Ovplyvňuje práca na 4 hodiny žiadosť o opatrovné?
Ahojte , podala som si žiadosť o opatrovné na maminu , lebo ma viac diagnóz . Lenže medzitým ako sa tá žiadosť spracováva mi prišla ponuka do práce na 4hodiny . Teraz neviem ak by som tu prácu vzala tak sa ťa žiadosť asi automaticky zamietne ? Či sa to posúdi aj tak ale peniažky mi nepriznajú ? Ďakujem
Ti záleží od rôznych veci. V prvom rade jej OP musia priznať -usi kat príslušný stupeň odkázanosti. Takže ak teraz nemáš príjem a máš ponuku práce tak ju zober, ak mamu môžeš nechať na tie 4 hodiny samu. Lebo aby sa nestalo, že jej OP priznaný nebude. A ty nebudeš mať ani peniaze z OP a ani prácu. Keď jej OP priznaný tak potom ries toto. Lebo priamo žiadny zákon nezakazuje prácu popri opatrovateľskej, ale nesmieš prekročiť určitú hranicu príjmu - asi 710€. A tiež práca nemá byť v rozpore z opatrovanim a v čase keď pracuješ o opatrovaneho musi byť postarané. A to či práca je alebo nie je v rozpore s opatrovanim a či ti na úrade budú zakazovať pracovať alebo nie, bude závisieť asi od úradníka. Popravde ti, ktorí opatruju svoje dospelé deti alebo rodičov toaju zložitejšie v tomto prípade, pokiaľ toho človeka nemajú na daný čas v stacionari napríklad. Iné to zas je keď opatruju deti - tie sú časť dňa v škole alebo v stacionari, čiže opatrovatel moze na ten čas pracovať, lebo to v rozpore nie je a o opatrovaneho je postarané.
@merrymajer choď do roboty.Dlho bude trvať,kým dostaneš odpoveď a nikde nemáš zaručené,že ti priznajú OP.
@merrymajer no záleží od stupňa odkázanosti a kolko hodinovú starostlivosť jej schvália.....ak 24 hod.starostlivosť, tak automaticky do práce nemôžeš....
určite choď do práce. V dnešnej dobe sa všetko znižuje, kondoliduje, aby si nezostala bez práce aj bez opatrovateĺského.

https://zssambra.sk/blog/opatrovatelsky-prispev...