icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

lejaky
7. nov 2017

@mawka ahoj, soc.poisťovňa na polovicu,ďalej je potrebné splatiť tú druhú polovicu ,alebo je to uvedené v odĺžení,že to tak súd určil?Že SP sa úpadcovi odlžuje polovica? Ďakujem

marusia12
7. nov 2017

@kicilanka Infovojnu môžeš počúvať na youtube alebo tušim aj na ich stránke a Ulmanová je tá, čo má Centrum správnej pomoci.... som fakt zvedavá, čo tam bude hovoriť o nevýhodách bankrotu.... a o výhodách budem zas ja hovoriť v nedeľu na Slobodnom vysielači 😀

marusia12
7. nov 2017

@lejaky toto je odkiaľ info že polovicu? Dlh sa ponižuje úmerne k tomu, ako boli dané exekúcie... čiže dlh mohol byť napr. v 4 exekúciach a kým sa všetky zrušia, ten dlh sa ponižuje postupne.

nifido
7. nov 2017

@marusia12 no Košice od konca júla čakám majú vraj strašne veĺa tak hlavne nech to už je aj vo vestníku ☺ takže sledovačka teraz

nifido
7. nov 2017

@marusia12 daj info co bude Kristína vravieť lebo mne logickú odpoveď nedala že prečo nie bankrot dik

lejaky
7. nov 2017

základný dlh v SP + General faktoring ďalších 100% dlhu,tak to mám ja,preto som sa pozastavila nad polovicou ,exekúcia je iba jedna na základný dlh v SP

marusia12
7. nov 2017

@nifido KE majú tento rok 300 bankrotov, takže až tak sa nepretrhnú 😀

lejaky
7. nov 2017

@nifido Tiež som Košice,čakám kým podajú na súd,oznámenie o zastupovaní mám z 27.7.2017

marusia12
7. nov 2017

@lejaky vysvetlila som vyššie... bankrot je komplet všetko, čiže dlh plus úroky Santa Klausovi a výpalníkom. Ponižuje sa tak, ako sa mažú exekúcie.

nifido
7. nov 2017

@marusia12 ja viem 😆

nifido
7. nov 2017

@lejaky ja 24.7 cize zachvilu pojdes ty 👍

marusia12
7. nov 2017

@nifido
@lejaky Ja som mala tiež 27.7. a už to mám od 19.10. za sebou v BA...

lejaky
7. nov 2017

@nifido och ,keby si mala pravdu,BA je ale ďaleko pred Košicami majú viac a stíhajú skoro o mesiac skôr

jarus74
7. nov 2017

@nifido tak sa to uz pohlo super my si este asi pockame akurat zistujem ze to bude 11eho uz 2 mesiace od rozhodnutia o zastupovani☺

mawka
7. nov 2017

@marusia12 k comu mi gratulujes? az to bude vo vestniku, ze konkurz ukonceny, potom uverim. ale stale nebudem mat klud, lebo niektore spolocnosti a exekutori skusaju a tvaria sa, ze som nebola oddlzena. ako som ti spominala v telefone, neverim, ze budem mat klud. nebudem. pretoze bankrot sa vztahuje aj na buduce pohladavky za obdobie spred oddlzenia. cize ak nejaka spolocnost - ocakavam SP a ZP, ze si spomenu v roku 2020, ze mam v roku 2012 cosi neuhradene (ich vecna specialita vytahovat dlhy, ktore mnohokrat neexistuju), tak budem este vela listov a mailov pisat a telefonatov vybavovat a hlavne tie nase kozy mzdarky. lebo oni nechapu absolutne toto, ze aj ked v budunosti pride nieco, ze pohladavka vznikla v minulosti pred bankrotom, ze mi nemaju nic zrazat. oni proste vidia datum na liste a riesia to. no proste bude chaos este a rozhodne nie klud.

bankovy ucet v mBank nemam stale odblokovany, preafektovany typek mi tvrdil, ze exekutor musi sam poslat odblokovanie. ale suma blokovana sa znizuje.

proste kazdy si robi co chce. jedna banka odblokuje automaticky, druha az na zaklade exekutora, jedn spravca tak, druhy inak, mzdari detto, sudy detto, cpp a budem uprimmna, lezie mi to vrcholne na nervy, ked si bezny obcan vylozi zakon presne ako treba a dalsie 4 instittucie, ktore by to mali ovladat z kazdej strany nemaju ani sajnu.

v podstate aj cpp - 500 eur za co? ze som si vyplnila sama papiere a ze si vsetko riesim sama? keby mi niekto dal sablonu nejaku, aj navrh na sud si podam samu. aj rozne registre si vytiahnem. a vyjde ma to skutocne menej nez je tych 500 e.

