icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

88888888888
5. apr 2020

Ďakujem vám
.ale pýtam sa ohľadom majetku domu to sa nerieši napr.znalcom??pri splátkovom kalendári ..otec je dôchodca no ma dobrý dôchodok..

muut
5. apr 2020

@88888888888 neviem z logického hľadiska prečo by sa mal znalcom riešiť dom keďže sa ten majetok nepredáva. Riešia sa určite výdavky, prijmy atď.

serus125
6. apr 2020

Zdravím vás vospolok chcem sa informovať druhý rok som po OB. Rozmýšľal som nad úhradou poplatku ktorý mam na splátky po 14eur mesačne. Je tu niekto kto už má tento poplatok zaplatený? V prípade zaplatenia mi príde nejaké vyrozumenie alebo sa mám na niekde domáhať potvrdenia? Ďakujem za odpoved

nellydick
7. apr 2020

@serus125 vyrozumenie vám nepríde, o potvrdenie môžete žiadať ústredie CPP v Bratislave, ale budete asi dlho čakať 😁

88888888888
7. apr 2020

Dobry večer chcem sa opýtať ..kamoska ma ukončený bankrot bola zivnostnicka samozrejme teraz pracuje riadne na zmluvu a podala daňové priznanie a ma preplatok teda daňový bonus..bude jej to vyplatené z danoveho uradu??????ona bola na daniach dlžná .pred bankrotom ..opakujem je uz obdlzena

kicilanka
7. apr 2020

@88888888888 predpokladám že si podávala DP typ A...a má jej FS vrátiť bonus na dieťa....t ak platí čo som napísala teraz - tak áno - vráti jej to FS...len v tejto chvíli nevie nikto - ani pracovníci FS a asi ani ten najvyšší tam hore nad nami - že kedy to bude...či to bude do toho 10.5 ako platilo pred Coronou, alebo až mesiac po ukončení opatrení .....

88888888888
8. apr 2020

Dobrý deň ...podávala daňové typu B ..ako som uviedla bola SZCO a poslala aj rodný list dieťaťa..elektronický

kicilanka
8. apr 2020

@88888888888 v prípade že by jej zadržali nedoplatok, tak jej pošlú oznámenie...v tom prípade pošle doklad o OB...dnes FS zverejnila, že do 10.5 vrátia tým ľudom preplatky, ktorý podali DP do 31.03.20

deeena
9. apr 2020

Je tu niekto,kto je na ocr,no nemá svoj účet v banke. Vyhoveli niekomu kto má účet aj na dieta z vyplácaním ošetrovného? Dakujem

kicilanka
9. apr 2020

@deeena ak vypisujete číslo úctu proste sa tvárte že je to Výš vlastny účet...

oni na to nemajú ako prísť...bolo to ako opatrenie kvoli exe aby ste nedávali na iný ako Váš účet... SP na svojej stránke dávnejšie uviedla, že môže vyplácať dávky (dochodok) aj na napr. manželov účet, ale treba myslieť na to že ak majiteľ účtu ma exe blokáciu účtu, tak sa k peniazom ten druhý nedostane...

Ja osobne mám stále detský účet aj po OB (poplatky s tým súvisiace sú vyhodnejšie ako inde) a vždy mi došla ci OCR, alebo PNka....

deeena
9. apr 2020

@kicilanka kebyže to skôr viem,ja som to dala na sek,ale je situácia aká je 🙈 následne keď mi volala so sp som jej povedala,a poradila mi,že mám skúsiť napísať a požiadať ich,či mi to tam pošlú. Samozrejme odpoveď bola,že nie pokiaľ nieje na moje meno účet,a je jedno,že som disponent.

kicilanka
9. apr 2020

@deeena nabudúce budete vedieť ....ja takto fungujem od OB a bola som opakovane aj dlhodobo chorá....a stále mi idú dávky na účet malej...

deeena
10. apr 2020

@kicilanka no práveže dávnejšie priateľ bol pn, dal si plnku na môj účet,no skôr ako pnka na účet prišlo zo sociálnej list,o tom komu patri účet. Aj to mňa odradilo dať na malého ucet.

vivi78
30. apr 2020

Prosim vas,velky technicky od auta mi bude dokedy zadrziavat spravca,ked sa auto nepredalo ani v 3 kolach? Chcela by som ho vyhlasit,nakolko je havarovane,zbytocne platim poistku uz rok na nu. Dakujem

kicilanka
30. apr 2020

@vivi78 treba za ním skočiť a vyžiadať si ho od neho....

vivi78
30. apr 2020

@kicilanka uz som mu pisala 2x ,aby mi to poslal,no ziadna reakcia ☹
Preto sa pytam,ci nema narok si to drzat az po uplne ukoncenie bankrotu.

ondrej111ko
4. máj 2020

Ahojte, 20.1.2020 som odovzdal všetko svoj majetok správcovi bolo tam aj auto pojazdne,STK skončila 4.aprila a ja ani neviem kde je auto či ho niekomu predali ako s poistkou mám len preberací protokol že auto prevzali,ak neboli z autom na STK kto bude znášať pokutu za prepadnutú STK ?ako dlho vlsatne trvá konkurz OB som mal vyhlásený v decembri 2019 mal som jedno sedenie a odovzdanie majetku odvtedy sa mi nikto neozval a ani žiadna pošta nebola od správcu.

