icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

oikika69
11. okt 2017

@marusia12 predstav si,ze som si to aj ja cele podala sama, aj vypisala sama.

oikika69
11. okt 2017

@marusia12 btw nie, necakam, ze sa tu zo mna niekto posklada, ja s dikonca nedala ani otazku, ak dokazes rozlisit otazku a oznamovaciu vetu. Ja som napisala svoj postreh. Inak ty musis byt velmi prijemna osoba, vo svojom okoli urcite velmi oblubena

marusia12
11. okt 2017

@oikika69 áno, som velice obľúbená... asi preto mi tu do SS píše kopec ľudí, aby som im pomohla... 😀 Ono sa niekedy s intelektovo slabšími inak komunikovať nedá, niet totiž času furt niekomu vysvetľovať pôvod kolesa a vznik fúrika. Tu si radíme ale ak niekto nemá snahu si prečítať ani tri strany nazad, tak sorry. Na všetko tu už bolo odpovedané X krát a častokrát sa ani nečudujem, že tu kopec otázok zostáva nezodpovedaných.... ľudia už na to nemajú chuť, stále vypisovať to isté. ČAU

tatiana262
11. okt 2017

@marusia12 nehnevaj sa, sledujem tuto diskusiu od zaciatku, okrem toho som uz aj co to nastudovala o osobnom bankrote ale ak clovek ma potrebu sa nieco predsa len opytat preco hned utocis? Preco hned odcudzujes a hanis a vysmievas sa? To, ze ty si si uz preskakala kadeco, ze mas zle skusenosti a ze si myslis, ze si uz po tomto vsetkom ostrielana a silna zena, neznamena, ze sa mozes takto (prepac ale neviem to inak pomenovat a pritom ta nechcem takisto zosmiesnovat ako ty ostatnych) primitivne chovat k ostatnym len preto, ze sa dovolia nieco opytat, tak to je velmi smutne. Okrem ineho, vela z tych ludi nepolozilo otazku konkretne tebe, tak preco mas potrebu odpovedat? Na to je zalozena tato diskusia, na otazky a odpovede, ked ta to obtazuje tak to jednoducho ignoruj ale nezosmiesnuj hned ludi. Ozaj nie kazdy ma cas sledovat diskusiu hoc aj posledne tri strany, odkial ma vediet, ze prave na jeho otazku je zodpovedana tema o tri strany dozadu? Ak chapes....

dankagirl
11. okt 2017

@tatiana262 pokora niektorým ľuďom ako je @marusia nič nehovorí aj na priektomz ,že ste si veľa zlého a ťažkého prežili ,nemáte právo haniť a zosmiešňovať druhých

maminenka12
11. okt 2017

@oikika69 ahoj,,ja som davala tiez v žiline,, pokial splňaš podmienky tak sud určite rozhodne v tvoj prospech 🙂 ale zaleží akeho dostaneš správcu,ja aj napriek tomu že nemám žiadny majetok mám otvorený konkurz už dva mesiace 🙂 povedala že teraz 20.10 by ho chcela uzavrieť ak bude všetko v poriadku tak uvidíme,, každopadne trvá to celé dlhšie ako by jeden očakaval ,ale pokial nás to zbaví dlhov prečo nepočkať 🙂 🙂 ja som dostala správkynu z martina a stretnutie som si vyziadala sama mailom,,lebo ona sa neozývala. Stretko bolo u nej v kancelárii v martine, bola mila ale zbytocne som tam chodila lebo mi potom všetko poslala mailom . Ak máš nejaké otázky píš rada poviem poradím ,, teda vrámci mojej skusenosti 🙂

oikika69
11. okt 2017

@maminenka12 ahoj, super. Zatial mi je vsetko jasne, musim len cakat. Ale tak predpokladam, ze v januari najneskor budem mat rozsudok. Mna velmi upozornovali na pristup niektorych spravcov, ze keby som mala nejaky problem, mam ich kontaktovat

dadka232
11. okt 2017

@maminenka12 ahoj, ak sa mozem spytat, co sa ta spravkyna pytala, resp.co od teba pozadovala? A co ti posielala do mailu? Dakujem.

emer1
12. okt 2017

@tatiana262 Presne tak !!!

emer1
12. okt 2017

@maminenka12 Kedy ste podavali ziadost? Dakujem.

mawka
12. okt 2017

Ahojte, tak dnes mi prišiel o 03:33 mail od ďalšieho exe a ten píše:
Dobrý deň,

všetko Vám bolo odblokované a exekučné konanie je zastavené zo zákona.
S úctou

Takže oni naozaj každý inak. Jeden automaticky, druhý žiada zastavenie súdom, tretí nesleduje ani vestník ani nič. Podľa mňa je asi lepšie na súd hneď po zverejnení v ov napísať žiadosť o zastavenie exekúcií a je to čierne na bielom a istota.
Mne už beží mesiac konkurz, ešte dva týždne majú veritelia na prihlásenie, zatiaľ sa prihlásili len tí traja. Ostatní majú úplne na háku alebo ako inak si to vysvetliť. Správkyňa hovorila, že v polke novembra by malo byť všetko uzavreté vzhľadom na to, že nemám majetok. Tak uvidím. Zajtra príde prvá pobankrotova výplata a tak som zvedavá, či celá :D

bebemaly
12. okt 2017

Dievčatá otázka za milión, položila mi ju včera kamarátka, ktorá nemá majetok, ale má dlhy..chcelal by bankrot konkurzom,lebo nemá z čoho uspokojiť veriteľov..otázka znie, ako jediný dedič po svojích rodičoch, pokiaľ by sa nedajbože v období 6 ročnej lehoty niečo stalo jej príbuzným, a bolo by treba ponúknuť majetok ktorý zdedí na uspokojenie veriteľov, tento majetok bude speňažený len vo výške dlhu kotrý mala pred rozhodnutim, že sú dlhy nevymáhateľné, či sa celých 6 rokov táto suma úročí.na túto otázku mi žiaľ nevie odpovedať nik, možno Vy už ste podobnú otázku položili niekomu fundovanému, za každú radu dakujem.