ked som riesila bankrot zaciatkom roka s pravnickou - ked bol este stary system, nevypytala si ani cent, bola ludska, ale ze keby si pytala, tak za spracovanie toho kvanta dokumentacie a priprava podkladov ze cca 148 eur.

robia si z nas kktov s prepacenim a aj @marusia12 som hovorila uz kedy, ze tento sposob je prilis jednoduchy a je otazka casu, kedy zakon "prerobia" a podmienky sprisnia.

a pre tu oprsklu prispievatelku, ktora fnuka nad tym, ze musi splacat hypo a my nie odporucam, aby skludnila hormon, hypo do bankrotu nespada a nezelam jej zazit to, cim si tu bankrotujuci ludia presli x rokov predtym. nie je to len o spekulantoch ako si kazdy mysli. kazdy ma za sebou nieco ine. a niekedy su dovody take, ze vela ludi by si to radsej hodilo, nez v takych podmienkach zilo. clovek, ktory ide do bankrotu vacsinou ma len tie dve spominane igelitky, svoje ruky a milion prekazok zit normalne, nech je uz dovod akykolvek, preco sa tam dostal. do bankrotu sa dostali aj hyper vzdelani a hyper inteligentni ludia a nebavi ma to stale ludom vysvetlovat. lebo tu na slovensku si ludia zavidia este aj dlhy.
okrem toho, vy "cistí" mate vyhodu, ze ked sa vam zoserie zivot, furt mate nejaky majetok, furt si vleziete do banky a zoberete si uver. my zbankrotovani sa k nicomu takemu uz nikdy nedostaneme (co ja povazujem za vyhodu), takze ked sa nieco skutocne popserie, zase to ostane u toho, ze vlastnym rozumom a rukami si na to zarobit. to, co pre vas cistych je samozrejme, napriklad ked sa vam posere pracka, ze skocite do nayu a cez quatro mate do pdesat minut pracku novu, tak pre nas to znamena pockat, kym si na nu nenaskrabeme. zeny, uz sa spamatajte, hlavne tie, ktorym sa nikdy nic zle nestalo. staci jeden chybny krok, staci nespravny clovek, ktory sa prejavi po x rokoch a ste v prdeli. budte trosku empaticke a pokorne.

ale uz som si zvykla, ze ludia, ktori maju najmenej vedia dat najviac a najviac pomoct. najhorsi su ti, ktori sa z pozicie Polobohov tvaria, ze im sa nikdy nic zle nemoze stat. O nich sa neda nielenze opriet, od nich skor ako pomoci a pochopenia sa clovek docka polien pod nohy. vlastne skusenosti a skusenosti mrte ludi, ktorych pocuvam a stretavam.

marusia12
7. nov 2017

@mawka nečítala som tu príspevok o plačúcej žene s hypotékou... každopádne ak má hypo, tak spláca ďalej a má stále nehnuteľnosť... prípadne sa jej môže vzdať.... no nie? 😀

Nie tak dávno sme tu písali, aká nevýhodná je hypo na 20-30 rokov... oni by snáď chceli ísť do bankrotu a nehnuteľnosť si nechať? 😀 Tiež som po bankrote skončila s dvomi igelitkami v prenájme a niet nad ten pocit slobody....nádhera.
Nehovoriac o tom, že očakávam čoskoro navýšenie úrokov na hypotékach a som veľmi zvedavá, čo to urobí s rozpočtami rodín, ak im dvihnú percentá na hypo a mesačne im to vyjde o 40-80€ viac na splátke... to ešte len bude bankrotov.

Nepíš len za seba, týka sa to isté aj nás 😀 Šak tiež furt vypisujem listy na všetky strany a nemá to konca. CPP jbohužiaľ v celom procese malo len ten význam, že štát za to zhrabne peniaze.... ale chápem, intelektovo slabší by to sami nezvládli.

marusia12
7. nov 2017

@korbelka1 čakáš na právoplatnosť čoho???

wapman
7. nov 2017

@mawka majú vtom bordel. Mne vynulovali mbank ale VUB nie. Ja som tiež poslal papiere na súd aj exekútorovi ale sa neozvali. Hlavne že nemám zrážky a aspoň jeden účet odblokovali. Uvidíme čo bude ďalej. Mne už prešlo 60 dní ale ja tam mám majetok nejakých 1600 eur zdedený po mame (časť z nehnuteľnosti) takže rátam stým že to ešte potrvá.

