icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

muut
13. okt 2020

Ďakujem veľmi pekne @nellydick aj ostatným za reakcie ❤

ondrej111ko
14. okt 2020

Ahojte, včera mi prišiel list od vymahcskej spoločnosti aby som okamžite uhradil môj dlh voči poisťovni Uniqa.
Pohľadávka bola riadne zapísaná do zoznamu pohľadávok pri podávaní žiadosti o OB.V obálke boli aj 2 šeky na 55,-eur a jeden šek na 240,-eur.A teraz neviem čo mám robiť dlh voči Unique je 110 eur bola to životná poistka.

lensky
14. okt 2020

@ondrej111ko aj mne prišla od advokáta výzva na zaplatenie a hrozba, že postúpia pohľadávku na vymáhanie nejakej firme. Prišlo mi to mailom. Poslala som im odpoveď s tým, že som prešla konkurzom, ich pohľadávka bola riadne uvedená v zozname veriteľov a priložila som uznesenie súdu o vyhlásení oddlženia. Odpoveď žiadna. Pre mňa to týmto končí

hellgamer
15. okt 2020

@ondrej111ko
@lensky
Nelámte si s tým hlavu.... boli ste oddlžený je to právoplatne úspešne ste prešli OB týmto pre Vás haslo 🙂 užívajte nového kľudného života bez dlhov... 🙂

optimistka999
15. okt 2020

@nellydick Zdravím, prosím Ťa, je možné poslať žiadosť o osobný bankrot aj poštou do CPP alebo tam musím ísť osobne?

nellydick
15. okt 2020

@optimistka999 je možné podať aj poštou, potom ťa písomne predvolaju na odstránenie chýb a podpis zmluvy o pôžičke

rio83
Autor odpoveď zmazal
nellydick
19. okt 2020

@rio83 vzor nájdete aj na stránke www.najpravo.sk

vaapeter66
19. okt 2020

Dobry den,prosim vas,viete mi poradit,kde si viem overit a ci vobec sa to da,co platim ten splatkovy ,tem poplatok za sluzby 500e.dakujem

vaapeter66
19. okt 2020

Este by som sa chcela spytat ,prosim vas,ohladom.platenia mesacnych splatok za oddlzenie..volala.som CPP aj mojho spravcu,nikto mi mevie poslytmut info.nakolko.som.platila vzdy cez ib,medzi casom sme ucty zrusili a vymenili banku..nemam prehlad,uz sa blizi koniec v januari a chcem vediet ,ci.to mam v poriadku resp ci nechyba ,povedali mi,ze byneposlali ziadne upozornenie aj v pripade,ze by plaba chybala a dokonca ani upozprnenie ked prejdu 3roky..nemala.som.trvaly prikaz..nemate niekto skúsenosť? Keby meskate resp pozabudnete..nie.som.si vedoma,len sa pytam,..prislo vam nejake upozornenie?alebo je nutne len po uplynuti 36mesicaov mat uhradenych tych 500e?dakujem

nellydick
19. okt 2020

@vaapeter66 písomne sa obráťte so žiadosťou na CPP v Bratislave, dajú vám informácie o vašich platbách. Vyrozumenie sa neposiela, len upomienka.

vaapeter66
19. okt 2020

@nellydick pisala.som vam sukromnu spravu..dakuejm

venika58
26. okt 2020

Ahojte, taka otazka. Uz niekomu veritel napadol OB po urcitom case? Ake su skusenosti?

ondrej111ko
26. okt 2020

@venika58 to by zaujímalo aj mňa

nellydick
26. okt 2020

@venika58 stáva sa to čoraz častejšie, hlavne veriteľ Bencont a Poštová banka to napádajú, veľké spoločnosti

venika58
27. okt 2020

@nellydick a vlastne aky je potom postup? Na co byt pripraveny? Ake su dovody napadnutia?

nellydick
27. okt 2020

@venika58 Príde zo súdu žaloba na vyjadrenie a tam budú uvedené dôvody. Často je to dôvod, že dlžník nebol platobne neschopný alebo že si v čase podania žiadosti do CPP zobral ďalší úver aj keď vedel, že ho nebude platiť.

muut
1. nov 2020

Ahojte, platia termíny na konzultácie tento týždeň?

nellydick
1. nov 2020

@muut len s negatívnym certifikátom

muut
1. nov 2020

@nellydick ďakujem ❤

muut
2. nov 2020

Tak dnes volali že termíny na november sú zrušené a presunuli ma na december

nellydick
2. nov 2020

@muut pod ktorú kanceláriu patríte?

muut
2. nov 2020

@nellydick Ilava 🙂

optimistka999
2. nov 2020

@nellydick som pocula ze kvoli podmienke 1 rok trvania exekucie sa ludia nevedia domoct vyhlasenia osobneho bankrotu, neplanuje sa nejaka zmena?

nellydick
2. nov 2020

@muut tam nie je kancelária, len konzultačné pracovisko, a tie sú teraz zatvorené, treba sa objednať do kancelárie CPP

nellydick
2. nov 2020

@optimistka999 dúfam že nie😎 maju sa ešte sprísniť podmienky, lebo ľudia zneužívajú bankrot

muut
3. nov 2020

@nellydick Tak som opäť len zle pochopila, nevadí, aj ma napadlo (keď mi pani volala) že isto len nejaké externé pracovisko je IL, ale hneď som si povedala že ona snáď vie že to chcem mať čo najskôr. Ja som volala už 3x na objednanie a vždy som hovorila že mi je jedno kam, ale čo najskôr budem môcť prídem. Asi budem musieť byť konkrétnejšia 😃 Už to nechám na ten december, snáď to konečne vyjde..Nemôžem sa po tých rokoch dočkať. A nechápem že niekto takú vec ako je OB zneužíva 🙈

maiodee
5. nov 2020

Dobry den, pokial mam rozhodnutie sudu, ze musim zaplatit pohladavku z kreditnej karty a ja ju zaplatim, je to chapane ako uprednostnovanie veritela?Jedna sa o malu sumu, avsak chcem podat ziadost o OB po splneni rok trvajucej exekucie a mam obavy,ze toto by bolo chapane ako uprednostnovanie veritela-ak to zaplatim.Mam ine velke zostatky uverov, exekuciu v tejto chvili nemam, po splneni zakonnych podmienok planujem podat ziadost o oddlzenie.Samozrejme tento maly zavazok sa nebude vymahat exekucne rok a viac..Dakujem za odpovede

11mirka22
5. nov 2020

@maiodee pokojne môžte zaplatiť... Pokiaľ nie ste v bankrote, je len vaša vec čo teraz komu zaplatíte...

maruska2222
10. nov 2020

Ahojte, máte niekto skúsenosti so založením uctu v Raiffeisen po OB? Alebo ine banky? Vdaka