Platba s názvom membership
Chcem sa spýtať či sa niekto stretol s tým, žeby mu odišla z karty paltba s takýmto názvom a oničom by nevedel. Dnes resp. včera dcére odišla paltba z účtu s takýmto názvom, samozrejme hneď si blokovala kartu ale je to v celku zvláštne dosť, keďže aj tá suma je divná a celkovo keď sme na internete hľadali tak nám to vyhodilo nejaké pôžičky a podobne a to dcéra si nebrala, keďže to nepotrebuje (je študent) a na to keď niečo chce ma dosť financií
@janka_lolo, prosím ta, čo to mate za banku. Pri zneužiti karte sa poplatky neplatia a terminál obchodníka nie je argument. Takže by som skutočne riešila zmenu banky.
@rony2255 automaticky sa nemusí jednať o dieťa vo veku pod 20 rokov, ktoré má možno prístup k účtu 2 mesiace a myslí si, že je veľký kráľ, keď s ním rodič rieši takéto veci, ja som disponent na každom účte či u všetkých troch detí, či ide o manželov podnikateľský účet, či náš spoločný s manželom a väčšinou keď sa niečo stane tak to riešim ja, a teda dcéra chcela aby som šla s ňou do banky nie je na tom nič zvláštne aj so starším synom som bola meniť po jeho svadbe osobné údaje v banke a nikomu to nebolo divné, s manželom bežne chodím do banky keď ide o podnikateľský účet čiže, preto som bola s ňou v banke a kartu používa už veľmi dlho, a teda problémy neboli a je to možno zvláštne, že to riešim ja ako rodič ale záleží mi aj na financiách mojich detí a dcéra nám to s manželom večer sama povedala keď na to prišla
@janka_lolo Keď tam boli platby v zahraničí tak to môžu byť ukradnuté dáta o kartách priamo od obchodníka a klon karty.
@vroni áno ide práve o primabanku a po tomto veľmi silne premýšľam, že poviem dcére až si presunie účet do VUB kde je tiež možnosť študentského účtu a máme tam všetky ostatné účty a uvidíme ako dopadne táto reklamácia ale to celkovo pokiaľ človek nejde a neurobí poriadok tam tak sa nič nehýbe to sa mi stalo aj vo VUB, kde som vkladala peniaze na podnikateľský účet a bankomat mi ich zobral ale nevydal potvrdenku lebo sa zasekol a tam mi povedali, že peniaze sú na účte pripísané ale doma som šla robiť úhrady a na účte nič a oni veľmi dobre vedeli, že im nesedel vkladomat o 500€ boli v pluse a aj tak ich nechceli vrátiť na náš účet aj keď o tom vedeli, daná reklamácia sa ťahala 3 mesiace
@vroni ide o primabanku a áno tam si tieto poplatky účtujú na internete o tom nič nie je ale priamo v banke sú tieto poplatky zahrnuté v sadzobníku a najnižšia suma je tam 50€ čiže bohužiaľ, niektoré banky zarábajú aj na takýchto veciach a nehovorím, že terminál je argument ale bohužiaľ tie platby neboli realizované cez internet ako si v dnešnej dobe ľudia myslia, že všetko ide iba online
@janka_lolo, jaaaj, no primabanka... 🤣🤣🤣🤣 To je vtip na banku a nie banka. Ja mam dobru skusenost s tatrou, da sa sporiteľňa (len nesmieš chcieť nič zvláštne), s VÚB skúsenosť nemám, ale ČSOB a primabanka tam jednoznačne ruky preč od nich.
@janka_lolo * či skutočne sa dcéra v tom čase nachádzala doma alebo náhodou skutočne nebola v tom čase v danej krajine *
* tie platby neboli internetové ale akoby prechádzali cez terminál u nejakého obchodníka v zahraničí ale banka to neuznala *
Na toto mám zapnuté na karte geografické blokovanie, ak mi skopírujú kartu tak nevyberú z bankomatu na Filipínach. Ani nezaplatia u obchodníka na termináli v zahraničí.
https://i.paste.pics/KLA9F.png
https://www.cas.sk/clanok/160214/klientom-vub-z...
https://www.trend.sk/spravy/cez-zariadenie-bank...
@maranco o tomto som napríklad ani nevedela, že niečo také existuje a určite si to nastavím na svojich kartách a aj deťom poviem až si to nastavia
@vroni v ČSOB má najstarší účet a za asi 11 rokov čo ho tam má tak sme nemali žiadne problémy
a ako v primabanke neboli až donedávna žiadne problémy ale začalo to v lete keď sme sa vrátili z dovolenky, kde dcéra ani kartu nemala
a čo sa týka tatrabanky tak tu my nemáme u nás čiže ak bude meniť banku tak nechám to na nej ale asi si vyberie banku, ktorú máme aj u nás v meste a má tu aj bankomat a nemusí kvôli tomu chodiť 30km do druhého mesta
@janka_lolo * bankomat mi ich zobral ale nevydal potvrdenku lebo sa zasekol a tam mi povedali, že peniaze sú na účte pripísané ale doma som šla robiť úhrady a na účte nič *
Nemáš v mobile aplikáciu od banky, žeby si okamžite videla pohyby?
Keď ťa odbili, že peniaze sú už na účte tak by som z banky neodišiel kým by som ich nevidel na mobile.
@janka_lolo * a má tu aj bankomat a nemusí kvôli tomu chodiť 30km do druhého mesta *
mne je jedno z akého bankomatu v ktorom meste vyberám, stále platím rovnako za výber 0.00€.
@maranco mám pravdaže ale nedokážem tam mať osobný a podnikateľský účet zároveň, keďže ide o rovnakú banku a dva rozličné typy účtov, skúšala som to už a nešlo mi to ale môžem byť technicky negramotná kľudne aj ja a možno to ide
@janka_lolo nebolo to nahodou cez Apple/Google Pay? ze dcera je obet phishingu? vtedy ludia kliknu na podvodny link, a pachatel si jej kartu aktivuje vo svojom napr. mobile?
@vroni no mne sa velmi nezda, ze by nejaka slovenska banka nevyuzivala tzv. chargeback, vsetky to pouzivaju, a aj by mali, kedze Visa/MC toto ponukaju drzitelom ich kariet
@janka_lolo * ale nedokážem tam mať osobný a podnikateľský účet zároveň, keďže ide o rovnakú banku *
ja mám v jednej banke viacero osobných účtov aj jeden podnikateľský a pekne vidím v aplikácii všetky účty aj pohyby. Keď platím cez aplikáciu/nasnímaním QR kódu tak si viem vybrať z ktorého účtu má ísť platba.
Okrem svojich účtov samozrejme vidno aj účty kde som disponent.
Takže takúto základnú vec musí zvládnuť aj tvoja banka, nebudeš predsa nosiť 2 mobily.

@vroni tam ide skôr o to, že šlo predtým o platby prechádzajúce cez terminál obchodníka a nie cez internet, pri internetovej bola reklamácia uznaná ale zároveň zaúčtované poplatky za to, že to banka vymáhala a podobne, vyšlo to viac ako samotná suma čo jej akoby niekto chcel zobrať a čo sa týka hacknutia tak to netuším ale používame platený antivírus v celej rodine na všetkých zariadeniach čiže aj na telefónoch