Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@kicilanka Nebankovka, ktorá nemá v poriadku základnú zmluvu o pôžičke ti nemôže dať exekúciu. Snáď ti to je jasné aj ako laikovi. Môžu ti síce posielať výhražné sms, to je tak všetko.
Judikátov nájdeš k tejto problematike veľa. Dokonca viacero z Najvyššieho súdu. Ja sama som tiež prešla X konaniami a mám tiež pár rozsudkov, kde som vyhrala... a v žiadnom som neprehrala. Takže práve preto tvrdím, že exekúciu v spore, kde je neplatná zmluva nebankovky jednoducho dostať nemôžeš.
@kicilanka kolko si od teba Ulmanova vypytala? Teda ak to nie je tajne. Sice, malokto sa "pochvali" uplatkom alebo "darom".
@marusia12 ma skusenost a velmi dobre vie, ze to pani Ulmanova nerobi gratis. A vie o tom svoje aj kvantum ludi v problemoch, od ktorych vytiahne peniaze. Len sa o tom nehovori.
Ja osobne by som cez nu neriesila nic. Vsetko sa da v pohode riesit cez branitsaoplati.sk, cize priamo cez ministerstvo.
Chcem sa opytat ked som v konkurze zatial mesiac a mala som spoludlznika, ze po akom case pojde banka po spoludlznikovi? Zaujima ma ci musia cakat kym sa mi konkurz ukonci alebo mozu aj hned ?? Dakujem.
@kicilanka vsetky taketo stranky su odnože centra spravnej pomoci. ulmanovej chapadla.
ja som nesmierne rada, ze som marusiu spoznala, lebo tak, ako teraz vidim do veci, kto za cim stoji, kam to siaha a o com to je, tak len teraz zacinam rozumiet tomu, co sa to tu vlastne deje. vzdy som rada sla do hlbky. nestacim sa cudovat, mozes mi verit. nas pravny system a system celkovo je prehnity tak, ze sa kolkokrat mozes aj na hlavu postavit a nepomoze ti ani svatena voda. bohuzial.
@kicilanka ty si písala mne a ja som ti dala odpoveď.... a zrazu ti nemám písať? Tak ešte raz... na SR ti žiaden advokát neporadí zadarmo... možno prvotnú radu dostaneš zadara, zvyšok si zaplatíš. Nehovoriac o Ulmanovej a to hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja tu na rozdiel od teba radím ľuďom už dosť dlho a áno, aj cez SS sme veľa poriešili. Ty si sa sem dovalila so svojimi kópiami zo zákonov... a robíš sa tu najmúdrejšia. Ľudí však reálne zaujíma, ako ti to tu už viaceré napísali, ako to funguje v skutočnosti, nie podľa zákona..... a ty to akosi furt nechápeš, ale nahlasuješ aktívne iných príspevky 😀 Aj vďaka tvojmu nahláseniu sa tu možno niekto nedostane k tomu, čo práve v tom tebou nahlásenom príspevku pre neho bolo zaujímavé. Pochopila si? Prípadne nahlás aj tento príspevok, to svedčí len o tvojom intelekte a fakt sa nečudujem, že tento svet je tam, kde je. A aj ty prispievaš k tomu, že ľudia čo mali snahu iným pomáhať ju už strácajú. Popracuj trošku na svojom egu, jednoducho sa niekedy stáva, že niekto vie viac ako ty, nemusíš ho ešte preto neznášať a hlavne, nahlasovať, že? A čím viac smajlíkov dáš do príspevku, tým to má mať vyššiu váhu? Okeeej
Takže k bankrotom.... dnes sme s @mawka zistili, že správca síce má 60 dní na konkurz, avšak až 90 dní má následne na jeho ukončenie. Pravdepodobne preto je stále neukončených toľko konkurzov ešte z mája tohto roku. V CPP nám bolo povedané, že už majú "pár" ukončení konkurzov. Čiže opäť nová informácia v tejto situácií. Takže tie, ktoré sa tešili, že majú rozhodnutie o oddĺžení doma a RUKA HORE... ju môžu zas stiahnúť a ešte si netlieskať. Ja sama nemám po rozsudku doma ešte ani jedno zastavenie exe a to je už mesiac po lehote. Takže asi takto to funguje v reále. NIč tu nejde podľa zákonov a lehôt.
k bankrotu:
@marusia12 no to nechapem ani ja. a co sa dneska tyka, mala som dost z toho telefonatu. Neda sa, nevieme, nemozeme a potom to habkanie PRAVNIKA Z CPP a nove informacie, ktore sme sa nikde nedocitali a nedopatrali sa k nim a cele to stavaju do ineho svetla, to bolo uz aj na mna vela. tesim sa na nasu spolocnu relaciu. nesmierne sa tesim.
DNES skúsenosť na Súd BA IV., po informácií, či mi vie pozrieť zastavenie exekúcii.
Ja: a prosím Vás, načo tu teda ste, keď mi to neviete povedať.
Ona: som tu na to, aby som vám povedala, že Vám to neviem povedať.
