icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

luna303
6. okt 2017

@ivka0412 mal nejaké čerstvé z banky za posledných 36 mesiacov mu vytlačili, ale len ten účet ktorý má na mene, teda už dlhé obdobie zablokované. Auto zatiaľ vraj môže užívať. Neskôr neviem po akej dobe, asi po 45 tich dňoch od oddlženia ho správkyňa uverejní vo verejnej súťaži. Bude ešte dovtedy potrebovať všetky údaje aj papiere o aute. Potom mu vraj bude volať či chce využiť predkupné právo z rodiny.

kicilanka
6. okt 2017

@mawka nediktovala som, poprosila som....

marusia12
6. okt 2017

@kicilanka NEMôŽEME!!!!!!

Neviem kto určuje hranice, čo je ešte o bankrote a čo už nie 😀

marusia12
6. okt 2017

@luna303 to sa asi bude predávať za nejakú zostatkovú hodnotu, či treba znalca na to, alebo cez bazár?

ivka0412
6. okt 2017

@luna303 Ďakujem. Ja mam mbank tak neviem ako sa dopracujem k tomu. Ďakujem za info.

mawka
6. okt 2017

@marusia12 tusim cez znalca. ale myslim si, ze ak je to nejaky stary srot, tak sa tym zapodievat nebudu. lebo ak ma nieco malu hodnotu a naklady na znalca to prevysuju, tak to asi riesit nebudu. to jak kamoska ma exekucku, blokovane auto na DI, ale ziadny exekutor jej este auto ani nezobral ani nedal boticku na koleso. lebo to auto nema proste hodnotu :D stary srotik. a veselo si jazdi dalej

mawka
6. okt 2017

@ivka0412 aj ja a mbank mi stale neodblokovala ucet. zaujimave

marusia12
6. okt 2017

@mawka no s tými exe a autom je to tak, že ani dražbu bytu ti nemôže dať nikto iný, ako prvý v poradí... a ak ten nesúhlasí, tak smola pre ostatných v poradí. Jedine, ak sa s prvým nejak dohodnú. Nedajbože ak sú v prvotných pohľadávkach nejaké štátne, tak to sa dražba nekoná.... štát by toto asi neriskoval... aspoň ja som o takom prípade ešte nepočula, že by dal štát dražbu nehnuteľnosti kvôli dlhu, to skôr robia spoločnosti.

mawka
6. okt 2017

@marusia12 no proste su exekutori a exekutori. jedna banda nenazrana. velmi malo takych, ktori su normalni. ja ked vidim na com sa vozia, kde byvaju a v akej spolocnosti sa pohybuju exekutori, je mi na grcanie. komora exekutorov jedna banda s nimi. ak aj nieco riesis, tak prd vyriesis, lebo oni si tam kryju chrbaty navzajom.

ivka0412
6. okt 2017

@mawka Ja len ze keď bude treba výpisy. Ako sa k nim dopracovať.

ivka0412
6. okt 2017

@marusia12 Tebe už poslali papiere na súd?

marusia12
6. okt 2017

@ivka0412 netuším :-d Pred 2 týždňami v CPP povedali, že poslali, minulý týždeň som im volala a zahlásili, že práve DNES poslali a dnes zvažujem, či zavolám zas a povedia, že podali DNES 😀 takže to je fakt vo hviezdach....

marusia12
6. okt 2017

@ivka0412 výpis ti v banke dajú na počkanie, ale napr. TV si tuším za jednu stranu účtuje 1,50€, alebo tak nejak... a ak to potrebujú za tri roky... tak fuuu 😀

ivka0412
6. okt 2017

@marusia12 Táto banka je internetová. Tak ze banka u nás neje. No uvidíme. Ja v pondelok tam cinknem som zvedavá.

marusia12
6. okt 2017

@ivka0412 mbanka má aj reál pobočky, aspoň v BA určite. Resp. kedysi to boli také mini búdky, napr. v Auparku boli.

luna303
6. okt 2017

@marusia12 určite áno, ale akým spôsobom určia cenu to neviem, nepovedali mu. pravdepodobne cez znalca. Jeho auto je tiež staršie, podľa toho čo sme pozerali, tak teraz idú presne tie isté typy do 1500€. Ťažko povedať akú cenu určí správkyňa, alebo znalec.
@ivka0412 ja mám tiež účet v mbank, majú malé pobočky po SK, ja mám najbližšie v Nitre. Skús nájsť na nete kde by mohli mať najbližšiu kanceláriu, väčšinou sú to veľké nákupné centrá

saintlaurent
6. okt 2017

akurát mi volali, že včera poslali na súd - aleluja /čo ma ale ešte čaká 😨/

marusia12
6. okt 2017

@saintlaurent a aké máš dátumy? Podané kedy a kde?

saintlaurent
6. okt 2017

@marusia12 podaná žiadosť 6.7.2017 v Bratislave. Odpoveď z CPP o zastupovaní - písali 18.7. - dátum na obálke 19.7. A že včera posieli na súd v Trnave - 5.10.

marusia12
6. okt 2017

@saintlaurent to je nonsens.... ja mám o mesiac neskôr a už dva týždne dozadu mi dvakrát povedali, že podávali 😀

saintlaurent
6. okt 2017

@marusia12 maybe yes😂 obávam sa, že to len od oka tresnú...😂

saintlaurent
6. okt 2017

@marusia12 dúfam, že to teda ozaj poslali, ha, ha

marusia12
6. okt 2017

@saintlaurent no 😀 zavolám tam v pondelok zas...

saintlaurent
6. okt 2017

@marusia12 OK, nech Vám to víde, a posuniete sa ďalej...

marius29
7. okt 2017

ohladom osobneho bankrotu,patraju ohladom majetku len za posledne 3 roky alebo ako to je?vie niekto poradit?vdaka

nifido
8. okt 2017
marius29
8. okt 2017

dakujem,a pri splatkovom kalendari je to ako?

marusia12
8. okt 2017

@marius29 len tri roky aj tam...

bebemaly
9. okt 2017

Bože,volali piatok - štvrtok podali na sud,už len 15dni,odkrutim si potom už iba so správcom a nový život, prosím nech to tak je 🙏

emer1
9. okt 2017

Ked Vam volal spravca z akeho cisla volaju? Z pevnej linky ci z mobilu? Lebo uz neviem komu dvihat a komu nie , kedze mi furt vyvolavaju vymahaci. Dakujem.