Osobný bankrot 2019
Dobrý deň potreboval by som poradiť. Bol som jednej oddlzovacej kancelárie na pohovor kde mi vraj pomôžu vyplniť papiere a on to všetko odošle do cpp, či je v poriadku že chce odo mna zato táto spoločnosť peniaze 280euro
@jani321 Hmmmm, mne denne volajú, návrh som dala jemu aj na súd a teraz mám niečo od neho na pošte a neviem či to prebrať alebo nie 🤷🤦♀️
@anjelikmirka Neviem. Ale asi prebrať, aby si vedela čo to je. Možno ukoncenie... Nám akurát začala vyvolávať Pohotovosť, každý druhý deň volajú...aj nejaký Mikulec exekútor, toho ani nepoznáme ☹️ zatiaľ ignorujeme...
@anjelikmirka zrejme ti poslal ukončenie exekúcie, veď si to preber a precitaj. Zbytočne sa tu stresujes.
Baby treba obvolat exekúcie lebo oni nemusia vedieť a netreba sa bat..po uverejnenie vo vestníku môžete volat
@jani321 no Mikulec bol predchvilou už u mojich rodičov. Tiež neviem kto to je. Nechal mi číslo 0950/103-120 že ho mám kontaktovať. Oni absolútne nerešpektujú rozhodnutie súdu 🤷🤦♀️😳
@anjelikmirka Veď to. Ako mu priateľ volal z môjho t. čísla (zdvihla nejaká žena, že má stále záväzky a pod.), tak mne stále pohotovosť vyvoláva (náhrata hlasová správa sa spustí). Veď to je už obtazovanie. Ako môžu volať na cudzie číslo? Veď ja od nich nič nemám a mne volajú každý deň...
@jani321 no ja som im dnes volala a že stále mám záväzky, bankrot ich nezaujíma, dokonca moja exekúcia je už viac ako 10 rokov... Som povedala že keď neprestanú podám trestné oznámenie na nich...a ona že, my ho podáme na vás za finančný podvod...
@anjelikmirka to všetko je len zastrašovanie, úplne bežná praktika týchto "spoločností". Ver mi, že ak by vedeli vymáhať peniaze od teba legalnou cestou, spravili by to a neunuvali by sa neustálym telefonovanim. Nedvihat, nekomunikovat! Vydržať! Nič lepšie ti nikto neporadí....
Od 1.1.2020 platí zákon... Ze musí byť exekúcia aspoň 1 rok stará... Už mám vyrozumenie s CPP že ma budú zastupovať.. Teraz návrhy nepodávaju pre nedostatok financií... Ak mi CPP nepodá návrh do konca roka na súd, a podajú ho len v novom roku, budu už na mňa platiť nové podmienky OB? Ďakujem za odpoveď
Dobry den chcem poradit v oblasti osobny bankrot.Dna 13.9.2019 som si podala ziadost na cpp dna 10.10.2019 mi prisla odpoved ze ma budu zastupovat a odvedy nič.Ked som tam koncom novembra volala tak mi pani povedala ze už podali navrch na sud chapem ze Ba sa dlho čaka no este nie som ani v obchodnom vestniku.Bola by som rada keby mi stim vedel niekto poradit v pripade pomost a za odpovede dakujem
@mishell35 v Ba sa čaká dlhšie, to máš pravdu... Od októbra chceš priveľmi skoro odpoveď, čaká sa dlhšie, myslím že stres je zbytočný, vo vestníku som sa ja našla až po podaní na súd, keď mi prišlo uznesenie... Ale možno majú ostatní iné skúsenosti, držím palce 🙂
@anjelikmirka dakujem velmi pekne 😊
@dada1969 áno...ak váš návrh zašlú po novom roku, budú pre vás platiť nové podmienky...dôležity je dátum prijatia navrhu na súd
Dobrý večer, mám otázku... Som z toho dosť psychicky na prd, nakoľko som sa dostala vinou pracovníčky na úrade práce opäť do dlhu, po vyhlásení osobného bankrotu a jeho schválení... V roku 2018 som zo zdravotných dôvodov odmietla prácu na úrade práce... Posudkový lekár mi to neuznal a tak ma vyradili z úradu práce, v novembri som sa však odvolala s tým, že bol nestrankovy deň a dotyčná pani mi po telefonickom dohovore povedala, aby som jej spis nechala na vrátnici u SBS. Tak som s priateľom šla na úrad práce a papiere na odvolanie nechala tam. Odpoveď neprišla žiadna, keďže som už bola na PN, brala som to ako uzavreté. Chodila som teda vyše roka na kontroly, vyšetrenia a zrazu teraz medzi sviatkami mi poslala poisťovňa Dôvera výzvu, že ešte v decembri mám platiť pôvodnú sumu, ale v decembri budú poplatky vyššie. Pozerala som ako puk či im šibe, veď som na úrade práce a PN. Nedalo mi to a zavolala som tam. Odpoveď bola, ste vyše roka vyradená z úradu práce a vznikol vám nový dlh! Vo výške 850 eur! Skoro ma vystrelo. Okamžite som šla ukončiť PN hoci zdravotné problémy mám naďalej a nanovo sa prihlásila na tunajší úrad práce. Samozrejme som im vynadala a na dotyčnú podala písomnú sťažnosť. Medzi tým som utekala papiere o bankrote o ktorom ani v poisťovni nevedeli odovzdať a preskenovat rozhodnutie súdu s tým, že som im celú situáciu vysvetlila. A samozrejme, že nový dlh chcem vyplatiť. Vraj sa k tomu vyjadria. Otázka teda znie, môžu mi vďaka nespolahlivej pani z úradu práce zrušiť osobný Bankrot? Vopred ďakujem za odpoveď
Dobrý deň som bezradná v roku 2015 som vyhlásila alebo skôr požiadala o osobný bankrot na môj majetok bol vyhlásený konkurz všetko s peňažné do dnes nieje konkurz ukončení. Skončila som na invalidnom dôchodku aj to som Spravkini oznámila vôbec nereaguje nič sa nedeje už to je 5r nič vôbec neviem čo mám robiť?
Zdravim potrebujem pomoc vypisat tlacivo vedel by mi niekto pomoct dakujem za odpoved
@micilka aké tlačivo?o osobný bankrot môžete požiadať len skrz cpp
@natalia912 ano tam som bola ale mam doma ziadost a potrebujem ju vypisat neviete mi niekoho odporucit kto by mi to vedel vypisat

@anjelikmirka Neposielali. Ex. Krutý sám poslal vyuctovanie-zastavenie asi po pol roku od bankrotu.