icon

Peniaze na vyplatenie dlhov

1. feb 2023

Máte niekto skúsenosť,že zoberiete si pôžičku od spoločnosti myslím,že nebankovka,zarucite domom,vyplatite si dlhy,a za tri roky pôžičku vyplatite späť samozrejme s vysokým úrokom,dlh myslím sociálna, zdravotná, vyplatenie celého úveru, ktorý splácam,tým že mám dlh na sociálnej a zdravotnej,tak refinancovanie nepripadá do úvahy a ani mi nikto nepožičia z rodiny, keďže je to dosť veľká položka,a v dnešnej dobe to je ťažšie,nemám iné východisko len risknúť toto.Dom predávať nechcem narobil som sa tu a chcel by som tu ostať..
Názor ma nezaujíma takže také komentáre nie,iba ak má niekto skúsenosť podobnú situáciu,

Strana
z2
aduskatt
1. feb 2023

Ak má dlh v sociálke a zdravotke, tak úver nedostane nikde v banke, ani malý, ani žiadny. Ak sa to zanedbalo tak, že dlh v sociálke má už na stole oddelenie vymáhania dlhov, nepovolia ani splátkový kalendár.....je to začarovaný kruh

ibajaanikiny
1. feb 2023

Mam skusenost z profesnej stranky nebankovky maju nekrestanske uroky a podmienky a ak chces zotrvat v dome,tak ti napisem,ze pokial budes zakladat nebankovke dom,tak vyhliadky nemas ruzove. Miesto toho kontaktuj zdravotku a socialnu a zacni to riesit s nimi. Aj tvoj prispevok je lahostajny,ze sa nepytas na nazory?no to by si sa mal,tu sa ti asi tazko niekto prizna s realnou skusenostou,ale tie rady ti mozu zachranit zadok a strechu nad hlavou! A ak nechces rady,urob ako uznas,ale potom bude neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Totiz,splatkovy kalendar ta vyjde menej,ako uzernicka nebankovka so zalozenou nehnutelnostou. Good luck…

aduskatt
1. feb 2023

@ibajaanikiny áno, ak to už ale nezašlo tak ďaleko, že mu ho nedajú a zaklope na dvere polícia s trestným oznámením. Tým, samozrejme netvrdím, že zakladať dom nebankovke je dobré riešenie

maialeo
1. feb 2023

pri neplatení sociálky ide o trestný čin a spravidla raz za rok to sociálka rieši a posiela trestné oznámenia...
Dom by som prepísala a o tri roky by som išla do bankrotu. Mala som X takých klientov v bankrote.

ibajaanikiny
1. feb 2023

@aduskatt tak aj tak musi hladat riesenia. Papierovo aa zbavit majetku a vyhlasit osobny bankrot. Nechat to utriast,lebo zase nedostane v bankach uver,ale vycisti dlhy a bude musiet zavat na novo…najkrajnejsie z najkrajnejsich “rieseni” je nebankovka….za mna riesenie a potom dlho dlhooooo nic a potom na konci tunela nebankovka

aduskatt
1. feb 2023

@ibajaanikiny mne je jasné, že to riešiť treba, ten dlh do zabudnutia nezmizne

luccija
1. feb 2023

Nemôžeš mať všetko aj dom, dlhy kade tade.Ked už čítam, že nebankovka to je isty pruser.
2 pracujete treba splátkový kalendár, dlh o ktorom píšeš je hypo, spotrebak?
Prečo si žena nezoberie nejaky úver, ale ja by som už do ďalších dlhov nešla...choď za nejakým finančným poradcom a porad sa.
Nevieš čo sa môže stať prídeš o robotu ty či žena dlh nebankovke nesplatite a prídete o dom nehovoriac o strašných úrokoch.
Len nerozumiem ako môže byť niekto s rodinou a deťmi tak nezodpovedný, že neplatí sociálku...
Alebo by som dom predala išla do menšieho...všetko záleží ako veľké sú dlhy

luccija
1. feb 2023

Alebo ten osobný bankrot, ale tam je podmienka viac exekúcii nie?V každom prípade to ries a informuj úrady byť ticho je najhorší spôsob.

