icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

mawka
26. okt 2017

@saintlaurent
citaj moju story so mzdarkami, kedy to vyvrcholilo tym, ze som sedela u firemnej pravnicky, ktora je zaroven ich nadriadenou a riesila som s nimi nestandardny pristup mzdarok a vsetko okolo oddlzenia.
moje mzdarky odmietli uznesenie, ze sa budu riadit exekutormi, exekutorom som poslala vsetkym maily, ze som oddlzena spolu s prilohami (uznesenie), na sud som poslala ziadost o zastavenie exekucii z dovodu oddlzenia, cize exekutori poslali listy mzdarkam, ze stop zrazkam, ale tak ja nemozem vediet, ci sa zase nejaky neozve a nezacne pokusat a spekulovat a tie kravy tam mi zrazku urobia. aj ked teda pravnicka mi prislubila, ze vsetko da do poriadku ako treba. takze uvidim, co mi pipne o dva tyzdne. no a mzdarky sa nakoniec umudrili, volali, ze chcu uznesenie a ked som im ho priniesla, tak mi povedali, ze oni to citat nebudu, ze nie su pravnicky.... no comment...

marusia12
26. okt 2017

@saintlaurent ja som akurát dnes písala do práce doporučený list v znení, že ich upozorňujem, že som v októbri 2017 prešla osobným bankrotom pod spisovou značkou ......, zverejnenom v Obchodnom vestníku číslo ..... a že majú povinnosť sa podľa toho riadiť pri výpočte následných výplat mzdy. Žiadne kópie uznesenia som neposielala.

marusia12
26. okt 2017

@mawka ten CSOB - KSI už sa ťa netýka.... ak je to stará vec, spadá do bankrotu.

marusia12
26. okt 2017

@mawka nie sú tie tvoje účtovníčky nejaké naplaveniny z východu???? To by kdečo vysvetľovalo.

mawka
26. okt 2017

@marusia12 ano, lenze to mohol sud nejak do toho rozhodnutia zakomponovat. ved to urobili teraz par dni dozadu a ja som uz pomaly dva mesiace oddlzena. neviem, stale mam pocit, ze je vo vsetkom strasny bordel.

mawka
26. okt 2017

@marusia12 nie, tie su nase. a ako sme sa bavili, nie som jedina, kto s nimi ma problem. to su take tie riaditelky zemegule a prilahleho vesmiru lebo mzdarky, chapes... take "milujem"..

marusia12
26. okt 2017

@mawka bordel je vo všetkom na SR, ja sa tu už po tejto skúsenosti s bankrotom ničomu nečudujem.

mawka
26. okt 2017

@marusia12 niektori ako keby oddlzenie ignorovali... neviem no, mam pocit, ze este vela budem riesit, mozno celych 6 rokov. nebude pokoj. podla toho, co teraz riesim stale dokola

marusia12
26. okt 2017

@mawka Ono sa to utrasie, hlavne treba všade hlásiť, že si po bankrote a nech čítajú Vestník. Teba viac zaujímať nemusí 😀 Avšak ma teší, že sme "priekopníkmi", na nás vychytajú chyby a problémy a zvyšok to bude mať happy 😀

wendy5555
26. okt 2017

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Brat má dlh voči Poštovej banke vo výške cca 15.000 eur. Po komunikácií s CPP sme zistili, že v podstate spĺňa všetky podmienky osobného bankrotu. Jeho dlh však momentálne vymáha firma R Colllectors s.r.o. už viac ako pol roka mu posiela " posledné výzvy" na zaplatenie, Moja otz. teda je či má niekto skúsenosť s touto firmou, a za ako dlho sa vas dlh dostal od tejto či podobnej spoločnosti, priamo k exekútorovi, keďže ak tomu dobre rozumieme, dlh musí mať priamo exekútor, aby mohol podať návrh na bankrot. Za všetky odpovede vopred ďakujem.

nifido
26. okt 2017

@wendy5555 podmienka je mat jednu akukolvek exe. ak ma nejaku moze podat navrh ak exe nema moze to trvat dlho kym to posunu exe.

marusia12
26. okt 2017

@wendy5555 nie je také jednoduché získať exekúciu. Všetko musí prejsť súdom, súd vydá platobný rozkaz, ten môžeš napadnúť a začne sa konanie. Ak ho nenapadneš, stane sa právoplatným a následne ho môžeš uplatniť u exekútora. Ten opäť musí požiadať súd o schválenie exekúcie. Pri našich súdoch to vidím na rok až dva. Každopádne ak by ste išli do bankrotu, bude sa týkať aj tejto veci, keďže sa stala v čase pred vyhlásením bankrotu.

kikatka1
26. okt 2017

@saintlaurent ja som účtovníčke dala prefotený papier z vestníka, a stačilo to..a u správcu som len vysvetlila niektoré dlhy, on mi povedal, ze bude čakat či sa niekto prihlási, a potom to ukončí čím skor pre nemajetnost...ale kedze mám nejakú ornú podu, tak to ešte neukončil, asi sa to bude pokúšat predat,...tak len čakám na ukončenie...inak po mne nechcel nič...

