icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

janka456janka
31. júl 2017

@romana19861986 tak potom daj vediet ako to dopadne v CPP a ta vymena spravcu

10081987
31. júl 2017

Dufam, že som nezakrikla to, že mám dobrú správkyňu 😲 dnes mi volali z obecného úradu, že obdržali dopis od mojej spravkyne, že sa pýta, že odkedy bývam v nájme v obecnej bytovke, ehm ehm, že keďže ma poznajú, nechceli niečo robiť, aby mi uškodili.. Mali ste to niekto aj vy? 🤐

romana19861986
31. júl 2017

@10081987 tak by mal jednat kadzy správca...vychádzat ludom aj troška v ústrety. Drzím palce aby si nedopadla zo správcom ako ja 😉

gretula1975
1. aug 2017

uz ste niektorà z vás co osobnym bankrotom presli posielali správcovi výzvu na poskytnutie súçinnosti.ja àno.

marusia12
1. aug 2017

@janka456janka prosím ťa, k tomu zoznamu si pridávala aj kópie dokladov dokazujúcich ten dlh? Či stačí len zoznam? A čo v prípade, ak už neviem... ex mi odmieta vydať z jeho bytu doklady.... tak neviem, či to zlepím dokopy.

januleta
1. aug 2017

@gretula1975 mne to prislo mailom a neviem,co s tym.Vo stvrtok ale mame stretnutie,tak som zvedava,co bude

gretula1975
1. aug 2017

@marusia12
baby dostala som to mailom a hned som zavolala spravcovi a on ze staci bod po bode odpovedat a poslala som to postou pisala som to rucne.a zisdne zmluvy som nepridavala.asi a duufam ze maam stastie na spravcu.

marusia12
1. aug 2017

@gretula1975 pytam sa na nieco ine

janka456janka
1. aug 2017

@marusia12 ja som tam len napisalaveritelov co viem a aj tie vymahacske spolocnosti co mam od nich listy. Ziadne zmluvy nechceli. A poslali mi list ze podmienky splnam a,ze ma budu zastupovat. Uz skoro mesiac cakam na to kym budem v registri upadcov. Hadam sa dockam toho

kikatka1
2. aug 2017

@janka456janka tak ja som dostala vcera mail z CPP, ze este len 27.7.2017 to podali na sud, a to mi prislo od nich vyjadrenia uz 10.5 🙂 tak aspon cosi sa pohlo 🙂

janka456janka
2. aug 2017

@kikatka1 ahoj a prosim ta v ktorom CPP si bola?

kikatka1
2. aug 2017

@janka456janka v trencine 🙂

janka456janka
2. aug 2017

@kikatka1 tak ja som bola tiez v TN 22.6. Takze to by mi mohli tiez tento mesiac poslat na sud.

kikatka1
2. aug 2017

@janka456janka tak ja som tam bola 10.4.. 🙂 následne po mesiaci mi prišlo vyjadrenie z CPP o zastupovaní a vlastne odvtedy čakám, preto som tam včera písala mail, kde to vázne 🙂

janka456janka
2. aug 2017

@kikatka1 a na aku adresu si to pisala? Mozes mi ju prosim ta dat ? Dakujem

kikatka1
2. aug 2017

http://www.centrumpravnejpomoci.sk/kontakty/kan...
tam je aj telefon, kde mi to nikto nezdvíhal, aj mail, tam som písala...vyskúšaj, za to nič nedáš

janka456janka
3. aug 2017

@kikatka1 dakujem pekne skusim tam napisat a uvedem tam cislo spisu a meno,to by malo stacit. A ako dlho si cakala na odpoved

kikatka1
3. aug 2017

@janka456janka to staci, ja som tam dala tiez len cislo spisu..vies co, behom hodiny mi odpovedali..

x_pavlina_x
3. aug 2017

Tu vysvetluje na videu pravnicka podmienky osobneho bankrotu.

https://www.youtube.com/watch?v=pjxeqmU_7BU
marusia12
3. aug 2017

babenky, dnes som to riskla a dala dokopy papiere, poslala doporučene.... tak som zvedavá.... lebo inak mám termín až na október a zas čakať, nevidím zmysel...

vil311
4. aug 2017
https://www.youtube.com/watch?v=KOqaENW5Ajc

odporúčam pani Marková podáva dobré a aktuálne informácie ohľadne os. bankrotu.

janka456janka
4. aug 2017

@marusia12 tak bodaj by ti to vyslo a az dobre dopadneme

bebemaly
7. aug 2017

Prosím kto vie:
Dostala som rozhodnutie od Centra právnej pomoci, že ma budú zastupovať v konaní o oddlžení konkurzom.
Pokiaľ súd rozhodne, že mi bude odobrený bankrot konkurzom, som zamestnaná, môže mi byť ako doteraz exekútorom, sťahovaná časť mzdy správcom ? Uspokojiť veriteľov majetkom nemám ako, žiaden nevlastním. Mám iba prenájom, dieťa a zamestnanie. Ďakujeeeem

luna303
7. aug 2017

@bebemaly ahoj! no podľa nového zákona ak už budeš oddlžená by si žiadne zrážky zo mzdy mať nemala. Ale žiaľ o pár strán dozadu by si sa dočítala, že realita je v niektorých prípadoch iná :( treba asi mať šťastie na správcu akého dostaneš.

