Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 tusim cez znalca. ale myslim si, ze ak je to nejaky stary srot, tak sa tym zapodievat nebudu. lebo ak ma nieco malu hodnotu a naklady na znalca to prevysuju, tak to asi riesit nebudu. to jak kamoska ma exekucku, blokovane auto na DI, ale ziadny exekutor jej este auto ani nezobral ani nedal boticku na koleso. lebo to auto nema proste hodnotu :D stary srotik. a veselo si jazdi dalej
@mawka no s tými exe a autom je to tak, že ani dražbu bytu ti nemôže dať nikto iný, ako prvý v poradí... a ak ten nesúhlasí, tak smola pre ostatných v poradí. Jedine, ak sa s prvým nejak dohodnú. Nedajbože ak sú v prvotných pohľadávkach nejaké štátne, tak to sa dražba nekoná.... štát by toto asi neriskoval... aspoň ja som o takom prípade ešte nepočula, že by dal štát dražbu nehnuteľnosti kvôli dlhu, to skôr robia spoločnosti.
@marusia12 no proste su exekutori a exekutori. jedna banda nenazrana. velmi malo takych, ktori su normalni. ja ked vidim na com sa vozia, kde byvaju a v akej spolocnosti sa pohybuju exekutori, je mi na grcanie. komora exekutorov jedna banda s nimi. ak aj nieco riesis, tak prd vyriesis, lebo oni si tam kryju chrbaty navzajom.
@marusia12 určite áno, ale akým spôsobom určia cenu to neviem, nepovedali mu. pravdepodobne cez znalca. Jeho auto je tiež staršie, podľa toho čo sme pozerali, tak teraz idú presne tie isté typy do 1500€. Ťažko povedať akú cenu určí správkyňa, alebo znalec.
@ivka0412 ja mám tiež účet v mbank, majú malé pobočky po SK, ja mám najbližšie v Nitre. Skús nájsť na nete kde by mohli mať najbližšiu kanceláriu, väčšinou sú to veľké nákupné centrá
akurát mi volali, že včera poslali na súd - aleluja /čo ma ale ešte čaká 😨/
@saintlaurent a aké máš dátumy? Podané kedy a kde?
@marusia12 podaná žiadosť 6.7.2017 v Bratislave. Odpoveď z CPP o zastupovaní - písali 18.7. - dátum na obálke 19.7. A že včera posieli na súd v Trnave - 5.10.
@saintlaurent to je nonsens.... ja mám o mesiac neskôr a už dva týždne dozadu mi dvakrát povedali, že podávali 😀
@marusia12 maybe yes😂 obávam sa, že to len od oka tresnú...😂
@marusia12 dúfam, že to teda ozaj poslali, ha, ha
@saintlaurent no 😀 zavolám tam v pondelok zas...
@marusia12 OK, nech Vám to víde, a posuniete sa ďalej...
ohladom osobneho bankrotu,patraju ohladom majetku len za posledne 3 roky alebo ako to je?vie niekto poradit?vdaka
dakujem,a pri splatkovom kalendari je to ako?
Bože,volali piatok - štvrtok podali na sud,už len 15dni,odkrutim si potom už iba so správcom a nový život, prosím nech to tak je 🙏
Ked Vam volal spravca z akeho cisla volaju? Z pevnej linky ci z mobilu? Lebo uz neviem komu dvihat a komu nie , kedze mi furt vyvolavaju vymahaci. Dakujem.

@ivka0412 mal nejaké čerstvé z banky za posledných 36 mesiacov mu vytlačili, ale len ten účet ktorý má na mene, teda už dlhé obdobie zablokované. Auto zatiaľ vraj môže užívať. Neskôr neviem po akej dobe, asi po 45 tich dňoch od oddlženia ho správkyňa uverejní vo verejnej súťaži. Bude ešte dovtedy potrebovať všetky údaje aj papiere o aute. Potom mu vraj bude volať či chce využiť predkupné právo z rodiny.