icon

Pobyt v nemocnici kvôli rotavírusu a poisťovňa Axa

juga
9. mar 2015

Potrebovala by som poradiť ohľadom úrazového poistenia AXA lienka, dcérka bola hospitalizovaná v nemocnici na 4dni, mala rotavirus. Neviem sa skontaktovať s poradcom, bude to mať vyplatené?

Strana
z2
adka173
10. mar 2015

@juga no je to skor znameho znama 😀 ale nasjkor sme s nou riesili poistku na auto a potom aj maleho, zatial musim povedat ze sme spokojni a budeme asi aj poistenie domu s nou riesit...

juga
autor
10. mar 2015

@adka173 tak je dobré že jej dôverujete, ja rozmýšľam nad tým, že by sme chceli iného finančného poradcu, mám pocit že toho čo máme nás len nahovára na uzatvorenie poistky a nie je dôveryhodný.

radios01
10. mar 2015

@frapper neviem ci neviet citat... Nechcem sa vas dotknut, ved to tam mate cierne na bielom, bez otaznikov bez skumania zdravotneho stavu, v case poistenia vsak chori nemozete byt ved to je normalne... Ide o to ze je to zjednoduseny proces ak clovek deklaruje ze v case zjednania poistenia zdravy cestnym prehlasenim, skumanie zdravotneho stavu nie je potrebne, ak hned aj zaplatis poistenie je platne... Ja nie som poradca ale sa cudujem ze taketo veci nechapete alebo nechcete. Dokonca je tam ovela viac info ako poskytuju ine poistovne alebo makleri, online si vypocitate pri akej invalidite kolko dostanete, staci kliknut na viac info azobrazi sa viacero infomrmacii, ktore pri inych poistovniach chybaju resp zamplcuju vod Metlife amslico- tam som si dal vypracovat ponuku no ale iba pred podpisom som videl prvykrat co som mal podpisat... Ojebovaci jak vysiti...

radios01
10. mar 2015

@juga 90 % poradcov su odrbavaci... Ziadajte si info od ktorej poistovne maju kolko proviziu aby ste mala nezaujaty postoj, pozor na vyluky v poisteni a na manipulacne techniky, pytajte hlavne:

1. Na aku dobu ste sa zaviazali platit
2. Na ich proviziu
3. ci je to zivotne alebo urazove - urazove mozete zrusit kedykolvek, zivotne prerobite aj gate
4. do akej vysky kryju riziko a ake rizika chcet mat poistene...
5. pozerajte aj na benefity ake ponukaju poistovne - najlepsi je vratenie penazi ak sa ti nic za tu dobu nestane - ano vracaju aj peniaze,
6. Nepoistujte celu rodinu na 1 zmluvu... Ak ano tak len na zmluvu kde su rozdielne poistne sumy pre deti a zivitela rodiny. Zivitel rodiny potrebuje poistit na inu sumu ako deti urcite nie rovnaku. Takze zmluvy s 1 sumou pre vsetkych clenov rodiny je len tah poistovakov aby mali vyssiu provizijku ale je to nevyhoda. Ked budes chciet uzavriet pre deti vyhodnejsiu v buducnosti budes musiet zrusit celu poistku.
7. Nie som proti poradcom len mam skusenosti preto budte opatrni. Ak si nie ste isti zistite si viac info sama. Nebudte leniva, ide o vase zdravie a vase peniaze!!!! Ak sa chcete spoliehat na ludi co robili vojakov, ucitelov, policajtov, robotnikov aby vam radili do vasich penazi???
8. Dnes poistovne aj poradcovia superia o kazdeho klienta lebo tych je menej ako samotnych poradcov 🙂 preto si robte zadne dvierka.
9. Nezamienajte si pobocky poistovni s pobockami napr. Bank. Pobocky poistovni su len predajne miesta, ziadna pobocka Vam na ruku neda peniaze vzdy len poistovna. Takze ani argument ze pobocka nablizku ked sa nieco stane je iba blud. peniaze za plnenie vam vyplaca poistovna nie pobocka.
10. Argumenty ze ta a ta poistovna plni su zbytocne, plni iba to co je v zmluve a po dodani vsetkych dokumentov. Ak klient nedoda potrebne dokumenty po urazepoistovne nezaplati lebo zacne polemizovat ci to nie je podvod.... Takze asi tolko moje skusenosti opakujem nie som poradca ale riadim sa svojim rozumom

frapper
10. mar 2015

@radios01 No vy by ste ani poradca nemohol byť,pretože taký vulgárny človek nemôže s ľuďmi pracovať.Vy ste to tu už tak očiernili reprezentantov,že skutočne ste uviedli ľudí iba do omylu.A ak by ste chcel vedieť pracujem pre jednu poisťovňu 17 rokov,pretože ma baví pracovať s ľuďmi.A keď hovoríte o rizikovom poistení,mali by ste vedieť,že toto poistenie je ako úrazové,že nie ste viazaný na xx rokov,ale môžete ho kedykoľvek zrušiť,vy s vaším rozumom skutočne to máte nejako domiešané a radšej tu takéto výplody nepíšte.