oikika69
12. okt 2017

@maminenka12 inak mna zaujima kolko to cele trvalo do vydania rozsudku? Cize po akej dobe Ti prislo, ze Ta teda budu zastupovat a po akej dobe to odoslali

nifido
12. okt 2017

@bebemaly z dedicstva dava polovicu a ziadne uroky nerastu !!!! to ti akoze v cpp nevedeli povedat? ak si uznesenim zbavena dlhu nic sa uz neuroci a tak isto sa stale berie len istina ak je veritelom vyplacana napr. mas auto hodnota 2000 e uver 2000e plus uroky poplatky atd 4000 e vyplatene bude len 2000e bez urokov len istina na to je spravca skrese prihlasene sumy na istiny tak to bolo povedane mne

bebemaly
12. okt 2017

@nifido rozumiem, ale ked dlh je napr.tresnem 2000 eur, istina sa do toho neráta, hodnota dedičstva 10 000 e, tak platiť bude len tých 2 000 e, pochopila som to správne?

zuzanka7117
12. okt 2017

Ahojte. Ja som teraz volala správcovi, on bol zaneprázdnený, tak som sa pýtala jeho asistentky či čo bola, že ako to so mnou vyzerá. Povedala mi len, že papiere odomňa dostali, čo som im posielala, že teda konkurz prebieha a že teraz treba čakať 90 dní, kým sa bude prvá správa posielať súdu. Majetok práve zisťujú, ktorý teda nemám 🙂
Aj tak tomu moc nerozumiem už by malo byť po konkurze, keďže som bola zverejnená vo vestníku už v polovičke augusta. Už preslo 45 dní. A na zisťovanie majetku by malo byť ďaľších 60 dní po konkurze nie?

nifido
12. okt 2017

@bebemaly pri 2000 € dlhu sa nevyhlasuje bankrot cize dlhy musia byt vacsie a berie sa praveze istina

marusia12
12. okt 2017

@bebemaly túto situáciu budem riešiť aj ja... a to tak, že majetok rodičia darujú mojim deťom ešte pred smrťou. Inak sa to nijak obísť nedá.

marusia12
12. okt 2017

@zuzanka7117 správca o Vás bude súdu posielať tuším správu každých 6 mesiacov, aspoň tak to je v zákone.

mawka
12. okt 2017

@marusia12 presne aj ja som s nasimi dohodnuta. jednak ja o ten ich dom ani zaujem nemam, ale moj syn ma vehementny zaujem tam byvat, ma tam silne väzby, moj brat nechce ten dom tiez, cize aj tak sme uz davno dohodnuti, ze moj syn vyplati brata a moju dceru. ja to fakt nechcem. no a s nasimi sme sa dohodli, ze by bolo vhodne teda, aby urobili zavet, kde odkazu polovicu môjmu bratovi a druhu mojim detom a nech sa potom uz teda dohodnu.

marusia12
12. okt 2017

@mawka áno ale pri tomto pozor, ak je to uvedené v závete, tak môže ísť o špekuláciu. Ak sa tento prevod urobí ešte za ich života, tak je to o inom. Tak mi to vysvetlil advokát... berie sa to takto aj v iných prípadoch.

mawka
12. okt 2017

@marusia12 ved zistime a samozrejme to urobime tak, aby vsetko bolo ok a bez spekulacii.
inak co je na tom spekulacia, ked ja ten dom nechcem? to ma moze niekto nasilu nutit dedit, ked nechcem dedit? :D sila

marusia12
12. okt 2017

@mawka áno 😀 Rovnako tak počas bankrotu nemôžeš dedičstvo odmietnúť...deň pred konkurzom ešte áno 😀
Tiež som to chcela s našimi riešiť ešte teraz a oni ani počuť... takže ak zapracuje karma..... no 😀

mawka
12. okt 2017

@marusia12 a ked bude konkurz zruseny a vsetko ukoncene, ani potom nemozem dedicstvo odmietnut? kks to je jaka kktina, ked uz tak musim povedat

draik
12. okt 2017

@nifido
Nie je pravda, že vymáhateľnou zostáva len istina dlhu.

draik
12. okt 2017

@mawka
Stále sa skúma šesťročné obdobie po konkurze ohľadom nepoctivého zámeru konkurzu. Poctivým zámerom je postúpenie aspoň polovice hodnoty dedičstva veriteľom.

nifido
12. okt 2017

@draik nam to bolo takto povedane spravcom ze uroky on nerata a neberie v uvahu

mawka
12. okt 2017

@draik a po 6 rokoch uz v pohode, ano?

emer1
12. okt 2017

A ako to bude v pripade , ze som po konkurze, bez majetku a nahodou mi zomru rodicia a ja zdedim dom este spolu a dvoma bratmi? Takze co potom ja mozem veritelom ponuknut? Mam dom rozkuskovat na tri casti a jednu im dat 😍 Toto nechapem . Rodicia nemaju zavet tak automaticky to zdedime my traja surodenci. Vie mi niekto poradit?

maminenka12
12. okt 2017

@dadka232 len čestne vyhlasenie na podpis,, že nemám žiadny majetok