnú informáciu od tej pani 🙂 tak opäť raz ďakujem že ste tu a že nám radíte 🙂

pomoc3
12. dec 2019

Zdravim vas mam papiere s CPP uz len vypisat, kde este potrebujem ist na socialku alebo?

ondrej111ko
12. dec 2019

Ahojte 😊dnes som dostal asi najkrajší darček v mojom živote,šancu začať znovu žiť ako človek.Preto Vám všetkým ktorý ste mne a ostatným pomáhali radami a osobnými skúsenosťami sa chcem poďakovať a z celého srdca prajem všetkým čo prešli alebo čakajú na OB veľa síl a hlavne zdravia, každý človek si zaslúži druhú šancu....

vivi78
12. dec 2019

@nellydick takze ked si nasporim na lacnejsie auto cca 2000 eur,mozem si ho kludne dat na seba napisat? Nezoberu mi ho?
Dakujem

kaja30
12. dec 2019

@nellydick prosím nevieš poradiť v tomto? Muž je po OB ale z intrumu vkuse vyvolávajú čo má neprekvapuje 🙄 lenže: stále volajú aj môjmu otcovi pričom on nemá s nimi nič !!! Neviem ako prišli na môjho otca, či im manžel niekedy volal z jeho mobilu alebo fakt neviem. Otec je už na nervy že mu stále volajú skrz môjho muža. 🤦 To že je muž po OB ich samozrejme nezaujímaj ale ani to , že im otec povedal že on s tým nič nemá! Raz povedali aby im otec poslal mail že teda nebudú mu volať, poslali sme , chvíľu bol pokoj a teraz začali znova - každý deň 😠 otec je už z toho fakt na nervy že nemá s tým dlhom nič a stále mu volajú a ja neviem čo s tým aby mu prestali vyvolávať ☹️☹️

kicilanka
12. dec 2019

@kaja30 poslať list v tom duchu, že ak neprestanú obťažovať podáte na nich trestné oznámenie za vyhrážky a nátlak 😀...toto zvykne na nich zabrať 🙂

88888888888
13. dec 2019

Tí ľudia su ako pijavice aj ja som to malá z pohotovosti ..po osobnom bankrote mi každý deň vyvolávali. .poslala som im aj rozhodnutie a nič ..tak som si zmenila sim kartu v mobile a mám pokoj hahaha môžu volať aj do tramtarie hihihi

dada1969
13. dec 2019

@kaja30 aj mojej mame vyvolávali... Číslo sa už zrušilo... A hlavne s intrumom sa nedá vôbec dohodnúť na splátkach p. ŠOLTÉS je nekompromisný.... A potom sa čudujú že ľudia využívajú OB... Véd aj kožu by stiahli keby mohli... A tie úroky co si dajú, človek by to nesplatil do konca života.. (teda aspoň ja).... Dve EX dlh okolo 7.000€..A už na úrokoch mi ukazalo na účte dlh - 16.000€...

kaja30
13. dec 2019

@kicilanka - ďakujem, neviem už fakt ako nepríčetný sú ! Veď to ako keby volali susedovi ohľadne manželovho dlhu 🙄 otec si číslo isto nebude meniť kôli takým magorom ! No skúsim teda niečo takéto spísať lebo inak to nevidím... Manžel to už ignoruje ale otec sa kôli tomu veľmi hnevá

nellydick
13. dec 2019

@vivi78 ak máte zastavené všetky exekúcie, tak vám auto nevezmú

nellydick
13. dec 2019

@kaja30 podať trestné oznámenie, tak ako písala @kicilanka

kaja30
15. dec 2019

@nellydick áno aj správkyňa to radila manželovi keď ho stále bombardovali aj po OB dať na nich trestné oznámenie ale tak manžel to už nerieši ten ich blokuje a má na háku, len predsa otec je už starší, ak mu niekto volá tak zdvihne nakoľko chodí aj po lekároch, pracuje a nevie teda kto mu volá tak vždy zdvihne, ale nemá chuť riešiť takéto veci a dupľom ak on s nimi nemá vôbec nič a už XY krát im povedal že čo s tým on má a načo vyvolávajú jemu 🙄

88888888888
15. dec 2019

Dobrý deň chcela by som sa spýtať..mám po OB všetko ukončené..aj som si podala žiadosť o zastavenie exekúcie na okresný súd no všetky exekúcie nemám zastavené..len prosím vás môžem sa zamestnat normálne na zmluvu .lebo som čítala ze vyhlásením uz v obchodnom vestníku ze mi nemá exekútor co strhavat. .alebo keď sa zamestnam bude mi strhavat naďalej exekútor pokiaľ nebudem mať zastavené exekúcie súdom? Ďakujem za cenné rady

kicilanka
15. dec 2019

@88888888888 cenné rady presne na Vaše otázky tu boli už opakovane zodpovedané .... trošku prelistovať je vo Vašom záujme 🙂

muut
16. dec 2019

Mňa by veľmi zaujímalo, čo si myslíte ženy, ktoré sa do problematiky OB naozaj rozumiete (Vy viete🙂), čo sa stane s našimi nevymáhateľnými dlhmi časom? O 5-10 rokov? Aké sú Vaše prognózy? 🙂

maria456
16. dec 2019

@pomoc3 nikam netreba chodit

kicilanka
16. dec 2019

@muut v rámci účtovnictva sa dostanú na podsúvahové úcty a už ich nebude nikto "vidieť" a potom sa odpíšu ako nevýmahateľné 😀
To sa týka všetkého okrem daní a odvodov do sociálneho systému....

Banky majú nastavený systém "zabudnutia" na cca 6 rokov....aký budú mať záujem o klienta ktorý prešiel OB - to už si stanoví každá banka samostatne...uvidíme 😀

Dane a odvody za oplatí vyplatiť postupne, aby sa Vám nevypomstili v dôchodkovom veku (možno už aj o pár rokov) .....

kaja30
17. dec 2019

@kicilanka veru sociálku si spláca ďalej aj môj muž aj po OB. Ale nie kôli dôchodku - toho sa možno ani nedožijeme lebo sa ľudia zoderu v robote 🙄

chucko3
17. dec 2019

Mali ste uz po OB problemy s telefónnymi operátormi, internetom, tv, zalozenim uctu v banke a podobne.? Resp. Ci vam OB znemoznil využiť niektoru zo sluzieb...

mawka
17. dec 2019

@chucko3 nie. Nikde problém nebol. Ani s operátorom, ani s tv, internetom, banka tiež ok a dokonca ani s vyplácaním PN nebol problém.