Osobný bankrot a zahraničný účet
Ahojte,
cital som tu vela tem o osobnom bankrote. Pres par rokmi som sa dostal do tazkosti, bol som v zahranici a neprebral zasielku, kedze ju nedali ani splnomocnenej osoby. Nasledoval rozhodcovsky sud o ktorom som sa tym padom nedozvedel a exekucia vo vyske 100 tisic eur. Moja chyba, beriem. Aj som to splacal a teraz si hovorim, ze preco to robim, ved na tej zmluve nebol moj podpis a ja som zbytocne platil. Policia trestne oznamenie ukoncila s tym, ze hoci doslo k podvodu, tak som sa mal branit na rozhodcovskom sude. Cize moje moznosti teraz skoncili a ja nemam zaujem splacat 800 eur mesacne.
Chcem dat osobny bankrot, mam malu nehnost v hodnote asi 20 tisic, ale nech si ju kludne predaju, ja chcem uz hlavne pokoj.
Skor ma trapi veci osobneho uctu v zahranici. Kedze SK ucet mam blokovany, tak na bezne platbt pouzivam Revolut ucet, ten ma sidlo niekde v Litve ci kde.
Co sa stane, ak tento ucet neuvediem do supisu majetku a pripadne potom ani spravcovi? Bude sa spravca pytat na ucet alebo ma moznosti zistit tento ucet?
Pripadne ako ho uvediem, bude spravca ziadat vypisy z uctu a pozerat si obraty? Pretoze tam boli obraty, kde sme sa s kamaratmi skladali na dovolenku, oni mi posielali po dakych 600 eur a ja som za to potom u slovenskej firmy kupoval letenky. Ide mi o to, aby nevytiahol na mna to, ze mi prislo 3000 eur a ja som za to kupil letenky. Hoci viem dokladovat kupu leteniek a aj to na ake mena boli vysvetlene. Alebo som dal priatelke peniaze, preposlala mi tam 300 eur a ja som za to platil v obchode, zaplatil taxik, zaplatil internet v byte. Ide mi o to, ze ci to spravcu bude zaujimat a bude s tym robit problemy?
Alebo je lepsie tento Revolut ucet nespomenut a nechat uvedeny len ten slovensky ucet na ktorom je exekucia?
Ak ma niekto osobnu skusenost, ze ako postupuje spravca, tak budem rad. Nemam problem so zverejnenym uctom, kde je uz blokacia exekutora a aj zverejnenim malej nehnutelnosti, ktoru rozpreda. Ale po dvoch rokoch boja s exekutorom a policiou by som tuto kapitolu, aj ked vo velkej financnej strate, hodil za hlavu.
Dakujem
Ty nic, a zrazu bum- exekucia na 100k. Len tak😏 a teraz si hodime bankrot a ide sa dalej. OMG
@anonym_40d1c3 Dakujem za odpoved. Nikde som nepisal, ze ja nic a bum exekucia. Proste som zmeskal lehotu na prebratie listu (bol som v zahranici a mal som zle splnomocnenie) a tym padom sa nezucastnil rozhodcovskeho sudu. Takze som fakticky nevyuzil svoje pravo na obhajobu a proces - totozna situacia ako mal Matus Sutaj Estok. Kedze som v nasej zdravotnickej firmy nepodpisal rucitelsku zmluvi za dlhy spolocnosti a podpisal to kolega v mojom mene, tak som podal trestne oznamenie, ktore dopadlo ako dopadlo. Nabudice by bolo potrebne lepsie citat, nie sa vyjadrovat len tak hala bala.
Lutujem vas aj s "Matuskom"😏 On chudak nic nevedel, no este by clovek cakal od ministra, ze vie pocitac pouzivat😄😄 Aha, cize ty si nic neurobil, ale teda dobre, kasles na to a das im 20k len tak...jasne, verim😏
@petko1990 ak je to tak ako píšeš, a tzv.sa to stalo "nevedomky" a svedomie máš čisté, budem Ti brácho držať palce ✊
@petko1990 ak je to tak ako píšeš, a tzv.sa to stalo "nevedomky" a svedomie máš čisté, budem Ti brácho držať palce ✊
@anonym_b9b8c4 Dakujem. Zial, uz to nezmenim. Smola, ze posta pozadu vlastne splnomocnenie a nepomoze ani generalna plna moc. Poucenie mam, zivot ide dalej.

Ty nic, a zrazu bum- exekucia na 100k. Len tak😏 a teraz si hodime bankrot a ide sa dalej. OMG