Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@janka456janka Súd rozhodne len o exekúciách, netýka sa to nebankoviek, tie nemôžu dávať exekúcie ani cez organizácie ako Platiť sa oplatí a pod.... na to pozor!!!!!
Je nejaká stránka, kde sú zverejnené všetky exekúcie, nepátrala som po tom, ale nájdeš cez google. Takže to ti stačí.
@marusia12 ja mam zatial len jednu exekuciu od mobilneho operatora a to som si nasla cez CRE a vytlacila. Ale ak mi schvalia ten bankrot tak mi odpustia dlhy aj v benkach aj v nebankovkach a nie len tie na ktorych je exekucia. a nebankovka moze dat exekuciu,jednu som uz tak mala. vyhrali rozhodcovsky sud a ten im dal sucastne a rozsudkom aj exekucny titul a na zaklade toho to exekutor odomna vymahal a musela som to zaplatit
@katkus26
Ak by šli cestou platobného rozkazu, tak to je cca mesiac kým ho súd vydá. Ak dlžník následne nepodá odpor, tak bude následne právoplatný a vykonateľný. Na základe toho môže veriteľ podať návrh na exekúciu. Závisí tiež od toho, o akú pohľadávku ide, keďže niektoré sú podrobnejšie skúmané súdmi.
@janka456janka tak si urobila chybu, že si tú nebankovku neriešila. Rozhodcovský súd je jedna vec a právo na tvojej strane druhá. Nebankovky na SR podnikali so zlými zmluvami, takže viac menej si mala asi neoprávnenú exekúciu. Neviem o tom viac, tak sa ti neviem vyjadriť, či by si nemala nárok na vrátenie.
@marusia12 lenze ked som to uz uhradila asi pred rokom tak to bude uz pase. A aky mas nazor na moj osobny bankrot. Zijem aj s priatelom u rodicov,zarabam okolo 750€ mesacne a dlhy mam asi 25000€. snazila som sa to refinancovat,dohodnut lepsie splatkove kalendare ale nechceli mi vyhoviet. snazim sa to platit ako sa len da. pohladavky kde sud vydal platobny rozkaz a umoznil mi splatky platim ako treba az nenadobudnu exekucny titul. ostatne sa snazim platat ako sa da ale z vyplaty mi zostava par eur na mesiac. majetok mam len jedno starsie auto pisane na mna inak nic. myslite ze ma oddlzia a dostanem sancu zacat odznova?
@janka456janka určite si bankrot podaj
@marusia12 a ozaj je to take jednoduche? oni ma oddlzia,spravca preda moje auto ktore ma hodnotu mozno 1500-2000€ to prerozdeli medzi veritelov a ja uz nebudem musiet nic platit a zostane mi uz cela vyplata? a uz nebudu stale vyvolavat vymahaci dlhov a nebudem musiet cakat kedy pride dalsi platobny rozkaz
@janka456janka áno je to tak, ale pri tom aute si nie som istá. Toho by som sa asi ešte nejak papierovo zbavila, aby sa nepredávalo. Vtedy je ten bankrot celkový.
@janka456janka jaj počkaj, ty v tom nemáš jasno... sú dva druhy bankrotu, tak záleží pre ktorý si sa rozhodla
@marusia12 nechcem uz spekulovat kvoli tomu autu.uz som sa stym zmierila. radsej nech ho predaju a uspokoja veritelov a budem kludne spat,aby potom nemal niekto stym problem a nevyhlasili ,ze som mala ten nepoctivy zamer. a radsej nech ide kazdemu nejaka korunka ako aj tak casom by mi ho zobral exekutor.
@janka456janka prečo by ti ho časom bral exekutor? Auto za 1500 pre neho nemá žiadnu hodnotu. Ja mám passata pod exekúciou už 6 rokov a nič, k predaju nedošlo, stále ho používam. Ja idem do celkového bankrotu, takže mne sa nemá aký majetok predať.... sú plné bazáre takýchto áut a exekutori sa tomu neradi venujú.
@marusia12 mas na mysli bud konkurz alebo splatkovy kalendar? ja chcem ist do konkurzu
@marusia12 a uz si bola v tom CPP? a to auto uvadzas v tom zozname majetku pre CPP?
@janka456janka mňa objednali až na október, je tam nával. Venujem sa nebankovkám, tam píšem ľuďom žaloby a mám právnické vzdelanie, takže pomáham aspoň takto. Auto budem uvádzať do zoznamu, oni by si to aj tak zistili.