😀
@kikatka1 Ak si podpísala s nebankovkou novú zmluvu, ktorú už mali právne v poriadku, tak ti exekúciu dať môžu. Staré zmluvy nemajú platné, takže tam ak ti prišiel zo súdu platobný rozkaz, mala si sa odvolať. Mne sa nebankovka Provident v jednej zmluve furt vyhráža, do konkurzu sa neprihlásili s touto zmluvou a pri zvyšných, ktoré som im preplatila som ich dala na súd ja v spotrebiteľskom spore. Práve pre neplatnosť zmlúv.
BTW sama pracovníčka Providentu mi povedala, že pri tých starých zmluvách bohužiaľ exe dávať nemôžu. Čo však veľakrát skúšali podaním na súd a evidentne súdy neskúmali platnosť zmlúv. Kto si to všimol, ten sa odvolal a súd to následne zamietol. Rovnako také je vyjadrenie Ministerstva spravodlivosti a rovnako taký je aj právny názor EU na znenie týchto zmlúv z minulosti.
Skús si na stránke Ulmanovej CSP pozrieť, či sa to týka aj tvojich zmlúv... napr. Proficredit nemalo dobré zmluvy a ani Provident... tam musíš začať.
@marusia12 ano, lenze niektore sudy bez mihnutia oka odklepli exekuciu. to je to, co si sama pred chvilou pisala, ze v tomto state je mozne... bohuzial. najprv mi pohotovost odklepol sud - som este netusila nic o platnosti zmluv a pod. a nasledne mi ju sam od seba ten sud zastavil a pohotovost sa odvolavala, nemalo to konca kraja. sak na hlavu postavene. odvtedy uz viem, ze sa treba odvolavat, podavat odpor voci PR atd. tak ale vtedy som nevedela no. az skusenosti naucia
doplnim: davaju exekucie. sudy to normalne odklepnu a kto nevie, tak neriesi. sak nas nikto pravne nevzdelava. o co horsie, ze na sudoch sedia akoze vzdelani ludia, ktori robia chyby, ktore by robit nemali. to je cista tragedia toto.
@kikatka1 a teraz neviem či ja píšem bludy, alebo si si ty pri tých nebankovkách niečo zanedbala a neodvolala sa. Lebo to, že ty máš exe neznamená, že ja nemám pravdu... že? Nebankovky častokrát takto hladko legalizovali neplatné zmluvy... riskli podanie na súd, súd neskúmal, vydal platobný rozkaz, ty si sa neodvolala a šupky, už máš "legálnu" exekúciu. Pri Pohotovosti a Providentne viem na 100%, že zmluvy sú neplatné... a teraz skúšajú chudákov nachytať na KRUG, len aby opäť podvodne zlegalizovali neplatné zmluvy.
@mawka áááno... dávajú exe ale nemôžu... tak som to myslela... To, že súd takto "zlegalizuje" prakticky neplatnú zmluvu je poriadny prúser pre náš právny systém.... ale veď kto to kedy bude skúmať, že?
Vrcholom drzosti nášho právneho systému je to, že má najvyšší úžerník v štáte, istý pán Kiska na krku 5 rozsudkov Najvyššieho súdu o tom, že jeho spoločnosti mali úžernícke praktiky.... a súdy aj napriek tomu vydávajú ďalej exekúcie, dražia majetky občanov a ľudia skáču pod vlaky. A tak nám treba, lebo sme hlupáci.
Rozsudky: 8Sžo/40/2011, 3Sžo/19/2012, 6Sžo/39/2012, 8Sžo/2/2013, 6Sžo/21/2013
Vcelku by ma zaujímalo, či sa na základe týchto rozsudkov Najvyššieho súdu niekto domáhal pravdy a vybojoval svoj majetok späť.

@kicilanka Nemám FB ale predpokladám, že odporúčaš skupinu Ulmanovej... tá by mala byť trestne zodpovedná za tie bludy, ktoré ľuďom radí. Poprosím ťa, aby si tu občanov, čo skutočne potrebujú pomoc, nenavigovala na tú neodbornú skupinu amatérskych advokátov. Zastavovať exekúcie? Si asi robíš vtipy, že? Rada by som videla Ulmanovej štatistiku, koľko exekúcií sa jej podarilo zastaviť a koľkým ľuďom vďaka jej neodborným zastupovaním na súdoch vznikli ďalšie náklady... ja poznám minimálne 4.
Pred týžďom tliachala na Infovojne a keď som posielala Norovi otázky, tak na to ani neodpovedala... lebo nevie. Pani "právnička" z Oxfordu v Sládkovičove. Nehovoriac o tých občanoch, ktorých má vyfotených na stránke CSP... ako spolupracovníkov. To je snáď vtip... a takýto názor na ňu majú aj právnici, ku ktorým potom prešli občania, ktorých "zastupovala".
Jediné plus u nej je to, že pomohla občanom v nebankovkách. Do zvyšných súdnych sporov by sa nemala starať.