icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

draik
24. okt 2017

@emer1
Prerušenie exekúcie nastáva zo zákona.

saintlaurent
24. okt 2017

@emer1 čo sa má čo vyjadrovať exekútor k uzneseniu?!!! aké 2-3 výplaty strhne ešte? to máte odkiaľ?!

kicilanka
24. okt 2017

@emer1 nepochopila som - čo sa musí exek vyjadriť? komu?

unitedmt
24. okt 2017

Dňom kedy je dlznik vyhlaseny vo vestniku sa vsetky dlhy rusia a exekucie pozastavuju.

janka456janka
24. okt 2017

@emer1 tak to mate uplne super. tam je asi viac zamestnancov alebo menej zaujemcov ako v Trencine. ka som podavala 4 mesiace dozadu a stale nic

janka456janka
24. okt 2017

@korbelka1 a co im mam povedat ked im budem volat? a myslis ze to urychly ked ich budem otravovat moc? este aby na just mi to neodkladali na neskor

emer1
24. okt 2017

@unitedmt A nemas nahodou spravcu pana Mgr. Hladneho z KNM?

unitedmt
24. okt 2017

@emer1 Ahoj nie nemam mam spravcu z RK

emer1
24. okt 2017

@saintlaurent Ja som myslela, ze od rozhodnutia z CPP o zastupovani este strhnu 2-3 vyplaty kym bude oddlzeny a potom sa uznesenie posiela exekutorovi a ten musi dat prikaz na zastavenie zrazok. Mal by to robit spravca, ale ten ma tiez cas, tak ja som si to stiahla z netu aby to bolo rychlejsie a poslala mu to . A az on musi dat prikaz na zastavenie zrazok.

draik
24. okt 2017

@emer1
Opäť sa mýlite.

tinkasp
24. okt 2017

Dobry vecer, neviete co znamena, ak uz neviem najst svoje meno v obchodnom vestníku? Iba uznesenie o tom, ze som bola odllzena. Ani ked kliknem na spravcove meno, tak tam moje meno uz nefiguruje, len ostatni co presli oddlzenim a boli mu pridelení

maiodee
24. okt 2017

Som tu po dlhšom čase a musím uznať, že je tu skutočne čistejší vzduch, pokiaľ neprispieva do diskusie "vyšší štátny úradník" marusia12.

saintlaurent
25. okt 2017

@maiodee pre Vás čistejší vzduch, no mne chýba kompetentná a k veci diskusia! Pre mňa nemá absoltne význam /ani ma to nebaví/ čítať príspevky, ktoré môžem čítať na prvej strane. Potrebujem poznatky ľudí, ktorí sa už posunuli o kus ďalej.
@marusia12 a @mawka

emer1
25. okt 2017

@draik Mozno ano ja som len laik, nie vyssi statny uradnik🙂

nifido
25. okt 2017

@tinkasp ukonceny konkurz mate to za sebou 👍👍👍👍👍👍👍

nifido
25. okt 2017

neurychli to nic aj ja som pisala bola som aj tam a mne bolo povedane ze to ide zaradom podla datumu rozhodnutia cize myslim ze neposuris ich .....

bebemaly
25. okt 2017

@saintlaurent bratislava, a stále nič...už začali spracuvávať podania 4,5.teho, ale ja v zozname stále nie som..

oikika69
25. okt 2017

@unitedmt ahoj, ja som v Za podavala 10.10., sice mi od.nich este nic neprislo, cakam tak do 10 dni, ze by mohlo prist to vyjadrenie, ale Tvoj prispevok ma naplna optimizmom, ze pri troche stastia dostanem pod stromcek uverejnenie vo vestniku 🙂

tibort
25. okt 2017

Tak všetky papiere odovzdane v NR v prvej oddlzovacej .buduci tyzden podpisujem všetko a podáva sa návrh .este overenie podpisu .
Som velmi zvedavý kolko budem čakať . Je tu niekto kto išiel do konkurzu ??? Bol nezamestnaný ako ja ? Nemal vôbec nic ??? Dúfam že sa už v januári budem môcť zamestnať (zaradiť do života ) a začať od začiatku

kovka78
25. okt 2017

@tibort V prvej oddlžovacej? Nie v Centre právnej pomoci?

ivka0412
25. okt 2017

@kovka78 Ak to chápem tak za neho vypísali papiere a podajú to do CPP. To si mohol sám. Minule hlásili v rádiu že za také služby sa platí. Tak neviem.

kikatka1
25. okt 2017

@tibort bankrot moze vybavovat len Centrum pravnej pomoci...

tibort
25. okt 2017

Kovka78
Ano v prvej oddlzovacej
Tam mi podávajú návrh -oni robia aj centrum právnej pomoci

tibort
25. okt 2017

Tak oni to posúvajú na centrum právnej pomoci.a platí sa za to

matkio
25. okt 2017

Ludia neda mi to tu napisat. Odlzenie robi len centrum pravnej pomoci. Prva odlzovacia od vas len vyinkasuje peniaze za vypisanie a zbytok urobite aj tak vy. Ja som teraz daval na centre podklady,pomozu vam z vypisanim,radami a je to hlavne zadarmo. Tieto ostatne odlzovacie len z vas vytiahnu pwniaze,ktore mate malo a budete potrebovat na ine veci.

ivica3
25. okt 2017

@tibort
Ja by som bankrot nikdy neriešila cez prvu oddlžovaciu.Mám s nimi osobne zle skusenosti.Akurát ma obrali o peniazeva nič nevyriešili.Su to podvodnici.Riešte to radšej cez CPP.

kikatka1
25. okt 2017

@saintlaurent a co potrebujes vediet, tak sa pytaj 😀 alebo napis marusii sukromnu spravu 😀

matkio
25. okt 2017

Ludia mam taky jednoduchy navrh: spisat vsetky zakladne poznatky a nechat k precitaniu vsetkym ktori sa tu pytaju. Bude to jednoduchsie pre ludi neznalych tychto veci a velmi im to pomoze zorientovat sa. Ved si tu pomahame ako sa da.

dankagirl
25. okt 2017

@tibort ja by som tiež nedala sní cent ...povodne som mala mamine platiť aj ja právnika ,baby mi tu otvorili oči a nakoniec som to zvládla aj sama ..papiere podané 13.10 čakáme na rozhodnutie o zastupovaní a uvidíme ...už len treba čakať

maiodee
25. okt 2017

Žiadna Práa oddlžovacia nemôže spolupracovať z CPP. V zmysle zákona, podať žiadosť môžete len cez CPP. Prvá oddlžovacia, keďže zmenou zákona stratila opodstatnenie svojho podnikania, len zmenila komunikáciu voči dlžníkom a celé čo urobia, že podklady, ktoré by ste zadarmo doniesli na CPP, donesú oni. Pokiaľ za to ešte od klienta pýtajú poplatok, tak je to bohužiaľ chyba toho, kto sa rozhodol to riešiť cez nich.