mk1111111111
1. feb 2023

Nebankovky si overuju tiez, tudy cesta nevede. Jedine uzernik a to je cesta do pekla - rovno pod most vystahuj novu rodinu. Najschodnejsie su pre Teba splatkove kalendare, teda, ak to co hore pises je pravda a uz si spatkove kalendare nesplacal, ako si mal

tosomja
1. feb 2023

@vulka tak ja neviem či má peniaze, či len predstavu že sa taká veľká suma dá splatiť za tri roky. Ja som sa len informatívne pýtala v jednej keby som chcela na auto 8tisic, 400€ mesačne. A veru nie na tri roky, ale dlhšie. 😃 Nevieme aké veľké dlhy ma ani aký úver z toho chce splatiť, ale ja si myslím, že ani ten byť nemôže založiť, keď má na neho hypotéku 🤪

miroslava2710
1. feb 2023

Potrebujete poriadny finančný plán a nie další dlh. Ja sa pripájam ku tomu že další dlh od nebankovky/úžerníka je cesta do pekla a pod most. Nikdy by som to neriskla keby som mala rodinu.

kukulienka999
1. feb 2023

Znie to fajn ale realita je bohužiaľ iná. Môj brat kúpil byt v exekúcii od rodiny, ktorá o neho prišla presne týmto spôsobom… jednoznačne ísť na úrady a dohodnúť splátkový kalendár, ak máš prijem a vedel by si platiť nebankove, radšej tie peniaze plat úradom.

gemerka17
1. feb 2023

Autor, poradili ti tu dobre. Si však arogantný viac ako dosť a predpokladám, že za svoje dlhy môže tvoja vlastná hlúposť. Rovnako hlúpy nápad máš aj s tou tvojou nebankovkou. Nasleduj rady dohodnutia sa spolu so splátkový kalendárom. Vyzerá, že si aj dosť tvrdohlavý, ak pôjdeš so svojím napadom, tak spolu so svojou aroganciou sa dostaneš do výrazne horšej situáciu ako si teraz. Na to v akej si situácií by si sa mal svoje správanie krotiť.

aandrea9
1. feb 2023

V sociálnej a zdravotnej poisťovni si sa bol informovat ako môžeš riešiť svoj dlh? Strechu nad hlavou by som v tvojom prípade neriskovala. Nikdy nevieš čo sa môže stať.

ysseba
1. feb 2023

Myslim, ze ludia, ktorí maju skusenost s tymto- mat dlhy vsade mozne a zarucit sa nebankovke domom/bytom a hraju vlastne s nebankovkou vabank, tak takí ti asi moc nemaju ako poradit. Pretoze s najvacsou pravdepodobnostou nemaju pristup na internet, nemaju telefony a pocitace, pretoze byvaju pod mostom 🤷🏼‍♀️

marca12
1. feb 2023

Toto nech ta ani nenapadne urobit. Radsej mat dve roboty ako si vziat pozicku v nebankovke. To nesplatis nikdy a prides o dom. Dohodni si splatkovy kalendar a postupne splacaj. Neviem,ake velke su dlhy,ale nikdy neber pozicku,ak uz si v problemoch. Ked nedokazes splatit sucasne dlhy ako chces splatit nebankovke so sialenymi urokmi. Tam sa omeskas s jednou splatkoy a ides do drazby,oni sa s ludmi nemaznaju,maj rozum.

macacapak
18. apr 2024

Ja by som sa možno chcela spýtať na váš názor a hlavne radu .....či už z vás mal niekto taký problém ako ja
Mám dosť úverov ktoré riadne splácam len už dlhšiu dobu sme natom tak že to nezvladame myslím strava a podobne keď všetko poplatime nič nám nezostane ...nemáme z čoho žiť ...v banke ani nebankovke mi nedajú ani refinanc lebo nemám taký príjem ....má niekto taký problem tiež ? Vedeli by stei niekoho poradiť viem že vždy je riešenie ďakujem za radu

Strana
z2