88888888888
5. máj 2020

Dobry deň chcem sa opýtať bola som zivnostnika SZCO ..bola som dlžná na daniach mám po bankrote..poziadala som o daňový bonus na dieťa ..bude mi vyplatený ???

optimistka999
6. máj 2020
optimistka999
6. máj 2020

ano mal by Ti byť vyplatený

optimistka999
6. máj 2020

@ondrej111ko

Podla ZKR plati:
Dlžník a jeho blízka osoba so súhlasom dlžníka sú oprávnení vec podliehajúcu konkurzu užívať obvyklým spôsobom; sú však povinní chrániť ju pred poškodením, stratou alebo zničením a zdržať sa všetkého, čím sa okrem bežného opotrebovania jej hodnota znižuje. Každý, kto užíva vec tvoriacu konkurznú podstatu, je povinný umožniť správcovi kedykoľvek túto vec obhliadnuť. Ak má takúto vec v užívaní niekto iný ako dlžník alebo jeho blízka osoba, môže ju užívať len so súhlasom správcu. Všetky príjmy z takéhoto užívania veci treťou osobou patria do konkurznej podstaty.

magie27
6. máj 2020

Neviete mi prosím niekto poradiť ako to je, keď som rok po OB a zobrala som si teraz k paušálu mobil, kde som zaplatila zálohu 450€ a zbytok mám doplatiť v paušáli. Je to problém? Ďakujem

88888888888
6. máj 2020

@optimistka999 dobrý deň ..dnes mi došlo rozhodnutie ze mi nevyplatia daňový bonus ze som mala dlh ..ale však to všetko spadá do bankrotu hrozné niečo..poraďte čí mám urobit

lubaka
6. máj 2020

@88888888888 zrejme prišlo aj, ze na úhradu čoho ho použijú? Nevyrubili úrok z omeškania a tým to pokryjú?

88888888888
6. máj 2020

@lubaka nie vôbec nič nebolo napísané ze úroky .len ze bolo uhradené za daň z motorového vozidla z roku 2010..to je všetko..ale z daňového exekučného úradu mi došlo po bankrote ze mám pozastavený exekúciu..ako nechápem ..prečo mi to nedali ale podotýkam žiadne úroky mi neprišli ze to pokryju

simsim
11. máj 2020

Prosím Vás mám otázku, uplynula mi už 3 mesačná lehota od vyhlásenia konkurzu pred cca 14 dnami napriek tomu v OV to nie je zverejnené.. stále je tam len to oznámenie o začatí konkurzu.. znamená to že konkurz stále trvá napriek skončeniu zákonnej lehoty? Správca mi volal a sám mi povedal, že lehota skončila a že konkurz ukončí, ale zatiaľ to nespravil.. teda nezverejnil to v tom vestníku. Mám s tým niečo robiť alebo to mám nechať tak?

simsim
11. máj 2020

@simsim ešte dodatok, hľadala som to v sekcii "Konkurzy a reštrukturalizácie" ... možno to nehľadám v tej správnej sekcii?

ondrej111ko
11. máj 2020

Ahojte-skúsim to tu ešte raz či mi vie niekto vysvetliť.
V decembri 2019 mi bol vyhlásený osobný bankrot.V januári som odovzdal auto a veľký techničák správcovi, minulý týždeň som bol za ním čo s autom a on mi povedal že auto sa nespeňažili zatiaľ-na ute končí STK a skončila poistka.Do akej lehoty musí správca speňažiť môj majetok?je to už 5.mesiac a auto už není ani v ponuke v dražbe a stojí pred správcom, čo bude ďalej s autom kedy ho môžem ísť odhlásiť alebo mi ho vrátia ak ho nespeňažili???ďakujem za každú odpoveď lebo sa vtom už začínam strácať

listicka67
12. máj 2020

Vmarci bol rok čo som prešla osobným bankrotom a konkurzom , bola som oddlžená ,ale na katastri stále svieti blokácia exeķutorom , majetok v konkurze bol nepostačujuci na pokrytie dlhu, mám poslať ozňamenie exekutorovi o oddlzení? Ďakujem

optimistka999
12. máj 2020

@ondrej111ko Ponúkol Ti vykúpenie auta z konkurznej podstaty? Správca musí najprv ponúknuť vykúpenie majetku z konkurznej podstaty blízkym osobám Dlžníka až potom môže speňažovať