icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
27. okt 2017

@janka456janka no ako myslis ....

bebemaly
27. okt 2017

@janka456janka s tým že to bude trvať mesiac,a dokým sa mi ešte ozve správca atď..no koment.. ☹

blue_eyes
27. okt 2017

@marusia12 mudrost toto no 😀

marusia12
27. okt 2017

@janka456janka Ak ju vyplatíš, nenaplníš zákon a teda bankrot neprejde. Na tvojom mieste by som ju už neplatila. Sudca aj v čase rozhodovania, teda v ten deň ako má tvoj spis na stole v systéme skúma, či je tá exe ešte platná, teda či ju nestiahli, ak si ju už vyplatila. Ak však ideš cestou splátok, tak to je iné, to by som platila ďalej, resp. ti aj tak dajú iné splátky ako máš teraz, takže je to prakticky jedno... neplatiť, kým neprejdeš bankrotom.

janka456janka
27. okt 2017

@marusia12 nie nejdem splatkovym kalendarom ale konkurzom. tak teda budem cakat kym ma sud neoddlzi . ten mesiac uz nejak vydrzim,dufam

kikatka1
27. okt 2017

tak v zakone to tak je, ja by som ale radsej pockala, este ten mesiac priblizne ak mozes, lebo sud moze skonstatovat, ze nesplnas zakladnu podmienku na bankrot, ale to je len moj nazor laika...😀

marusia12
27. okt 2017

@janka456janka tak nechápem načo to chceš ešte platiť. Nejak tomu celému nerozumiem ja alebo ty.

marusia12
27. okt 2017

@kikatka1 áno, je to tvoj názor laika, tak to sem nevešaj, lebo reálne to tak nie je. Súd nič konštatovať nebude. Ak už má doma rozhodnutie z CPP, tak prakticky bankrotom už prešla, lebo všetko za súd, čo sa týka prípravy urobilo už CPP. Súd už len preverí v systéme, či sa niečo nezmenilo a tým fajka zhasla. Na SR sa ešte nestalo, že ak išiel cez CPP, že by mu to súd neschválil. Boli len dva prípady v BA, kde sa ale občan odvolal a následne mu to prešlo aj tak.

kikatka1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
kikatka1
Odpoveď bola odstránená
kikatka1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
wapman
27. okt 2017

Heej baby užívate si to podpichovanie? K téme:podľa mňa to nemá logiku keď chce platiť exekútorovi načo rieši bankrot,a zas keď má iné pôžičky aby to zas súd nebral ako nepoctivý zámer tým že upredňostnňuje veriteľov.

marusia12
27. okt 2017

@wapman ja si myslím, že nedala otázku správne, resp. nenapísala skutkový stav. Lebo ak mám jednu exe vo výške cca 500€, tak sa nejde do bankrotu. Možné je ešte to, že má ďalšie dlhy a tam čaká na exekúcie. Rovnako ma zmiatlo to, že necháva čosi na uspokojenie veriteľov. Takže pre mňa osobne nejasná otázka o čo jej ide.

kikatka1
27. okt 2017

@marusia12 rozkaz sefe..😀 boze teraz som sa zahanbila normalne..😀 ako som mohla byt taka hlupa, boze prepac mi to...😀 a mas minimalne v tom pravdu, ze toto nie je prietor na hadku, 😀 tak cau teda...😀 idem radsej robit nieco na co moj intelekt staci, 😀

marusia12
27. okt 2017

@kikatka1 vďaka, že si pochopila, čau

kikatka1
27. okt 2017

@marusia12 nazvat niekoho debilom je silna kava...

kikatka1
27. okt 2017

@wapman neuzivam, mas pravdu, je to zbytocne...

unitedmt
27. okt 2017

Ahojte, ako som už vyššie písal 25.10. som bol uvedený vo vestníku že mi súd uznal osobný bankrot a dnes na mkje počudovanie mi VÚB banka zrušila všetky exekúcie a odblokovala účet.

unitedmt
27. okt 2017

Ešte som zabudol napísať že VÚB mi asi hned aj zrušila účet pretože keď sa prihlasim do internet bankingu tak mi napíše že nemám žiaden účet. Máte niekto nkečo podobné? Že by Vám hneď po bankrote zrušili účet?

zuzanka7117
27. okt 2017

@unitedmt aj ja to tak mam. Nahlasim sa do VUB a nevidim tam uz moj ucet, len sporiaci. A do SLSP ked som sa po zverejneni vo vestniku nahlasila tak tam bolo moje meno- v konkurze....a uz sa tam teraz ani neviem nahlasit.

vil311
27. okt 2017

@unitedmt Mne sa stalo to isté ( zrušili mi dva účty vo Vúb Banke, asi týždeň po zverejnení v obchodnom vestníku)

unitedmt
27. okt 2017

Ako mne to nevadí len som bol prekvapený že to spraviki tak rýchlo. Ešte sa chcem spýtať boli ste potom ešte aj v banke ten účet zrušiť alebo ste to nechali tak. A ako je to vlastne teraz? Môže si človek po bankrote niekde založiť účet?

kikatka1
27. okt 2017

@unitedmt mne povedal správca ze mozem uz teraz si zalozit účet...

korbelka1
27. okt 2017

No ja som bola dnes u spravkynou a vravela že exekúcie bude riešiť ona a dá mi papier o zastavení zrážok na mzde ktorý odnesiete mzdárke. A čo sa týka veritelov je na nich aby sa všetci prihlásili . Pýtala som sa čo ak som niekoho zabudla napísať že to nič ak sa prihlási tak tam sa zapíše.

janka22982
27. okt 2017

@unitedmt ja mam tatra banku musim sa ist spytat tiez som ho dlho nepouzivala a vo vestniku som od 17.10 tak uz by to mohlo byt

janka456janka
27. okt 2017

@marusia12 ahoj. mam len tu jednu exe. zatial,ale vdaka nej som mohla ist do bankrotu. ano je to dost mala suma 500€ ale nieje to kvoli nej. celkovo ked zratam vsetko tak som na sume asi okolo 30 000€ a to nieje malo. keby sa dalo normalne dohodnut v tomto state a splacat to bez extra urokov a postupne tak to viem splatit. ale v tomto state kde Vam daju uroky 3x viac ako istinu sa to neda. ano da sa sudit kvoli ich obohacovaniu ale kto by mal na to silu. uz len vydrzim kym budem vo vestniku a potom nech mi spravca aj spenazi auto ktore mam a dostanu veritelia aspon nieco a dufam,ze potom uz budem moct zit normalny zivot. ma to vsetko vyhodu,clovek si uvedomuje aky je krasny zivot bez dlhov ked by nemusel platit nic. radsej budem sporit a odthat si od ust ako doteraz platit a nemat nic. je to zla skusenost ale cloveka nauci velmi vela. @marusia12 kasli na to a nehadajte sa uz. kto je trosku inteligentny si dokaze vytriedit informacie ktore sa tu dozvie a precita si zopar stranok dozadu a nieje lenivy si aspon zbezne precitat zakon. Dakujem babenky ze viete poradit a prosim Vas menej hadok

mataklinec
27. okt 2017

@saintlaurent neviem ako je to možné... Správca sa vyhovára na exekútora a exekútor na súd... A zo súdu žiadne rozhodnutie ešte neposlali.. akoby sa nič ani nevyriešilo