Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Chcem sa spytat uz rok neplati.m banky a nebankovky chcem exekuciu ale stale mi len chodi aby som platila kedy sa to konecne dostane k exekutorovi kolko este mozem cakat ked rok neplatim furt sa objednavam do cpp s tym ze budem mat ex niekto hovori ze kym pridem na rad su aj 3 4 roky
Tomu nerozumiem ake istiny mam vyplatit v nebankovkach
Chcem sa spytat znamy je tiez v bankrote ale po starom a dal do bankrotu vsetko aj nebankovky
Oni mi stale volaju aj pisu krur eros advokatsle kancelarie ale ja to ignorujem nemam z coho platit myslela som ze to dam do bankrotu to je zle ked to takto riesim
Vsak neviem co znamena istina
A niektore som splatila a niektore nie co s tym cakat vsak banky mi daju ex nie
@jarmilar istina je to, čo si si požičala, tá suma... úroky sú to, čo platíš navyše. Ak si už vyplatila istinu, tak úroky viac menej platiť nemusíš. Nebankovky mali zlé zmluvy, takže nemajú nárok ani na poplatky ani na úroky. Neviem, z akého roku máš tie zmluvy, teda či sa to týka aj teba. Takže s nebankovkami vieme urobiť poriadky. Čo sa týka bánk, tam by sa tiež dalo niečo vykúzliť, ale neviem z akého roku máš tie pôžičky.
Nebankovka ti nemôže dať exekúciu, len robia bu bu bu cez rôzne spoločnosti... nikdy ťa tiež nemôžu dať na súd práve preto, že mali zle postavené zmluvy. Tak mi prípadne napíše a poriešime tie nebankovky. Na zvyšok si v pohode asi podaj bankrot.
Prosim este mi napiste banky ked neplatis daju ta na exekuciu po akom case ho mozem cakat ked neplatim vyse roka a chcem sa spytat co z nebankovkami ked mi pisu len sami vymahaci co s tym cakat dakujem za odpoved co mi mozu ty vymahaci v advokatskej kancelarii mi po telefone povedali ze nebudem mat ex ale nariadene platenie od sudu to teda nieje ex s tym sa neda ist do bankrotu ach jaj vobec nechapem
No moj problem je ten ze mam toho spolu s manzelom vela uz je zbytocne hovorit preco stalo sa oni davali ja som brala prerabala dom atd vzdy volaco lenze podla mna z 10tich su mozno vyplatene dve oni davali ja som brala lenze keby som aj davala kazdemu po 20 euro mesacne nezostane mi nic preto vidim jedinu moznost v bankrote lenze neviem sa dockat exekucie je to ako zakliate a ja stojim doma mam plne sacky obalok a neviem co s tym bojim sa aby niekto neprisiel zanou do roboty
Lenze ja nemam ani jednu exekuciu ziadne zrazky z platu nic a mam 5 bank a neplatim vyse rok a pol tak kedy sa to pohne
No z niekym si ma pletiete ja som nepisala ze mam dom ja byvam v podnajme nic nemam nevlastnim auto nic len cakam na exemuciu
No ale ten bol dcerin nie moj
Čo znamená, že bol konkurz zruseny z dovodu nemajetnosti? Nie je konkurz prave pre nemajetnych?
Ved pisem ako si ho mam podat ked nemam exekuciu
@marusia12 ved tu uz ide o nepoctivy zamer... da sa povedat. ja doprajem kazdemu v nudzi, ze si moze takto vyriesit problemy, ale pre mna clovek, ktory ide do bankrotu je v podobnej situacii ako napriklad ja alebo ako sme tu viacere, ze sa snazia a snazili splacat aj s dvomi pracami, chlapov kdesi neviem kde na fuskach alebo bez chlapov, ktore sa dostali do sraciek vdaka nezodpovednym ludom (ci uz manzel, partner alebo v dobrej viere sli niekomu pomoct) a skutocne sa snazia viest normalny zivot a splacat, ale zial trovy a uroky prevysuju istiny a neda sa dalej... okej, chapem. ale ak mi tu niekto napise, ze zamerne nesplaca nebankovky, ze kedy konecne dostane exekuciu aby mohol ist do bankrotu... tak to sorry, to je cista spekulacia. chapem, keby si niekto vzal pozicky, ze plati liecbu pribuznemu, sebe, atd... ale ze prerabala dcera byt a ja som si napoziciavala? neexist. a nepotrva dlho a presne kvoli takymto spekulantom sa zase "prerobia" bankroty, novelizuju a zase to bude tazsie pre ludi, ktori to skutocne potrebuju. len sa este nedostali na radu.
@marusia12 musim povedat ze je to dnes asi taky tńovodoby trend :D poznam naozaj aj ja par ludi ktori to presne takto isto spravili... a este ked je dnes taka situacia ze pomaly banka pozicia aj bezdomovcovi tak je to aj "najvyhodnejsie"... take sumy by si v minulosti nikdy nedostala ako teraz davaju... len potom treba pocitat s tym ze kto vyhlasi bankrot tak bude dlhsiu dobu pre banku max nezaujimavy 😵

Babenky, stala sa takáto vec:
V CPP si vytlačili moje exekúcie a tam exekúcia z minulého roka, že 56 tisíc 😀 Skoro som tam skolabola.. tak pátram čo to.... a exekútor zahlási, že sorry, zle sme to napísali do registra, exekúcia je na 55€. Je toto vôbec v tomto chorom štáte možné? To už nikto po sebe nekontroluje, žiaden postih za to, nič? Otras