Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte, včera mi prišiel list od vymahcskej spoločnosti aby som okamžite uhradil môj dlh voči poisťovni Uniqa.
Pohľadávka bola riadne zapísaná do zoznamu pohľadávok pri podávaní žiadosti o OB.V obálke boli aj 2 šeky na 55,-eur a jeden šek na 240,-eur.A teraz neviem čo mám robiť dlh voči Unique je 110 eur bola to životná poistka.
@ondrej111ko aj mne prišla od advokáta výzva na zaplatenie a hrozba, že postúpia pohľadávku na vymáhanie nejakej firme. Prišlo mi to mailom. Poslala som im odpoveď s tým, že som prešla konkurzom, ich pohľadávka bola riadne uvedená v zozname veriteľov a priložila som uznesenie súdu o vyhlásení oddlženia. Odpoveď žiadna. Pre mňa to týmto končí
@ondrej111ko
@lensky
Nelámte si s tým hlavu.... boli ste oddlžený je to právoplatne úspešne ste prešli OB týmto pre Vás haslo 🙂 užívajte nového kľudného života bez dlhov... 🙂
@nellydick Zdravím, prosím Ťa, je možné poslať žiadosť o osobný bankrot aj poštou do CPP alebo tam musím ísť osobne?
@optimistka999 je možné podať aj poštou, potom ťa písomne predvolaju na odstránenie chýb a podpis zmluvy o pôžičke
@rio83 vzor nájdete aj na stránke www.najpravo.sk
Dobry den,prosim vas,viete mi poradit,kde si viem overit a ci vobec sa to da,co platim ten splatkovy ,tem poplatok za sluzby 500e.dakujem
Este by som sa chcela spytat ,prosim vas,ohladom.platenia mesacnych splatok za oddlzenie..volala.som CPP aj mojho spravcu,nikto mi mevie poslytmut info.nakolko.som.platila vzdy cez ib,medzi casom sme ucty zrusili a vymenili banku..nemam prehlad,uz sa blizi koniec v januari a chcem vediet ,ci.to mam v poriadku resp ci nechyba ,povedali mi,ze byneposlali ziadne upozornenie aj v pripade,ze by plaba chybala a dokonca ani upozprnenie ked prejdu 3roky..nemala.som.trvaly prikaz..nemate niekto skúsenosť? Keby meskate resp pozabudnete..nie.som.si vedoma,len sa pytam,..prislo vam nejake upozornenie?alebo je nutne len po uplynuti 36mesicaov mat uhradenych tych 500e?dakujem
@vaapeter66 písomne sa obráťte so žiadosťou na CPP v Bratislave, dajú vám informácie o vašich platbách. Vyrozumenie sa neposiela, len upomienka.
@nellydick pisala.som vam sukromnu spravu..dakuejm
Ahojte, taka otazka. Uz niekomu veritel napadol OB po urcitom case? Ake su skusenosti?
@venika58 to by zaujímalo aj mňa
Ahojte, platia termíny na konzultácie tento týždeň?
Tak dnes volali že termíny na november sú zrušené a presunuli ma na december
@nellydick som pocula ze kvoli podmienke 1 rok trvania exekucie sa ludia nevedia domoct vyhlasenia osobneho bankrotu, neplanuje sa nejaka zmena?
@optimistka999 dúfam že nie😎 maju sa ešte sprísniť podmienky, lebo ľudia zneužívajú bankrot
@nellydick Tak som opäť len zle pochopila, nevadí, aj ma napadlo (keď mi pani volala) že isto len nejaké externé pracovisko je IL, ale hneď som si povedala že ona snáď vie že to chcem mať čo najskôr. Ja som volala už 3x na objednanie a vždy som hovorila že mi je jedno kam, ale čo najskôr budem môcť prídem. Asi budem musieť byť konkrétnejšia 😃 Už to nechám na ten december, snáď to konečne vyjde..Nemôžem sa po tých rokoch dočkať. A nechápem že niekto takú vec ako je OB zneužíva 🙈
Dobry den, pokial mam rozhodnutie sudu, ze musim zaplatit pohladavku z kreditnej karty a ja ju zaplatim, je to chapane ako uprednostnovanie veritela?Jedna sa o malu sumu, avsak chcem podat ziadost o OB po splneni rok trvajucej exekucie a mam obavy,ze toto by bolo chapane ako uprednostnovanie veritela-ak to zaplatim.Mam ine velke zostatky uverov, exekuciu v tejto chvili nemam, po splneni zakonnych podmienok planujem podat ziadost o oddlzenie.Samozrejme tento maly zavazok sa nebude vymahat exekucne rok a viac..Dakujem za odpovede
Ahojte, máte niekto skúsenosti so založením uctu v Raiffeisen po OB? Alebo ine banky? Vdaka

Ďakujem veľmi pekne @nellydick aj ostatným za reakcie ❤