icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

10081987
21. aug 2017

@mawka V kľudu, nestresuj sa, exekútor nemôže takto postupovať, z jedného dňa na druhý, že odteraz mi budeš posielať na účet toľko a toľko to je podľa mňa chujovina. Normálne to funguje, že účet blokne, poprípade pošle do zamestnania dopis. Moja výplata tiež chodí na cudzí účet ale toto som nezažila. Toto je už také vyhrážanie , že až. Normálne mi je zle z toho čo tu čítam čoho sú tí ľudia (akože naši úradníci) schopní.

mawka
21. aug 2017

@10081987 ja uz nemam slov
@draik dakujem

neviem, proste som sa s tymto stretla prvy krat. katastrofa.

janka456janka
21. aug 2017

Ahojte babenky,12.7 mi prislo ze ma bude zastupovat CPP. Teraz 16.8 som tam pisala mail ze kedy to poslu na sud.a odpisali mi ze tak do dvoch mesiacov. Mozeto az tak dlho trvat? Dakujem za odpoved

mawka
21. aug 2017

@janka456janka riesim to iste. uz jeden a pol mesiaca odkedy mi poslali vyjadrenie, ze ma budu zastupovat a stale nic sa nedeje. volala som, mam byt trpezliva. niekde to ide rychlo, niekde strasne pomaly

marusia12
21. aug 2017

@mawka ak máš exekúcie a plat ti chodí na účet kohokoľvek, je to poškodzovanie veriteľa a to je trestné... takže bacha na to

mawka
21. aug 2017

@marusia12 poskodzovanie akeho veritela? ved ja sa k svojej mzde dostanem len k tomu minimu, ktore nie je postihnutelne exekuciou. ten zvysok zo mzdy mi zrazi zamestnavatel v prospech exekucie. oni svoje dostanu. v cpp sami povedali, ze ak sa zamestnam, mam si dat posielat mzdu, resp. ten zvysok na ucet deti alebo niekoho ineho.

marusia12
21. aug 2017

@mawka a prečo ti radia v CPP, aby si si dala posielať peniaze inde, nejak nerozumiem. Ak ti už exekútora stiahli v práci, tak prečo nemáš svoj účet? Nepoznám tvoj prípad, vyjadrila som sa k tomu listu, čo ti dnes prišiel. Ja som toto riešila u známeho, kedy si dával peniaze posielať na účet detí a exekútor mu nemal ako brať, čo mi dlhuje.... a tu nastupuje ten zákon o poškodzovaní veritela.

mawka
21. aug 2017

@marusia12 lebo mam svoj blokovany. a mam dve deti. a keby mi ten zvysok odchadzal na moj blokovany ucet, tak mam na zivobytie nula nic. a preto aj ta novinka z minuleho roka, ze je nepostihnutelna cast vo vyske zivotneho minima + na deti. aby mali ludia z coho zit. preto. ved z vyplaty mi stahuju, aby uspokojili veritela cez exekutora. cize to neni take, ze by mi nic nikam neodchadzalo, ze by som sa zamerne vyhybala plateniu. plati sa zo mzdy zrazkami a minimum mi ostava.

marusia12
21. aug 2017

@mawka a ty si už prešla bankrotom? Lebo tiež mám dve deti a to čo pišeš teda čaká asi aj mňa.

mawka
21. aug 2017

a x krat sa spominalo v diskusiach, ze banka nema skade vediet, ze to je to minimum. oni stiahnu bez debaty. ved to sa riesilo aj kvoli dochodcom, ze im boli od banky stahovane kompletne dochodky. uz to je inak. ze ma niekto exekuciu ok. ale druha vec je aj z niecoho zit. no ked ludia zacnu kapat hladom alebo sa strielat do hlavy lebo nemaju ani na rohlik, tak sa veritel uz nikdy nedostane k peniazom. toto niekoho napadlo? ako 400-500 eur mesacne je podla teba mala zrazka zo mzdy? ci este potrebuju brat matke samozivitelke aj tych 300 eur minimum co jej ostane? to je na zamyslenie sa.

mawka
21. aug 2017

@marusia12 nie mojka, este nie, cakam. uz mam mesiac a pol rozhodnutie z cpp doma a stale nic. no a takto ja zijem, prosim pekne. este to davam, ale na psychike mi to nepridava, ked vidim okolo seba spekulantov, ktori si daju minimalky na papier a zvysok maju do ruky ako sa povie... a mne poctivo tahaju z cisteho platu take sialene sumy.

marusia12
21. aug 2017

@mawka to je v riti toto.... mne prišlo rozhodnutie z CPP dnes, takže to vidím, že na Vianoce to bude v cajku a dovtedy na rožkoch. Prosím ťa, koľko je na teba a dve deti teda tá nepostihnutá časť, lebo sa chystám do práce.

mawka
21. aug 2017

@marusia12 199,48 na mna a na dve deti dokopy 99,74 - to mi musia nechat. no cize 300 eur. co ti budem hovorit.... dobre, mam aj vyzivne, ale to nepodlieha exekucii. cize z tych 300 zaplatim najom a z pridavkov elektrinu a z vyzivneho 200 e zijeme. cely mesiac.

marusia12
21. aug 2017

@mawka ja som robila na polovičky a sťahovali mi všetko do výšky 199, smradi.... kurnik v tomto štáte neplatia zákony

nifido
21. aug 2017

@mawka kto zakladal ucet na syna ty?

marusia12
21. aug 2017

@nifido mňa by skôr zaujímalo, kto prezradil, že prachy chodia na účet syna.... lebo pokiaľ viem, účtovníčka nemá právo takéto informácie poskytovať....

