Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12
aj z mojej strany bolo oznámené na mzdovom, že čakám na bankrot. Pani sa veľmi čudovala, že pozná iba bankrot firiem. A ja jej na to, že nevadí, aspoň sa naučíte...😉
OMG - čo ma ešte čaká kokocín
@marusia12 tiež som si preštudoval celý zákon, no ale mawka má pravdu že centrumáci navrhujú pre urýchlenie zastavenia exe zaslať na súd aj exekútorovy uznesenie plus tlačivo na pozastavenie exekúcie ktoré som obdržal z centra spolu s uznesením a šekmi na splátky centru. Aspoň mne to tak písali v sprievodnom liste.
@wapman mne nikto z cpp nic neposlal. len mi zavolali, ze som oddlzena a ci sa mi ozvala spravkyna a ze ako to vlastne je s uznesenim. som im povedala, ze idem s nou na stretko a ze mi ona uznesenie da a on ze aha, takto to teraz funguje... o ziadnom tlacive mi nikdy predtym ani potom nehovoril. stale sa hovorilo o tom, ze sa zastavuju exekucie automaticky.
takze ak naozaj mas nejake tlacivo, tak ho sem daj, som silno zvedava...
@marusia12
Podľa ktorého ustanovenia sa exekúcie v prípade oddlženia FO automaticky zastavujú?
Btw.
§ 166c
Nedotknuté pohľadávky
(1) Oddlžením sú nedotknuté tieto pohľadávky:
a) pohľadávka veriteľa – fyzickej osoby, ktorú nenadobudol postúpením, prevodom alebo prechodom s výnimkou dedenia, ak takáto pohľadávka nebola prihlásená v konkurze z dôvodu, že veriteľ nebol správcom písomne upovedomený, že bol vyhlásený konkurz; ustanovenie § 166b ods. 1 písm. a) a b) tým nie je dotknuté,
@marusia12
§ 167f
Exekučné konania a obdobné vykonávacie konania
(1) Na majetok podliehajúci konkurzu nemožno počas konkurzu začať ani viesť exekučné konanie alebo obdobné vykonávacie konanie.
(2) Ak bol vyhlásený konkurz, i d e o d ô v o d, aby sa bez zbytočného odkladu rozhodlo o zastavení konania, v ktorom sa vymáha pohľadávka, ktorá môže byť uspokojená iba v konkurze alebo sa považuje za nevymáhateľnú. Výťažok exekúcie, ktorý ešte nebol vydaný oprávnenému, exekútor po odpočítaní odmeny a svojich trov, vydá oprávnenému.
§ 168b
Účinky ochrany pred veriteľmi
(1) Poskytnutím ochrany pred veriteľmi sa odkladajú všetky exekúcie, ktoré sa vedú voči dlžníkovi ohľadom pohľadávok, ktoré môžu byť uspokojené iba splátkovým kalendárom (§ 166a). Ak súd určí splátkový kalendár, i d e o d ô v o d, aby sa bez zbytočného odkladu v exekučnom konaní rozhodlo o zastavení exekúcie.
Nefotí moc dobre mobil a inak vám to sem neviem hodiť. Možno vám to pomôže.
Inak mám pocit, že ako tu všetci postupujeme tým bankrotom, stáva sa to čoraz komplikovanejšie 😀
Kolegyňa mi spomenula, že počas najbližších rokov si nemôžem kúpiť ani práčku, vraj všetkom príjem musím hlásiť správcovi. Tak zas ďalšie prekvapenie 😀 Nuž... každopádne to treba prejsť a budeme vedieť viac.
Asi každé centrum sa riadi posvojom keď niekomu ani uznesenie nezašlú inému šeky,mne asi všetko poslali.hm no čo už. Mne nestrhli zrážky v septembri, ale pre istotu som poslal papiere na súd aj exekútorovi, ,mám3exe,ztoho sa s jedným súdim lebo neoprávnene žiada vyčíslenú sumu keďže exekučný príkaz nebol vydaný keď som uhradil dĺžnu sumu spp.
@mawka neboj nie si jediná.. ja som bola na mzdovom včera zaniesť uznesenie a hneď ma odbili že chcú papier od exekútora...
