Osobný bankrot - aký je postup správcu?

ninnnka
6. aug 2019

Ahojte, ma niekto skusenost s osobnym bankrotom v pripade osoby,kt. je jedinym spolocnikom a jedinym konatelom v sro? Aky by bol postup spravcu? Ponecha sro alebo preda,ak v podstate iny zdroj prijmu nema?Ak niekto takto podnikal a robil si osobny bankrot,prosim napiste nejake info.vdaka.

evalin88
6. aug 2019

Ja som s tym robila v praci, myslim ze by urcite vsetko predal, aj pri FO to tak je, ze z ich majetku sa pokryje co sa da, tu na MK je aj pravna poradna, opytaj sa tam ale podla mna nie je sanca vyhlásit osobný bankrot a pritom si nechať firmu. To mi moc nedaca zmysel.

arcticcode
6. aug 2019

Neni šanca určite. Firmu prepíš na niekoho iného, mamu otca syna ženu muža. A potom rieš OB. A nezabudni, že právo riešiť to má len centrum právnej pomoci, nik iný.

draik
6. aug 2019

@arcticcode
A vaša rada povedie k tomu, že OB bude zrušený pre nepoctivý zámer.

ninnnka
autor
16. aug 2019

Zaujimala by ma realna skusenost,nejde o mna. Ja nemam dlhy. 😊

lubaka
27. sep 2019

Podiel vo firme je majetok, ktorý podlieha konkurzu takže správca to má spísať a predavat. Blízky príbuzný však môže tento podiel vykúpiť z podstaty ak o firmu nechcú prísť.

lenka164
1. okt 2019

Dobrý deň , viete mi poradiť kto mi výpiše papiere na osobný bankrot ? Dakujem pekne

nellydick
8. nov 2019
jessy8911
11. okt 2022

@ninnnka Dobry den ako vam to dopadlo?dalo sa prepisat firmu na niekoho ineho?kedze musela byt na vas vedena exekucia.dakujem za odpoved