nifido
22. aug 2017

@marusia12 ale ked ona zakladala tak je disponent ci aj majitel lebo syn nema 18 r. cize chyba mal zalozit niekto iny babka dedko vnukovy preto sa exe dostal k uctu

10081987
22. aug 2017

@nifido dobre píšeš , účet mohol založiť aj niekto iný, ale ako disponent na tom účte môže byť, to s tým nemá nič. Priznám sa, že neviem ako to funguje, keď ho zakladala ona na syna, či ona zodpovedá za ten účet , ale čo som čítala pár diskusií, účet keď je na deti, na to exekútor nesmie siahnuť, vravím iba že by ona zomrela môžu tento dlh vymáhať od jej detí ako od právoplatných dedičov čo dedia tak majetok ako aj dlhy. Mne tiež blokol exekútor účet, robil mi zrážky z platu, ale výplata mi niekde musela chodiť, tak účet založil oco môj a ja som bola ako disponent, to nieje ani poškodenie veriteľa lebo exekútor si už sťahoval čo potreboval.

nifido
22. aug 2017

@10081987 ved tak ako pises a ked zakladas ucet na dieta majitel si ty ty zodpovedas lebo dieta nema 18 r. a vyplata ti musi niekde chodis ako pises zrazky urobili v praci ale mohol bolknut aj iny exe jednoznacne je to nepostihnutelna cast na nu a na deti a nemaju na to pravo ..... nam sam spravca povedal ze ucet na ine meno nakolko po starom sa blokli vsetky ucty aj ked tam neboli dlhy ani exe vsetko sa bloklo na sumu 500 000 €€€€ sialeny sme ostali v soku lebo sme mysleli ze ucet nezadlzeny a nepistihnuty exe budeme moct vyuzivat vyplata prisla a nedostali sme sa k nej az po 2 mes. spravca poslal cize 5 clenna rodina z materskej pomohla nam rodina dalsia vyplata isla na ucet svokry

marusia12
22. aug 2017

@nifido
@10081987 Pokiaľ viem, tak účet môže na dieťa založiť len rodič, tiež to tak máme. Exekútor na ten účet siahnúť nemôže, aj keby neviem ako chcel. Stále je tu možnosť osloviť Komoru exekútorov a riešiť to s nimi, podať sťažnosť, hocičo. Už prekračujú všetky hranice, neskutočné, čo sa tu deje a nikto s tým nič nerobí.

Mne exekútor vyrobil dlh 56 tisíc z dlhu 55 eur... a nič, nič sa nedeje... ani buuu. Len prišla odpoved, že sorry, pri prenose dát sa stalo. Oni už normálne ludí považujú za ovce... aký prenos dát dokáže prifárať tri nuly k dlhu? Nekontrolujú to po sebe? A to iste nie som jediná, ktorá má takéto skúsenosti.

mawka
22. aug 2017

@nifido ja som zakladala, tatrabanka a majitel uctu v zmluve je moj syn. ja vystupujem ako zakonny zastupca, nie som majitel uctu ani spolumajitel ani nic. vydali mi k nemu len kartu a mozem spravovat IB. ale nemam s tym uctom inak nic. vsade je meno mojho syna, aj ked chodia vypisy, jeho meno, nie moje. naschval som pozerala zmluvu, majitel uctu = moj syn. ja som len ako zakonny zastupca podpisala. pytala som sa v banke, nikto na ten ucet siahnut nemoze. ved ho nezablokovali, ale pride mi drze, aby exekutor poslal neplnoletemu decku, ktore nema este ani obcanak prikazom, aby odvadzal prachy, ktore su mne vyplacane ako mzda na jeho ucet exekutorovi. to je chore. a exe vie, ze je narodeny v 2003 bo to tam uviedol. hlava mi ide z toho uz prasknut

marusia12
22. aug 2017

@mawka chora je hlavne ta truba u teba v uctarni

mawka
22. aug 2017

@marusia12 len mna ti este napadlo, ci to nesuvisi s niecim inym. nedavno som zachytila cosi, ze banky budu moct tiez poskytovat info. ale neviem v akej suvislosti to bolo...

marusia12
22. aug 2017

@mawka mozu dst info danovemu uradu a socialke, ak tam dlhujes... ja si asi dam posielat vyplatu zlozenkou na postu 🙂

marusia12
22. aug 2017

@mawka
Na tom liste mas napisane, za co to je exe, nie? Ako sa dozvedel exe o ucte deti???

marinko1988
22. aug 2017

Ide aj o to ze aký Bankrot vybavujes jeden je so splátkami a druhý že si úplne odlzena a neplatis nikomu nič

draik
22. aug 2017

@mawka
Odhliadnuc od daného prípadu upozorňujem na to, že podľa podmienok bánk by na účte mali byť len peniaze majiteľa účtu.

mawka
22. aug 2017

@draik a ked sa ja rozhodnem, ze ten zvysok tam budem nechavat lebo sporim dietatu... alebo predlozim uctenky, ze ten zvysok pouzivam vylucne na dieta? toto je take diskutabilne. banky vedia, ze na co sa pouzivaju detske ucty. a nerobia s ty nic. lebo maju klientelu a zive ucty a pohyby na uctoch..

@marusia12 vsade odo mna chceli len cislo uctu na zasielanie vyplaty. inak vyplacanie nebolo mozne.

marusia12
22. aug 2017

@mawka Zamestnávateľ ti nemôže prikázať, ako si necháš zasielať peniaze.... t.z. že ti môže dávať aj na ruku. Ak ti niečo také povedali, tak klamali...