amigop
7. aug 2017

manzelka ma uz vsetko za sebov aj spravca to uz uzavrel uz len cakat kym to uzavrie aj moja spravkina a mamae to celkom za sebov

marusia12
7. aug 2017

@amigop tak gratulujem k novému životu...

mawka
7. aug 2017

@amigop gratulacie 🙂 tesim sa s vami

bebemaly
7. aug 2017

@luna303 tak ja už neviem ☹ som nemajetná, mám prácu, doteraz mi exekúr bral 2/3 jeden právnik mi tvrdí jedno, druhý druhé, ja už ničomu nerozumiem ☹ mala som také dlhy, že by ich platil môj syn..teraz, budem rovnako žiť z ničoho, a ako dlho? ja už sa strašne bojím ☹

iveska
7. aug 2017

@bebemaly ja to nechapem co stresujes !!!! zakon je postaveny jasne ziadne splátky !!!! ak nejaky spravca povie ze treba slacat treba sa hned obratit na cpp a riesit to s nimi.

emer1
7. aug 2017

Stačí zájsť do centra právnej pomoci najlepšie ak už máš všetko vypísané, majú to na svojej stránke všetky žiadosti, vypíšete čo neviete opýtate sa tam. Musíte sa však objednať. Ak tam prídete bez vypísanej žiadosti, tak Vás budú posielať naspäť, nebudú to s Vami vypisovať a je toho dosť. Žiadosť, životopis, zoznam majetku a všetkých veriteľov ! Ale pozor nielen banky a nebankovky, ale aj všetky telefónne spoločnosti, poisťovne ak im dĺžite a dokonca musíte tam napísať aj fyzické osoby, to znamená, že ak dĺžite susedovi, kamošovi, rodine , hocikomu, všetkých tam musíte napísať. Ak tam niekoho nenapíšete a dotyčný sa dozvie, že ste v bankrote a Vy ste ho tam neuviedli, tak Vám súd zastaví celý bankrot! Takže radšej pozor na to. Takisto všetky kolónky, ktoré nemáte v žiadostiach vyplnené musíte poprečiarkovať rovnou čiarou nesmú ostať prázdne . V centre sa Vás nikto nepýta či ste sociálny prípad ak idete do konkurzu automaticky Vám strčia do ruky dohodu o splátkach po 15 eur mesačne na 3 roky, povedala by som, že to je hlavná podmienka aby ste mohli vyhlásiť bankrot. Ak idete do konkurzu a nemáte žiadny majetok, ale kopec dlhov, tak po novom nebudete po oddĺžení platiť nič, to znamená, že už neexistuje žiadna skúšobná doba. Takže od podania žiadosti približne do mesiaca sa vyhlási konkurz a Vy ste oddĺžení! Ak máte majetok a idete do konkurzu ten sa Vám rozpredá a tak uspokojite svojich veriteľov a ste oddĺžení. Inak to je v prípade splátkového kalendára, tam musíte zaplatiť min. 30% z dlhu , budete mať splátkový kalendár nastavený na 5 rokov. Robí sa to v prípade ak máte majetok, ale nechcete o neho prísť napr. o dom. Sú tam však podmienky: pravidelný príjem, aspoň 450 eur, aby Vám ostalo na životné minimum, zohľadňuje sa aj vek, vzdelanie atď. Ešte jedna podmienka ak idete vyhlásiť bankrot musíte mať v ruke list od exekútora, žiadne iné výpisy od stránky cre neuznávajú, list nie starší ako 30 dní kde Vám je oznámené, že ste v exekúcii. Ak idete podať osobný bankrot nesmiete byť živnostník ani 3 roky po skončení si nesmiete založiť živnosť. Inak je to keď máte s.r.o. toto nie je problém, síce to nechápem, ale nevadí. Ak do 6 rokov po ukončení konkurzu niečo zdedíte alebo vyhráte musíte to nahlásiť a dať istú sumu veriteľom, ak nie aj tak Vám na to prídu a celý bankrot bude neplatný a môžte čakať ďalších 10 rokov! Všade píšu , že konkurz sa bude konať do 15 dní od podania žiadosti, ale neverte tomu, podľa vlastnej skúsenosti viem, že to môže trvať aj najviac 3 mesiace. Po vyhlásení konkurzu či splátkového kalendára sa Vám zrušia všetky exekúcie aj zrážky zo mzdy ak máte a ostáva Vám celá mzda! Tak veľa šťastia! Nezabúdajte však, že musíte mať hlavne poctivý zámer!🙂