icon

Platia sa ešte koncesionárske poplatky?

19. jan 2023

Ahojte,

platia sa ešte koncesionárske poplatky? Niekde som započula, že sa majú rušiť, no neviem sa dopátrať.

Strana
z2
andula1988
19. jan 2023

Ano platia, zrusene by mali byt az od jula

nelca84
19. jan 2023

Fakt sa nevies dopatrat? google to najde hned. Rusia sa k 1. 7. 2023.

basska_b
19. jan 2023

Ja mam trvaly prikaz stvrtrocne a teraz si nie som ista, ci to platim za kvartal pospiatky alebo popredu 🤦‍♀️ nejaka platba mi tam ma odist 20.7., tak to skusim dovtedy vyzistit

zdencaaaa
19. jan 2023

@basska_b ak by bol preplatok tak oni vratia peniaze, z vlastnej skusenosti

summer23456
19. jan 2023

@basska_b
@zdencaaaa ja zas nerozumiem,či mám rušiť niečo či len zrušiť trvalý príkaz .. ja som sa nejako zaregistrovala cez net a teraz neviem či treba niečo rušiť?

summer23456
19. jan 2023

A či vlastne poslednú platbu stačí odoslať v júni alebo v júli za jún?

zdencaaaa
19. jan 2023

@summer23456 nic zatial nerus pre istotu, aj rtvs sa k tomu urcite casom vyjadria

basska_b
19. jan 2023

@summer23456 Ja k tomu pristupim tak, ze proste zrusim trvaly prikaz od 1.7. Tiez som sa cez net zaregistrovala. Pokial ta platba 20.7. je este za uplynule 3 mesiace, tak ju zaplatim, ale pokial je to na 3 mesiace dopredu, tak to im uz neposlem. Idem pohladat v maili, ci sa plati v juni za jun alebo za jul, lebo si to clovek uz nepamata. Ale sak tie 4 eura hore dolu, to uz ozeliem 😃 toto rozhodnutie usetrilo 50 eur rocne, na dialnicnu znamku

summer23456
19. jan 2023

@zdencaaaa
@basska_b no uvidíme, snáď to budú ešte avizovať ako postupovať.

zdencaaaa
19. jan 2023

@basska_b podla mojho inkasa platim mesiac pozadu........teda ja uz neplatim, som ID a ti su oslobodeni od platenia koncesionarskych poplatkov. Mala som zaplatene navyse a v phode mi peniaze vratili.

summer23456
19. jan 2023

@basska_b tak prosím napíš,ak zistia ako sa to platí či pozadu alebo aktuálny mesiac tiež to musím popozerať

basska_b
19. jan 2023

@summer23456 No, neviem, ci to u teba je tak ako u mna, ale ja som 5.11.2016 kupila byt, prepisala sa elektrina na mna a ten mesiac som.uhradila za ten mesiac. Potom som si prehodila platby na kvartalne a tiez mi to odchadza vlastne za kvartal spatne
@zdencaaaa Dik, tak je to aj u mna, ako som zistila

summer23456
19. jan 2023

@basska_b no ja som to mala najskôr cez sipo,potom som sipo zrušila a zaregistrovala cez net a dala trvalý príkaz. Musím pozrieť tie papiere...

tanyan
19. jan 2023

Ja som zaplatila na rok dopredu a odpísali mi, že ak sa to naozaj zruší, tak si mám potom poslať žiadosť o vrátenie preplatku.

summer23456
19. jan 2023

@tanyan no super, veď to mohli automaticky posielať...

basska_b
19. jan 2023

@tanyan No to je prave ten figel, ze o vratenie preplatku zrejme bude treba ziadat... uvidime, hadam nam daju nejake noty, ved aj nase maily maju

zdencaaaa
19. jan 2023

@basska_b juj len necakaj ze sa ti sami ozvu. Ja som mala velky problem s Union poistovnou, ta si tiez sama vycapila oznam na stranku a nikomu nic nedali vediet. Pritom maju telefonne cislo aj email. Vtedy som sa nasrala strasne 🙂

basska_b
19. jan 2023

@zdencaaaa No, ved to. Ja si ani iluzie nerobim... hlavne ze 21. storocie 🙏 co si clovek nevybeha, nezisti, to nema

zdencaaaa
19. jan 2023

@basska_b ale chapes, Union poistovna si dala oznam ze kto si do marca nevybavi po covide preventivku tak mu zanika benefit na zuby. Akoze oni si tam myslia ze ja pridem do prace a prve co zapnem je wwwunion a pozeram novinky ako na novom case....preto pisem ze necakaj ze sa ozvu

basska_b
19. jan 2023

@zdencaaaa no... hrozne, pritom fakt maily na vas maju. Len asi sa im nechcelo zaplatit za IT nastroj na rozosielanie hromadnych mailov... Ci reklamy ti posielaju?

dada0902
19. jan 2023

Konečne zbytočne vyhadzovane peniaze

summer23456
19. jan 2023

@basska_b tak ja mám na papieri poznačené údaje, meno,heslo atď, a že bankovým prevodom do posledného dňa príslušného mesiaca. Tak že by som tak platila? Ja vždy platím prvého,takže v januári za január?🤔🙈🤦😂

summer23456
19. jan 2023

@basska_b HM super, tak prihlásiť do účtu ma nechce.

anickabasnicka
19. jan 2023

a proc se rusi? ze by to pak zrusili i u nas v cr

sonula
19. jan 2023

@anickabasnicka lebo to bola neuvazena a nepremyslena podmienka aby presiel statny rozpocet, bohuzial.

mkiss
20. jan 2023

Ano

noroaja
21. jan 2023

@basska_b už 60€. Včera som kupovala 🤦‍♀️

surjanl
21. jan 2023

ja napriklad platim kazdy mesiac namiesto 4,64 5€ a ziadny preplatok som za ten cas nedostala a platim to uz 3 roky🙄

basska_b
21. jan 2023

@summer23456 Hej, vyzera to, ze v januari za januar sa uhradza. Uz tam zrusili tie ucty, asi uz balia kram

@anickabasnicka Vlada povedala, ze ich vyberanie je neeticke. Sak kolko ludi nema ani TV doma a musia to platit. Ked sme boli na Vianoce u svokry v ČR, tak na ČT1 pocas rozpravky napisalo "tato pohadka by nevznikla bez vasich prispevku", tak som sa smiala, ze citia, ze zo Slovenska sviezi vietor fuka 😃

Strana
z2