Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 Mne tiež CCP nič neposlali, len som sa nešla vo vestníku a následne mi prišiel list od môjho správcu so žiadosťou aby som ho kontaktovala cez mail a potom mu poslala všetko čo v tom liste požadoval. Fakt to je všade inak 🙂
tak, moja prvá /možno aj posledná/ návšteva u správkyne zamnou. skúmať môj majetok bude 5 rokov dozadu, a že nevie, prečo CPP píše 3 roky😕 a furt 5 rokov mi tvrdila a že dôvod je, že sa lepšie preukáže nepoctivý zámer... a mám poslať výpis z účtu, oskenovanú vkladnú knižku /zaboha ju nemôžem nájsť/ výpis z dôchodkového fondu, a preposlať žalobu na ProfiCredit /moja žaloba za úžerníctvo/ konkurz vraj nemôže ukončiť pri prebiehajúcom súdnom konaní, a že keď sa jedná o zanedbateľnú sumu, tak prebiehajúce súdne konanie zruší...
@saintlaurent kurnik, tiež sa súdim s providentom, resp. som podávala žalobu ja na nich a je to na 2 roky. Ja idem k správkyni prvý krát až vo štvrtok, tak uvidím čo mi povie... ale v zákone sa uvádzajú 3 roky, tak či nemáš zbytočne aktívneho správcu 😀
@marusia12 keď zruší súdne konanie, či sa na mňa nevrhnú z pomsty jak supy... tiež sa mi zdá, že je zbytočne aktívna.
@saintlaurent ako zruší súdne konanie? Si pod bankrotom, tak ti nemôžu nič, ani keby chceli. Ja som ich podala na súd, žiadam preplatky a úroky, tak uvidíme. Počítam s tým, že polovica z vyhraného pôjde správcovi ale vždy lepšie, ako klincom do oka 😀
@marusia12 OK, že polovica vyhraného, ale kedy to bude, keď sa súdy vlečú roky, a ona povedala, že to nemôže uzavrieť pri prebiehajúcom konaní. Mne je to tiež čudné, že môže zrušiť súdne konanie, ale asi má tú právomoc, keď to povedala. Ale zase, že nemôže zrušiť účet /aj keď sa môže pokúsiť/, lebo v banke sa s ňou nikto nechce baviť, že banky majú svoje interné predpisy...
@saintlaurent načo chce rušiť bankový účet? To je čo za správcu? Rovnako tak nemôže zrušiť prebiehajúce súdne konanie, to je blbosť.
Mne nevadí, ak ten súdny spor bude trvať aj roky, počítam s tým. Hlavne, nech to nejak súd ukončí.
@marusia12 ježiši, tak čo to je za človeka?!
@saintlaurent no ja neviem 😀 To je tvoj správca, nie môj. To ti splieta nejaké blbosti....
@marusia12 to bolo len zúfalé zvolanie😀 otázky zaslané do CPP, tak mi ich možno zodpovedajú 🙂, keď nie, tak potom neviem čo 😖
@saintlaurent ja som ti to zodpovedala za nich 😀 Správca si dovolí toľko, koľko mu ty dovolíš. A ak hneď na začiatku uvidí, že ti môže liezť do šuplíku, tak bude.
@bebemaly a aby som sa zorientovala, napisala by si mi datum, kedy ti prislo z CPP, ze ti priznavaju narok? Chcela by som zhruba vediet tu dobu, ze kolko trva kym sa to podava na sud...cca
Mne včera volali zo spoločnosti ktorá odkúpila pohľadávku z Feratum a spomínala ešte nejakú spoločnosť o ktorej nemám ani páru a začala že dlhujeme.... Ja že som prešla osôb.bankrotom. na to tá pani mi hovorí či som aj ich aj tu neznámu spoločnosť zapísala lebo inak to na nich neplatí a zaplatiť im budem musieť. Zavolala som spravkynou a ona že nech im dám tel.cisli na ňu a ona ich už poriesi. Nech sa nebojím a že každého kto mi zavolá a neviem či som ho zapísala do zoznamu že mám smerovať na ňu.