mawka
7. nov 2017

@wapman tak potom nechapem, preco tebe vynulovali a mne nie. v mbank. vidis? to je nonsens toto. kazdy to ma riesene inak. aj co sa lehot tyka, odblokovani, pristupu celkovo. to je na palicu toto

kicilanka
7. nov 2017

@mawka super...ono to všetko postupne vymažú 🙂

súd - zastavenie exekúcií: ja som žiadala pozastavenie a prišlo mi skoro po 3 rokoch že mi zamietajú 😀 ..takže asi tak súdy pracujú...keby nemali stanovených 15 dní, tak by tie konkurzy trvali asi večne.....

mawka
7. nov 2017

@kicilanka tak ale zastavenie exekucii mimo bankrotu, to je naozaj individualne. pri bankrote je to zase ine, raz nemusis ziadat, raz musis ziadat, ale vseobecne pri bankrote plati, ze sa exekucie zastavuju. najhorsie ale je, ze poslala som exekutorom avizo o oddlzeni a ozvali sa traja. s podakovanim a s dodatkom, ze boli zastavene. ostatni sa na to vysrali. v banke mi blokuju traja ucet, pritom musia vediet, ze som oddlzena. slo im aj uznesenie. sud mi neodpisal ani mäkke f, ze teda okej, zastavene alebo neviem co.

vies, maju nas akokeby za odpad. teda nie akokeby, ale urcite, ale napriek vsetkym srackam my postupujeme v sulade so vsetkymi moznymi paragrafmi v tejto situacii a exekutori, sudy, cpp ( ano, tolko zavadzajucich info co davaju je uz na zamyslenie, rovnako nedodrziavanie lehot a kopec dalsich veci) maju uplne na haku. sak naco odpisat, vyjadrit sa, dat vediet, sak aj ked su to uradne veci, srat na ludi...

chce sa mi grcat z toho

kicilanka
7. nov 2017

jooooj ľudiáááááá však nehundrite toľko 😀
raz budete ešte spomínať, že stálo za to preskákať to a mať už "pokoj", lebo pred marcom 2017 táto možnosť neexistovala....len bankrot splátkami a s oveľa prísnejšími podmienkami...

zrušenie exekúcie z dôvodu nemajetnosti súdom??? skoro ako scifi - nemožnééé...
každý súdny pracovník iný postup, iné prekrúcanie §

....toľko rokov som s tým nevedela nič urobiť...
....toľko rokov som bola považovanú za horšiu ako vrahovia sú....
...toľko rokov som bola pod tlakom a pred zrútením sa....
...toľko....

a teraz? je tu zákon - nedokonalý? NEVADÍ!!! hlavne že je a je na pomoc nám všetkým ktorý sme skončili na tom "dne" či už finančnom, alebo mnohé aj psychickom, kde človek stráca aj posledný pocit sebaúcty....
aspoń niečo na náš prospech...

že každý robí inak? nevadííí, však máme už chuť a energiu zas žiť, tak toto zvládneme...však toto je už malina...

...učíme sa zas nadobudnúť svoju úctu, sebavedomie, žiť svoj vlastný život v kľude a pokoji, bez strachu, obáv a bodajúcich očí a otáznikov v očiach iných: ako je možné, že si toto dopustil???

...dlhy v zoznamoch? sociálny vymáha každý dlh cez nové rozhodnutie...každé rozhodnutie patrí pod inú pracovníčku sociálnej...ako jej to ide, tak robí...tiež nemusí byť v práci každý deň...určite jej pribudla práca s tým...tak robí....nemá stanovenú lehotu...tak prečo nevydržať? veď už už to bude koniec...len nech to nakoniec urobí...

Banky? Exekútori? Každý iný kraj a iný spôsob, iné postupy, mechanizmy....
čo pomôže sa stresovať? NIČ, len ak ste doteraz vážne neochoreli, tak teraz z tej nedočkavosti si privodíte choroby namiesto toho, aby ste sa konečne tešili, že máte po a všetko ostatné JE UŽ LEN FORMALITA!!!!!

Stiahne vám exekútor, účtovníčka aj keď už nemala???
napíšem list, aby mi to vrátili, lebo to urobili protizákonne a ak to neurobia, podám trestné oznámenie na políciu - obohatili sa na môj úkor .....

všetko ide, všetko sa hýbe a opakujem zas: BUDME HAPPY že stíhame tento neporiadny zákon, že sme sa dozvedeli práve o tomto spôsobe teraz a nie až tento zákon ZMENIA!!!

