Penize od sociální pojišťovny
Zdravím prosím vás jsem na neschopence do porodu. Je tu někdo kdo to tak má taky a ví kolikátého chodí peníze od sociální pojišťovny? Díky za info ;) a jestli netřeba to nějak řešit to by měl automaticky zaměstnavatel vyřídit a poslat jim to tam ne?
@evittam fu :/ a nesla si to tam kdy? No já sem ztoho špatná.. :( a normálně na účet mi to přijde že? Nešla jsem tam jen tu prechodku snad tam není treba nosit ještě něco jine
@jankaslaninova6495 Nie staci prechodka. Zalezi ci si napisala na prvy doklad o PN ci chces na ucet alebo na adresu. Ja som to davala 31.3. Ale SP mala oznam,ze kto chce mat peniaze pred sviatkami tak treba odovzdat doklady do 5.4.
Tak to už nevím :/ já tam nepsala nic nebo nevím na jakej první dva papíry jsem odevzdala zaměstnavateli .. no sak ano právě proto sem to tam nesla rychle 3.4.
@jankaslaninova6495 No tak ked si tam nic nenapisala tak co cakas. Na jeden z tych dokladov treba napisat kam chces poslat peniaze-cislo uctu alebo na adresu, potom podpis,datum
@jankaslaninova6495 A na druhej strane zalezi na tom ci zamestnavatel poslal ten prvy doklad. Od kedy si PN?
@evittam 28.2.. no pekne a to mám jak řešit? Asi zajít nejspíš na SP?
@jankaslaninova6495 No, spytaj sa kompetentnej osoby u zamestnavatela co ma tieto veci ma starosti a zajst na SP.
@evittam no tak sem volala a prej automaticky ta co to posílá tak tam cosi dává že to jde automaticky na účet.. proto netřeba tam vypisovat to číslo účtu.
@jankaslaninova6495 Aha. Tak vy mate automaticku pracovnicku. Drzim palce aby to tak bolo. Aj ta podpisala? Over si to na SP ci tam maju vsetko co treba.😉
@evittam ne právě jsem si to podpisala sama a adatum sem dávala já.. jen to číslo účtu no jasný zítra tam radši Zajdu na sp a zeptam se..
@evittam tak si měla pravdu 😑😑jebne mě z toho dnes jsem byla na socialce a tam mi paní řekla že nebyla odevzdána začátek pn. :( Volala jsem do práce a prý paní je na pn takže neví ale že si mám zavolat příští týden.. masakr tohle jako ..Jsem měsíc na pn vlastně dva a oni nebyli schopni to tam poslat.. je možné že když příští týden to tam odešlou tak mi můžou přit peníze ještě tento měsíc nebo budu muset čekat do dalšího?
@jankaslaninova6495 Tak to ti neviem povedat. A pre tiez zle skusenosti ja sa spolieham len sama na seba. A vybavujem si sama. Doklad o NP pre SP som si vzdy nechala potvrdit u zamestnavatela a osobne zaniesla na SP a kopiu dala potvrdit o prevzati na SP.
@jankaslaninova6495 Ono to bolo viac-menej jasne.SP nema problem vyplacat pokial ma vsetky doklady nacas.....

Ahojte ženy dostala už některá peníze? Donesla sem prechodku 3.4 a zatím nic.. co vy?