Lebo mne kázali z Cpp uviesť spoločnosti od ktorých som mala pôžičky a nie tie ktoré to vymahaju
aj keď som zadavala spoločnosť s ktorou som mala súdom určené splátky a ich zastupovali právnici tak tých som nemala písať.iba tie spolocnosti
@korbelka1 v podstate na súde to nemá až takú váhu. všetko po odklepnutí súdom rieši správca. preto by mal každého čo najskôr vyzvať na osobné stretnutie a tam sa dopíšu všetci veritelia-fyzické osoby, pretože nemajú povinnosť zo zákona sledovať obch.vestník a on ich písomne vyzve na uplatnenie pohľadávky. právnická osoba či si svoje pohľadávky uplatní je len na nej, ale v žiadnom prípade ich už vymáhať v budúcnosti nemôže na rozdiel od osoby fyzickej, ktorá nebola v konkurze vyzvaná k uplatneniu svojej pohľadávky. t.j. ak zabudneš uviesť, nech správca vyzve fyz.osobu, tak tá môže kedykoľvek aj po bankrote sa domáhať svojich peňazí.
aj tie čo dali, aj tie čo nedali. v podstate za tie, kde sa to vymáha exekučne už je zodpovedný exekútor.
@maxidiki takže ak niekoho neuvedie... súkromnú osobu, tak sa ho týka zákon ako iných, čiže nemôže bankrot nijak napadnúť. Ak som niekoho zabudla, nemôžem za to. Ak dlhujem susedovi 10€ a neuvediem ho v bankrote? Teda... bankrot je na 0 a týka sa všetkých, aspoň ja to tak chápem a môj správca to tak potvrdil.
ano tyka sa ho pokial ho vyzves. ako pride k info, ze je jeho pohladavka ohrozena, ked nema zo zakona povinnost sledovat obch.vestnik? na to ho vyzyva z tvojho podnetu spravca. a prkotiny a la 10evri sa samozrejme neriesia. iba dlzoby, ktore sa daju riadne preukazat
@maxidiki má svojho úžerníka exekútora, cez ktorého má sledovať Vestník. Už by si ovce na tomto svete mali uvedomiť, kde žijú. Nie je problémom instina..... problémom sú úroky. Kým si to neuvedomíme a furt tu budeme ohýbať chrbát, budeme v riti akej sme... nehovoriac tu o intelektových atlétoch v diskusii a živote.
... soooorry za preklepy.... merlot robí svoje.
@marusia12
Nemám potrebu zhadzovať druhých len preto, že napísali nesprávnu informáciu. Ale poopraviť je potrebné, pretože ak by sa takou zásadne chybnou informáciou niekto riadil, tak by nakoniec na to mohol dosť nepríjemne doplatiť. Vaše informácie v posledných príspevkoch, žiaľ, neobstoja a zbytočne môžu zavádzať ostatných.
@draik presne tak 😀 Tieto vaše odborné kydy môžete napísať v dvoch vetách, aby to tu ovce pochopili... čiže... ovce plaťte a plaťte lebo bu bu bu... houby. Toto už čoskoro skončí a pevne verím, že všetkých odborníkov, podporujúcich tento marazmus bežných občanov pošleme kamsi. Vy máte možno veľa voľného času... že musíte radiť na X fórach... skúste si otvoriť pivo... alebo dve a začať žiť... nie je všetko o platení smradov exekútorov, čomu tu len napomáhate svojimi radami. Nikdy som tu z Vašej strany nečítala bežnú podporu občana... len plať a čuš, lebo zákon.... takže z mojej strany odporúčam... bojovať a ozvať sa za svoje práva sa oplatí. ČAU

Niektoré tu píšete, že Vám zo súdu neprišlo nič, mne ale prišlo hneď druhý deň, ako ho súd vyhlásil... súd BA 1. Tak je to zaujímavé, že niekomu posielajú a niekomu nie, asi záleží od súdu... každopádne je povinnosťou súdu to zaslať minimálne CPP ako Vášmu zástupcovi a ten by Vás mal o tom informovať.