saintlaurent
26. okt 2017

@kikatka1 ako, že vysvetlila dlhy, príčinu dlhov, alebo čo?

kikatka1
26. okt 2017

@saintlaurent len tam pozeral dátumy, a viac menej skonštatoval ze to mám vačšinu aj tak premlčané...ze to som ani nemusela písat, ale tak ja som tam dala hádam aj susedove dlzoby, všetko čo som našla, aby som na nič nezabudla...😀 len tak všeobecne sa ma opýtal ako som k dlhom prišla...celkovo bol taký normálny, vecný, bola som z neho milo prekvapená, tiez som nevedela čo mám čakat...

mataklinec
26. okt 2017

Ahojte ..ako čítam nie som sama čo má problémy aj po oddlzeni... Ja som ukončila bankrot 24.8.2017 pre nemajetnost a do dnešného dňa mám zrážky zo mzdy. Ani zo súdu mi do dnes nič neprišlo

saintlaurent
26. okt 2017

@mataklinec to ako je možné? Ja už mám nervy v rici,
my budeme mať pokoj asi až v hrobe...👎

saintlaurent
26. okt 2017

50 odtieňov bankrotu

emer1
27. okt 2017

@marusia12 No ja som ziskala exekutora uz po dvoch mesiacoch nezaplatenia, bola to nebankovka plenkal.s r.o.

mawka
27. okt 2017

@mataklinec a prečo to neriesis? Tebe už nesmú ísť žiadne zrážky predsa

bebemaly
27. okt 2017

Ako človek čaká..roky..týra sa,kvôli svojej dôverčivosti,nadáva si,potom svetlo nádeje v týchto stránkach..a v registri upadcoch sa objavujú ľudia, ktorý boli podaný na súd o 6 dní neskôr ako vy..a vy stále nikde..na cpp vám zjavne otrávená,demotivovana a zle platená pani oznámi,že kľudne aj mesiac to môže trvať.. ale nemám s tým ratat.
veľku beznádej cítim..a nervy stále v kybli, zdravotný stav sa zhoršuje a nie je zaco... ☹

janka456janka
27. okt 2017

@bebemaly ahoj a s cim nemas ako ratat ze ta sud oddlzi alebo ze to moze trvat aj viac ako mesiac?

janka456janka
27. okt 2017

@marusia12 @mawka a dalsie babenky v debate,mam na Vas jednu otazocku.ked som 6/2017 podavala ziadost v CPP tak ako exekuciu som dala to co bolo v CRE a ani vCPP si to taktiez vytiahli zo systemu.ta exekucia nadobudla exekucny titul 6/2016 ale oznamenie o exekucii mi prislo tyzden dozadu.V systeme sa uvadza suma skoro 600€ plus uroky a dalsie trovy ako je uvedene aj v platobnom rozkaze zo sudu,ale v oznameni na exekuciu je to len necelych 300€ aj s pausalnou odmenou exekutora ako je to mozne?to je prva otazka. a druha otazka znie: tu exekuciu mam uvedenu v ziadosti o osobny bankrot ale kedze exekutor mi zablokoval preto ucet na sumu skoro 500€ co je viac ako vymahana suma a chcem cim skor odblokovat ucet tak by som chcela tu exekuciu vyplatit,ale v CPP mi povedali ze kym poslu moju ziadost na sud tak potrva este aspom mesiac. tak sa chcem spytat ze ked to teraz vyplatim a v case ked bude sud prejednavat moju ziadost a ta exekucia uz nebude platna myslite ze mi mozu zamietnut ziadost o bankrot? Dakujem Vam babenky za kazdu odpoved

kikatka1
27. okt 2017

@janka456janka a to je jediná exe ktorú máš?

nifido
27. okt 2017

@janka456janka ak je to jedina ex nemozes ju vyplatit nakolko by ti bankrot bol zamietnuti ja by som ju uz neriesila a radsej cakala lebo nevies kedy poslu tvoj navrh a moze sa to prelinat no neviem co ti povedali v cpp?

janka456janka
27. okt 2017

nepovedali mi to. ale tak aspom zaplatim cast tej exekucie aby ho nahodou nenapadlo mi dat este zrazky zo mzdy alebo mi siahnut na majetok ktory chcem usetrit pre konkurz a uspokojenie veritelov

janka456janka
27. okt 2017

@kikatka1 ano jedina exe ktoru mam. zatial

janka456janka
27. okt 2017

@nifido v cpp mi povedali ze moju ziadost poslu na sud tak asi za mesiac az ☹

nifido
27. okt 2017

@janka456janka tak ak to je jedina ex.neviem ako ta napadlo ze by si ju mohla vyplatit a zaroven mohla pokracovat bankrotom ved by si nesplnala zakladnu podmienku cize cakat a hotovo ....

janka456janka
27. okt 2017

@nifido ale v zakone nieje uvedene ci pri konani pred sudom mas mat exe. tak je uvedene ze ked podavas ziadost v CPP alebo som si zle vylozila zakon?