Osobný bankrot a možnosť schválenia hypotéky

paulinafabryova
1. feb 2020

Dobrý deň, chcem sa opýtať či nemáte náhodou niektorá skúsenost. Môj brat je už 1 rok po osobnom bankrote. Zarába veľmi dobre. Momentálne je do júla na materskej kde má 1200€ a popritom má aj srčku ktorá funguje už dlhé roky a naňho sa prepísala v octobri ta firma. Obraty má výborne a popritom vlastni ešte aj krčmu kde má tiež príjem. Chcem sa opýtať je nejaká šanca že by mu schválili hypotéku buď cez podnikateľsky alebo cez osobný účet ďakujem veľmi pekne. Zatiaľ nechce ísť do banky nechce tam trapošiť ale už je dosť zodpovedný čo sa týka splácania a peňazí. ;) a rok je po osobnom bankrote ďakujem za každú jednu radu

draik
1. feb 2020

Bude ešte 4 roky v registroch. Tu je skôr namieste uvažovať, či niektorý z veriteľov nenapadne OB pre nepoctivý zámer.

mamcotka
1. feb 2020

6 rokov nesmie nic vlastniť a zrejme ani takto zarábať. Môže mu sud určiť aby splatil svoje záväzky alebo este horšie, preukázať nepoctivý zámer.. a tým pádom celý osobný bankrot zrušiť.. veritelia maju 6 rokov právo ma váš majetok..

kitycat
1. feb 2020

a ked hypoteku nebude splacat zase vyhlasi osobny bankrot? Neverim ze je mozne aby niekto kto vyhlasil osobny bankrot dostal od banky uver

milanm_
1. feb 2020

a prečo tvoj brať nevyrovná svoje dlhy, keď sa mu teraz darí? Nemusel by sa báť, že sa jeho bývali veritelia dozvedia o jeho finančných úspechoch a druhý OB už nedostane a ešte aj tu hypo dostane bez problémov.

11mirka22
1. feb 2020

@mamcotka nepíšeš pravdu. Po osobnom bankrote môže nadobudnut majetok aj zarábať, koľko len vladze. 6 rokov je lehota pre veriteľov, aby napadli ob dlžníka avšak musia preukázať nepoctivy zámer. Po dobu 6 rokov je dlžník povinný poskytnúť polovicu majetku, respektíve hodnotu polovice majetku, ktorý by nadobudol dedenim alebo výhrou. Nie je pravda, že veritelia majú nárok na jeho majetok. A čo sa týka hypotéky, pochybujem, že by ju získal. V registri dlžníkov bude 5 rokov,pretoze mal exekúciu. Čas ukáže, ako budú k zbankrotovanym ľuďom pristupovať banky v budúcnosti.

nellydick
3. feb 2020

@draik v obchodnom vestníku bude zverejnený navždy

nellydick
3. feb 2020

@mamcotka veritelia nemajú právo na majetok dlžníka, ktorý nadobudol po oddlzeni tým že si naň zarobil

draik
3. feb 2020

@nellydick
To nikto nespochybňuje. Prax v tomto zatiaľ veľká nie je, ale v prípade tak negatívneho zápisu v úverovom registri je šanca malá.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanm_
1. máj 2020

Riso Pravotiak radil by som Vám najsť si skutočnú prácu, lebo stratíte komplet kamarátov a rodina Vás bude nenávidieť + budete mať minimálne rozbitú hubu.
Propagovať pyramídový podvod pod svojim skutočným menom je už dnes rarita (teda ak je to skutočné meno)

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
powerica1
6. okt 2020

Prosim Vas a ako je to, ked pred osobnym bankrotom mam televiziu cez magio co splacam mesacne a po vyhlaseny bankrotu a naslednom schvaleni,ked mi skonci viazanost v t-com mozem predlzit si nebude to ako nepoctivy zamer