@wapman mne nezaslali ani uznesenie, ani seky ani nic. len mi volali, ze uz som oddlzena, ze uz mozem platit, ze plati to cislo uctu v zmluve, VS je moje rodne cislo, teda spytal sa ako to je s uznesenim, a ze ked mi ho teda da spravkyna, tak ok a to je veskera komunikacia s cpp po oddlzeni (cpp BA)
@marusia12 spravkyna mi hovorila zase na stretnuti, ze v polke novembra uz by to malo byt ukoncene a ze uz potom ako si budem nakladat s financiami svojimi je moja vec, uz na ne nema nikto narok, ze ak by som chcela dobrovolne plnit veritelom, tak mozem a nemusim, nikto to po mne nemoze vymahat a ze proste zacina clovek od nuly.
fakt je sila, ako ma kazdy ine postupy a info a aky v tom je gulas.
@mawka no , keď to tak čítam uvažujem čo bolo v júli ,keď som bola zverejnená v OV, a CPP, ktoré ťa riešilo podľa mňa podáva neadekvátne odpovede. Ako už bolo spomenuté, ty nemusíš žiadneho exekútora upovedomovať o tom. Ale za mňa to urobila z personálneho 😅 poslala mu to uznesenie čo jej poslala správkyňa. A tým to bolo vyriešené. Daj potom info ako si nakoniec dopadla
@10081987 ved takto som si to nejak predstavovala a takto nejak som to aj chapala. no a vidis. ochhh. idem napisat na sud liebesbrief - pre istotu. a mailom upovedomit exekutorov. aj s prilohou a s vyziadanim potvrdenia, ze si mail precitali, ze im bol doruceny. lebo kazdemu fotit uznesenie 11 stranove zo sudu no dovidenia, nie som onasis a tonery drahe. a len socialku mam rozhodenu medzi 7 exekutorov. zdravotku "len" medzi 5 exekutorov....
@mawka no v tomto prípade len pevné nervy, ako vidím, nemôže to ísť u každého hladko, normálne mi až ťažko prišlo čo tu čítam, tie vyhrážky a podobne. Ja mám asi jediné "šťastie", že ja som všade bola iba spoludlžník, tak to platí ex a veritelia naháňajú jeho. Prišiel akurát minulý týždeň nato, že mám osobný bankrot vyhlásený, tak mi napísal, že on ma ku plateniu nepotrebuje 😂 tak nechápem ako je možné , že za 4 roky som to iba ja platila..nevadí..
tak..poslala som teda ziadost aj exekutorom, jeden sa mi ozval obratom takto:
"Dobry den. Na sud sme zaslali dna 13.9.2017 ziadost o zastavenie exekucie, v tomto pripade exekucie zastavuje okresny sud, nie exekutor."
kks, tak naco tu posielam haldy mailov s prilohami, ked netreba? Akoze ten typek v cpp BA je nejak mimo, vazne...
ano, exekuciu môže zastaviť iba súd, nie exekútor. aby si nebola prekvapená, tak po jej zastavení ešte ti príde papier zo súdu a budeš musieť uhradiť jej trovy (40-50) eur. neviem, či to spadá ešte pod oddlženie, lebo v uznesení je písané niečo o nevymahatelnosti príslušenstva pohľadávok. treba to preveriť
neviete kedy prídem na rad v tej Blave, poslali mi rozhodnutie o zastupovaní 19.7.
Idú už po mne exekútori ako také psy...
@saintlaurent ja mam ten isty termin a ze este nie sme na rade.
@maxidiki dnes to posielam na sud. ale je zaujimave, ze niekomu nejdu tahat nic po oddlzeni, automaticky sa to berie ako zastavenie exekucie a u mna ohne ende, toto budem riesit este sakramentsky dlho, lebo kym rozhodne sud... keby mi to povedali hned, tak uz pred dvomi tyzdnami to zaslem na sud a vybavene.
este vlastne mozem zajtra skocit na sud, ci sud sam zastavil exekucie, lebo mal by aj bez mojej ziadosti ako som pochopila.
toto je na nervy, neuplne informacie a v style sak hladaj si, zistit si, volaj, patraj...

@mawka áno tak to chápem aj ja 😀 Len čo na tom, ak ti právnik povie niečo iné.... ak ti povie zle, je to jeho "právny názor" a následky za zlé info nenesie. Bože toto je svet.... 😀 Vďaka, že sme posledná ako tak schopná generácia a veru sa sem už inkarnovať nechcem😀