icon

Platí dotácia na stravu pri zmene školy?

17. jún 2024

Zdravim. Je tu niekto, kto reálne robí s dotáciami na podporu výchovy k stravovaniu...? Myslím,kto vie, ako to vie, ako to funguje, celkový mechanizmus? Dostali sme tlačivo, musíme ho odovzdať v ZŠ. Do zajtra. Terajšia ZŠ však netuší, že uvažujeme nad zmenou školy.... Dostali sme ponuku, no budeme vedieť až v piatok, či nám deti zoberú do inej ZŠ. Nechcela som to dopredu oznamovať v starej škole, lebo neviem, či z toho niečo bude.... Ak podám žiadosť v starej ZŠ a a deti mi zoberú do novej, platí tá žiadosť? Prevedie sa tá dotácia....? Ďakujem. Neriešte, prosím, zmenu školy... Má to súvis so sťahovaním, nebudem vysvetľovať viac.

maranco
•
17. jún 2024

https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

škola musí poslať zoznam detí najneskôr do 10. augusta, takže v pohode stihnú poslať aktualizáciu ak im v júli oznámiš zmenu, v novej ZŠ podáš novú žiadosť a stará škola nahlási o jedno dieťa menej

Žiadateľ o dotáciu na stravu má v prípade zmeny v skutočnostiach rozhodujúcich pre výpočet sumy dotácie na stravu (najmä zmena počtu detí oprávnených na dotáciu na stravu) povinnosť túto zmenu úradu oznámiť vždy do konca toho mesiaca, v ktorom k zmene došlo. V prípade, že túto zmenu nahlási, bude môcť žiadateľ zahrnúť do zúčtovania dotácie aj takéto dieťa, resp. deti, ktoré neboli uvedené v zozname oprávnených detí pri podávaní žiadosti, resp. pri predložení jeho aktualizácie v termíne do 10. augusta.

autor
•
17. jún 2024

@maranco super, ďakujem. Nevedela som, ako to funguje, aspoň som viac v obraze...

maranco
•
17. jún 2024

Ono aj keby si sa presťahovala v septembri nová škola nahlási zmenu v počte detí a od októbra dostane dotáciu na obed, takže septembrové by si platila riadne a októbrové "zadarmo".
Veď deti sa sťahujú tak s tým počítajú že to môžu meniť v priebehu roka.

maranco
•
17. jún 2024

Vlastne škola dostane dotáciu spätne aj na september, len musí na ňu trocha počkať.

jj_anka
•
17. jún 2024

Platí prosím táto dotácia aj na súkromnej ZŠ? Dik

maranco
•
17. jún 2024

@jj_anka O dotáciu na stravu môže požiadať aj súkromná alebo cirkevná škola, za splnenia podmienky, že je právnickou osobou, ktorá je zaradená v sieti škôl a školských zariadení SR a ktorá má oprávnenie uskutočňovať vzdelávanie podľa školského zákona.

jj_anka
•
17. jún 2024

@maranco ďakujem pekne

krajinka
•
17. jún 2024

Na začiatku augusta sa posiela zoznam detí na ktoré škola žiada dotáciu na september až december. Peniaze dostane tá škola ktorá uvedie tvoje deti v zozname. Ja by som v škole oznámila že do piatku sa rozhodneš času je dosť.

waqix
•
3. jún 2025

nie neplatí