@marusia sak to ze oni si to zistia. a zistia ze som ho predala alebo prepisala tesne pred bankrotom a bude zle. a aky majetok tam treba spisat? od akej sumy asi tak. patri tam napriklad aj mobil za 250€?a v zozname veritelov uvadzat toho od koho mam pozicku alebo spolocnost ktora to vymaha a odkupila tu pohladavku. a co ak nejakeho veritela nenapisem a zabudnem na neho
@janka456janka všetko ti tam povedia... ak zabudneš, nič sa nedeje.... zistia aj to
@janka456janka nepochopim, ze je niekto v srackach a ma mobil za 250 eur. bud si ho kupil sam, tak potom neni na tom az tak zle a aj ked ho dostal no neviem, by som blizkym povedala, ze radsej peniaze k narodkam a pouzila by som to na uhradu dlhu alebo na zitie, nie na mobil. nemam ani auto, bo si ho nemozem dovolit a to tiez zarabam. nad niektorymi bankrotuchtivymi mi rozum stoji. sorry za uprimnost
@marusia12 buduci tyzden stredu tam idem. ma rychlo objednali som tam volala pred tyzdnom. uz som cela netrpezliva co tam budu vsetko chciet a ci sa mi podari zohnat vsetky veci co budu ziadat. ani spavat uz nemozem preto
@mawka mobil mi dal otec a auto mam uz dlho a potrebujem ho na cestovanie do prace. aj by som ho predala a peniaze pouzila na splatenie nejakeho dlhu ale teraz ked chcem ist do bankrotu sa bojim aby to potom nezoblali ako nepoctivy zamer,ze sa zbavujem majetku
@mawka no a? Kupovala to, kým nemala dlhy.... a dnes sú tie veci nepredajné. PRečo by to mala predávať za zostatkovú cenu? Ja tiež auto nejdem predávať len preto, že niekde niečo dlhujem. Sorry, neznamená to, že ak idem do bankrotu, budem drať hubou zem. Ale chápem, vyjadruješ sa, lebo si to neprežila... také majú vždy najlepší názor.
@janka456janka to ťa rýchlo objednali... ja som bola pred mesiacom osobne a dali mi termín až na október... to ťa asi napísali namiesto niekoho, kto im vypadol.
@marusia12 prave ze nie. objednala som sa cez telefon a este mi dali na vyber ci chcem prist na 9:00,10:00,11:00. najskor mi ponukla ta pani nejaku konzultaciu ohladom bankrotu na august a ja jej hovorim ze tie formulare mam vytlacene a ciastocne vypisane a ze len potrebujem poradit co ako dopisat a co ku tomu dolozit. a ona potom vravi,ze tak to ked uz viem zakladne informacie o tom a mam aj podklady mozem prist uz teraz
@janka456janka ahaa, tak tam zajtra skočím, nech ma posunú skôr... držím ti palce
@marusia12 vyskusaj a uvidis. daj vediet ci taposunuli skor. dakujem ti a aj ja ti drzim palce nech to podari
@janka456janka
@marusia12 dámy 🙂 čítali ste od začiatku celú konverzáciu?
1. To, že netreba tam ísť s papiermi sú keci, prečo podávate nepravdivé informácie takto ďalej? Ak si rozhodnutá pre akýkoľvek spôsob oddlženia buď splátkovym kalendárom alebo konkurzom je možnosť prísť už rovno s vypísanymi papiermi, tým si hlavne skratite celý proces, len je potrebné to cez telefón oznámiť. Potom už len dodatočne ak niečo bude chýbať urgentne doložiť
2. Ďalšia vec, posledné tri roky nesmie byť z vášho mena prepisane auto, dom, pozemok, byt.. Atď pretože sa to vtedy začína brať ako nepoctivy zámer, samozrejme keď vieš preukázať, že tie peniaze boli na vyplatenie dlhov
3. Čo od vás budú potrebovať je tiež v tejto diskusii takže, tak si to pomaly chystajte
👍 držím palce
@marusia12 ešte raz opakujem, ak si ty rozhodnutá ktorou cestou chceš ísť, na stránke majú napísané toho veľa ale prax je uplne ina, taktiež majú tie papiere k dispozícii na webe.. Mam tam tie papiere podané, prišlo mi už aj rozhodnutie, a čakám už na rozhodnutie súdu.. Ver mi 🙂 zbytočne stratíš dni.. A tie utekajú.. Ja len, že podávajte tu relevantné informácie, tak aby boli prospešné pre všetkých..
@10081987
@marusia12 tak ja uz som sa rozhodla pre konkurz kedze nemam velky majetok.to auto prave preto nepredavam a necham to na konkurzneho spravcu. potvrdenie o exekucii mam z internetu vytlacene z registra exekucii a ked to nepostaci za 2,5€ ti daju original na pockanie na sude. vypisane tlaciva mam tak na 60%,len neviem presne ako tam napisat veritelov a ten majetok spisat.inak by som mala mat vsetko (dufam) viem urcite to nieje take jednoduche a je to beh na dlhsiu trat ale dufam ze na konci pride zasluza odmena 🙂

@marusia12 ty myslis ze by som mohla niekde na nete najst komu vsetko dlhujem? a nevies kde to hladat alebo aspon coho sa chytit