icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

draik
12. okt 2017

@emer1
Polovicu zdedeného podielu.

lenkabalcova
12. okt 2017

ahojte mňa by zaujímalo v utorok idem odniesť všetky vypísané tlačivá do CPP, od kedy od tohto dňa mozem nastúpiť do práce bez toho aby mi niečo strhávali z platu, momentálne som na rodičovskej dovolenke 🙂

darina05
12. okt 2017

@lenkabalcova ahoj mozem sa ta spitat ako to je stym bankrotom mam aj ja dlhy a nevladzem splacat....ci je teda lepsie sa obdlzit ci bankrot....

nifido
12. okt 2017

@lenkabalcova kym nebudes vo vestniku ti mozu tahat .... 30 dni ma cpp na rozhodnutie ci ta budu zastupovat potom sa caka kym podaju na sud to zalezi aky kraj cakam uz vyse 2 mesiacov KE a potom zas kym sud rozhodne o oddlzeni uznesenie zverejni vo vestniku

jarus74
12. okt 2017

Moj muz si podal tiez niekedy 29jul v Ke cpp a caka snad sa uz ozvu

nifido
12. okt 2017

@jarus74 uz ma aj rozhodnutie? ja mam od konca jula a stale nepodali na sud

jarus74
12. okt 2017

@nifido nie nema zatial nic ale v pondelok tam ide alebo zavola ze co sa deje hoc ma tu nieco na poste do vlastnych ruk ale postarka my to nedala mozno to bude aj to ktovie ale to si musi ist na postu sam ked dojde z prace chodi do zahr. A mal by prist cez vikend

nifido
12. okt 2017

@jarus74 ano oni to posielaju domov ak sa inak nedohodnete

jarus74
12. okt 2017

@nifido no som zvedava uz nech je muz doma a ty uz mas to roz

jarus74
12. okt 2017

@nifido rozhodnutie ?nedopisala som prepac zazvonil mobil🙂

nifido
12. okt 2017

@jarus74 ano ja uz mam rozhodnutie od konca jula no nedali na sud este papiere som davala 1.6 rozhodnutie 25.7 tusim

jarus74
12. okt 2017

@nifido ak budes mat nieco nove prosim daj info uz len koli tomu ze si v KE podavala drzim palce dufam ze to nebude mat velmi dlhy priebeh

nifido
12. okt 2017

@jarus74 o.k dam vediet

marusia12
12. okt 2017

@emer1 budú ťa musieť súrodenci vyplatiť alebo sa tvoja časť predá, alebo sa to nejak porieši... ale určite ti tvoju časť správca nenechá. Prípadne budeš musieť vyplatiť hotovosťou z polovice tvojej časti.

marusia12
12. okt 2017

@darina05 teba sme tu riešili pred dvomi týždňami... a zas si tu s rovnakými otázkami. Už si to mohla mať dva týždne podané. Ako kolovrátok...

marusia12
12. okt 2017

@nifido ty si v BA? Ja mám rozhodnutie od 23.8. a vraj podávali 2.10, tak snáď si nerobili zas srandu. Lebo prvý krát podávali už 26.9. Hádžu tie dátumy podľa počasia.

emer1
13. okt 2017

Ale vsak do 30 dni od dorucenia rozhodnutia z CPP by mali dat na sud ... Ci sa mylim???

emer1
13. okt 2017

@lenkabalcova Od podania ziadosti 3-4 mesiace zalezi podla kraja z ktoreho si. Aspon tak mi povedali. Ja uz cakam 3 mesiace ...

ivka0412
13. okt 2017

@marusia12 Tak volala som do CPP. V stredu odoslali to na súd. A mam si sledovať vestník. Že cca 15-20dni keď rozhodne súd. Potom ma bude kontaktovať správca. A že vraj uznesenie by mi malo prísť poštou. A nemám zabudnúť na splátky po 14eur. Ty ako na tom stojíš? Tvoje je už na súde?

marusia12
13. okt 2017

@ivka0412 ja v tom mám kolotoč. Povedali mi, že posielali na súd 26.9., o týždeň som tam volala zas a že poslali 2.10... v pondelok mám reál termín v CPP, čo som sa objednávala ešte v lete na prvú konzultáciu /medzitým som to poslala poštou/, tak neviem či ísť a skutočne sa pozrieť, kedy to poslali.
Takže poslali dvakrát a možno neposlali ešte...

ivka0412
13. okt 2017

Je tu niekto koho oddlzovat bude súd Prešov?

marusia12
13. okt 2017

@ivka0412 pozerala som Vestník, aj som si rozklikávala jednotlivé oznámenia a je tam hold lehota tých 14 dni od kedy to príde na súd. Resp. je tam veľa takých, že 1.9. rozhodol súd a vo vestníku je to do tých 14 dní /berte ako príklad/.

vespos
13. okt 2017

@ivka0412 mňa ja už mam aj po celom procese ...

ivka0412
13. okt 2017

@marusia12 Tak to na porazenie. Človek nevie tak na čom je. Tak bud tam zavolaj alebo v pondelok chod sa opýtať. Minuli týždeň zásielky zo súdu prišli. Pre pôžičky. Ešte tie telefonáty to na porážku. Už len čakať.

ivka0412
13. okt 2017

@vespos Fakt? Presov? Ako dlho to trvalo? Moja žiadosť v stredu bola poslaná. Tak aby dom cca vedela ako dlho to trvá. Ďakujem

marusia12
13. okt 2017

@ivka0412 volám do CPP každý týždeň, už musia mať zo mňa fóbiu... ale že si budú takto vymýšľať termíny, to som nečakala. Plus aj tie info čo mi dávajú... raz zasielať súdu žiadosť o zastavenie exekúciu, potom že netreba zasielať... sami nevedia.

marusia12
13. okt 2017

@ivka0412
... k tomuto som ti odpísala aj ja, že to reálne trvá 14 dní, súd má takú lehotu a určite sa nepretrhnú, aby to bolo skôr... reálne skôr plus pár dní. Pozri si vo Vestníku niekoho v tvojom kraji, ako dlho mu to trvalo.

ivka0412
13. okt 2017

@marusia12 Po pravde? Ja v tom vestníku mám hokej. Musím večer sadnúť a naštudovať.

vespos
13. okt 2017

@ivka0412 no ja som bol v centre na konzultácii medzi prvými a mal som všetko už pripravené , len som to odovzdal , 1.5 som mal termín
5.5 som bol podpísať o zastupovaní , 9.6 som bol zverejnený vo vestníku
A 2.10 som sa konečne dočkal a bol konkurz zrušený z dôvodu ,že som nemal žiaden majetok ... A už fungujem normálne , čiže trvalo to cca 5 mesiacov celé u mňa

ivka0412
13. okt 2017

@vespos Chcem sa spýtať či tebe povedal správca,že každých 6mesiacov správu bude na súd dávať. Treba aj výpisy z banky? V pondelok asi zavolám do banky ohľadom výpisov. Ja mam auto tak ze to u správcu dlhšie potrvá. Ináč Gratulujem 👏
Pýtala som sa preto či je tu niekto lebo väčšina čo tu píše je Ba,TT atď.