Ľudia, nehľadajte ďalšie negatíva tohto procesu!!! Hľadajte pozitíva svojho budúceho života a možností...Už ste PO a nie PRED....ako sa nastavíte, tak budete prežívať 🙂

majte sa radi a aj svoje "nové" životy a dlhom dajte zbohom...papierovo sa to poriešííííí časom 🙂

sticker
mawka
7. nov 2017

@kicilanka

mas pravdu. len clovek uz by chcel naozaj zacat stavat zivot nanovo a napriklad si vyriesit ucet nejaky novy alebo pouzivat stary, ale bud je tam blokovanie alebo stale obtazuju exekutori, na mzdove chodi ako na hodiny klaviru... ani to stavanie noveho zivota a znovu na nohy vseobecne nebude lahke ako to na prvy pohlad vyzera. a aj ked v srackach, vzdy som mala papiere, dokumenty tip top a chcem ich teraz tip top ulozit a odlozit, chapes 😉 😀
ako to je pisane v zakone, v informaciach, ze od bankrotu sa ocakava, ze sa dlznik znovu zacleni do spolocnosti atd. velmi by som chcela. keby ma uz nechali na pokoji konecne.

marusia12
7. nov 2017

@kicilanka máš pravdu ale bez v podtaz, že nie všetci vedia a chcú. Moja správkyňa napr. hovorila, že predomnou mala troch, čo sa pomaly nevedeli ani podpísať.... a pri tých si neviem predstaviť, že si toto všetko naštudujú a budú žiadať zastavovanie exe a pod....

Plus.... vypočujme si tú reláciu vo štvrtok, skutočne by som rada vedela výhody postupného zastavovania exe podľa Ulmanovej a nevýhody bankrotu.

mawka
7. nov 2017

@marusia12 ja mam vo stvrtok nocnu, mozes mi potom, prosim ta, poslat nejaky odkaz na to? mame teraz na oddeleni full stav, nebude cas to pocuvat. daaakujem <3

ivik31
7. nov 2017

Baby prosim vas stalo sa vam,ze skor ako vam dali exekuciu vas zavolali na sud na vypocuvanie?Brat nestiha splacat a zavolali ho na nejake vypocuvanie,exekuciu zatial nema vdaka

kicilanka
7. nov 2017

@marusia12 no to potom tu daj vedieť 😀

vieš, nezaujímam sa o iných, či to vedia vypísať alebo nie...sama vidíš aj tu, že niektorí nevedia ani nás pochopiť čo sa snažíme ich jazykom hovoriť....každý bojujeme za svoj život 🙂

no a veru JA osobne aj keď som voľakedy doslovne milovala prácu s ľuďmi a papiermi - doslovne ĽUTUJEM tých pracovníkov CPP...čo im tam chodia za niektorí ľudia, ako opakujú a opakujú...čo všetko si tam musia vypočuť...no veru - nezávidim im túto prácu....

takže to čo som vyššie napísala: snažím sa vidieť v tomto celom len ten základ a to je zbavenie sa toho zlého v mojom živote a v živote mojej rodiny....

Ja neviem, ale ak celý život žijem na SK, ja naozaj som neočakávala a neočakávam, že jeden deň som uverejnená a druhý už neexistuje nič predtým? no neviem či v zahraničí to takto funguje, ale na SK vôbec neočakávam niečo také...takže som realista a som konečne zas v pohode...

však teraz fičím na cudzom účte - ešte nejakú chvíľu mi to problém nebude robiť 😀
stiahnu mi čo už nemali?? , tak ich aspoň teraz neminiem od radosti že zrazu sú len a len moje tie €...aspoň mám odložené - však vrátiť mi ich musia 😀

a kedže po prežitom viem, že len čo si našetrím to budem mať, tak ak s tým začnem hneď, budem mať väčšiu istotu rezervy 😀

marusia12
7. nov 2017

@kicilanka no a potom sa mi niekto čuduje, že mi tu v diskusii prasknú nervy a nakladám 😀 Snažím sa pomôct, ale sú hranice... zvlášť ak tu niečo vypisujeme 10 strán dookola a potom ti niekto napíše do SS nejakú otázku, ty mu odpovieš, že tam je to v diskusii a ešte ti drzo odpíše: ĎAKUJEM za ochotu. No nemáte za čo... Skrátka ja som nikdy neverila, že toľko atlétov žije medzi nami...

@mawka Jasné, hodim ti potom odkaz na tú reláciu.... a hodím ti odkaz aj na moju v nedeľu????? 😀 Ja budem zas hovoriť o výhodách...

kicilanka
7. nov 2017

@marusia12 aj mne hoď keď u budeš vo švungu 🙂

marusia12
7. nov 2017

@kicilanka hodím, hodím... 😀