Platia sa ešte koncesionárske poplatky?
Ahojte,
platia sa ešte koncesionárske poplatky? Niekde som započula, že sa majú rušiť, no neviem sa dopátrať.
Fakt sa nevies dopatrat? google to najde hned. Rusia sa k 1. 7. 2023.
Ja mam trvaly prikaz stvrtrocne a teraz si nie som ista, ci to platim za kvartal pospiatky alebo popredu 🤦♀️ nejaka platba mi tam ma odist 20.7., tak to skusim dovtedy vyzistit
A či vlastne poslednú platbu stačí odoslať v júni alebo v júli za jún?
@summer23456 nic zatial nerus pre istotu, aj rtvs sa k tomu urcite casom vyjadria
@summer23456 Ja k tomu pristupim tak, ze proste zrusim trvaly prikaz od 1.7. Tiez som sa cez net zaregistrovala. Pokial ta platba 20.7. je este za uplynule 3 mesiace, tak ju zaplatim, ale pokial je to na 3 mesiace dopredu, tak to im uz neposlem. Idem pohladat v maili, ci sa plati v juni za jun alebo za jul, lebo si to clovek uz nepamata. Ale sak tie 4 eura hore dolu, to uz ozeliem 😃 toto rozhodnutie usetrilo 50 eur rocne, na dialnicnu znamku
@basska_b tak prosím napíš,ak zistia ako sa to platí či pozadu alebo aktuálny mesiac tiež to musím popozerať
@summer23456 No, neviem, ci to u teba je tak ako u mna, ale ja som 5.11.2016 kupila byt, prepisala sa elektrina na mna a ten mesiac som.uhradila za ten mesiac. Potom som si prehodila platby na kvartalne a tiez mi to odchadza vlastne za kvartal spatne
@zdencaaaa Dik, tak je to aj u mna, ako som zistila
@basska_b no ja som to mala najskôr cez sipo,potom som sipo zrušila a zaregistrovala cez net a dala trvalý príkaz. Musím pozrieť tie papiere...
Ja som zaplatila na rok dopredu a odpísali mi, že ak sa to naozaj zruší, tak si mám potom poslať žiadosť o vrátenie preplatku.
@tanyan no super, veď to mohli automaticky posielať...
@basska_b ale chapes, Union poistovna si dala oznam ze kto si do marca nevybavi po covide preventivku tak mu zanika benefit na zuby. Akoze oni si tam myslia ze ja pridem do prace a prve co zapnem je wwwunion a pozeram novinky ako na novom case....preto pisem ze necakaj ze sa ozvu
Konečne zbytočne vyhadzovane peniaze
@basska_b tak ja mám na papieri poznačené údaje, meno,heslo atď, a že bankovým prevodom do posledného dňa príslušného mesiaca. Tak že by som tak platila? Ja vždy platím prvého,takže v januári za január?🤔🙈🤦😂
@basska_b HM super, tak prihlásiť do účtu ma nechce.
a proc se rusi? ze by to pak zrusili i u nas v cr
@anickabasnicka lebo to bola neuvazena a nepremyslena podmienka aby presiel statny rozpocet, bohuzial.
Ano
ja napriklad platim kazdy mesiac namiesto 4,64 5€ a ziadny preplatok som za ten cas nedostala a platim to uz 3 roky🙄
@summer23456 Hej, vyzera to, ze v januari za januar sa uhradza. Uz tam zrusili tie ucty, asi uz balia kram
@anickabasnicka Vlada povedala, ze ich vyberanie je neeticke. Sak kolko ludi nema ani TV doma a musia to platit. Ked sme boli na Vianoce u svokry v ČR, tak na ČT1 pocas rozpravky napisalo "tato pohadka by nevznikla bez vasich prispevku", tak som sa smiala, ze citia, ze zo Slovenska sviezi vietor fuka 😃

Ano platia, zrusene by mali byt az od jula