michalmakovnik
10. mar 2015

@radios01 Pridavam sa k frapperovi. Mylite si tu pojmy. Zivotne poistenie sa deli na kapitalove, investicne, rizikove a je len na vas, ake rizika si tam date, ci obsahuju choroby, urazy, smrt, atd. Rizikove zivotne poistenie ma presne vycislenu cenu kazdeho rizika, nic si nesporite, vsetky peniaze do posledneho centu idu na poistenie a mozete si kedykolvek poistnu sumu navysit, znizit, alebo uplne zrusit (pokial to vas zdravotny stav samozrejme dovoluje). Je to najidealnejsia forma poistenia, lebo vidite za co skutocne platite, mate flexibilitu a zrusit mozete kedykolvek.

radios01
10. mar 2015

@frapper povedal som len pravdu a osobnu skusenosť...
ku bodom ste sa nevyjadril co som napisal...len k bodu ze su odrbavaci. a nie je to tak??? napisal som ze 90%.. a nie je to pravda???
precitajte si clanok, ja som ho nenapisal ale samotny poradca, prajem krasne citanie, uz len cakam ze spochybnite samotne noviny, mna a aj vsetkych ostatnych navstevnikov tohto webu:

http://finance.idnes.cz/chyby-pri-jednani-s-fin...

http://openiazoch.zoznam.sk/cl/142436/Spoved-fi...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
radios01
10. mar 2015

@michalmakovnik
link, poistovna AxA, názov rizikove zivotne poistenie,

https://www.axa.sk/produkty/zivotne-poistenie/r...

vysvetlite mi tuto klauzulu, Text v poistných podmienkach (citujem priamo z VPP):

V jednej poistnej zmluve je možné súčasne
dohodnúť niekoľko druhov poistení a pripoistení.
Pokiaľ nie je v poistných podmienkach ďalej
stanovené inak, každá z uzatvorených taríf
(poistenia aj pripoistenia) životného poistenia
sa považuje za samostatnú poistnú zmluvu
životného poistenia. Pokiaľ nie je v poistných
podmienkach ďalej stanovené inak, každá
z uzatvorených taríf (poistenia aj pripoistenia)
úrazového poistenia sa považuje za samostatnú
poistnú zmluvu úrazového poistenia. Pokiaľ Strana 3
z povahy právneho úkonu alebo z jeho obsahu
nevyplýva, že sa právny úkon týka iba poistnej
zmluvy životného poistenia alebo iba poistnej
zmluvy úrazového poistenia, vzťahuje sa právny
úkon na všetky poistenia dohodnuté v jednej
poistnej zmluve.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
tono162
10. mar 2015

@juga Dobrý deň finanční poradca by vás nemal na nič nahovárat o čo vi nemáte záujem všetko je o osobnosti pokial chce zarobit tak vas nahovorí na čo chce

tono162
10. mar 2015

@juga ano da sa poistit v prípade hospitalizácií zaleží ako sa vám nastaví poistenie

frapper
10. mar 2015

@fidka79 Vy by ste si v tých vulgarizmoch veľmi rozumeli s pánom radios.Ja si myslím,že klienti,ktorý mali poistnú udalosť,vidia v tom zmysel.Pokiaľ poisťovni nič nezamlčíte a jednáte čestne,nemáte problém s plnením.

juga
autor
10. mar 2015

@radios01 vďaka za rady určite si z toho niečo zoberem, môžem súhlasiť s tym, že mojmu finančnému poradcovi išlo len o jedno získať čo najviac klientov a mat z toho províziu. Je normalne aby odo mňa žiadal nech ho mam odporučať čo najviac ľuďom, aby som poskytla telefónne čísla známych.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
tono162
10. mar 2015

@juga pokial ste sním boli na 100% spokojní tak ho odporučite aj sami si myslím

juga
autor
10. mar 2015

@tono162 ked sme s nim mali stretnutie chceli sme sa dohodnúť len na poistke dieťaťa, on však chcel vedieť o nas viac, mne a manželovi ponúkal životnú poistku. Nebola som spokojná s jeho prístupom,.

tono162
10. mar 2015

@juga pokial mate o danu vec zaujem mal by vám spraviť iba to o čo žiadate može vám navrhnuť či nechcete lacnejšie PZP ak máte auto prekontrolovat vaše zmluvy či ích mate dobre nastavené ale nie vas nutiť do toho aby ste to vzali všetko je otom ako pracuje daní finančník mal by kontrolovat vaše zmluvy či dané fondy vynašaju podla toho aké zmluvy máte všetko je o vzájomnej spolupraci a pre aku spoločnost pracuje ak je to len poistovák ten vám bude nukat len produkti čo má daná poistovna práve vyhodné a prepáčte za pravopis

frapper
10. mar 2015

Odporučiť som myslela tak,že budem s niekým hovoriť o poistení,tak ak som spokojná s poradcom,okamžite ma tento poradca napadne a ponúknem známym.Nie tak,že posuniem klientovi napísať pár kontaktov a tel.č.koho pozná.

juga
autor
10. mar 2015

@frapper s manželom sme boli prekvapení a zaskočení z jedného stretnutia ktoré sa malo týkať len poistky pre dieťa sme spolu sedeli vyše hodiny a pol. Nemám nič proti finanč. Poradcom ale po tejto skúsenosti by som odporučila skontaktovať sa len s rodinným príslušníkom ktorý pracuje v tejto oblasti, v dnešnej dobe sa nedá veriť hocikomu. Súhlasím s tým, ze keby som bola spokojná s prístupom aj sama by som ho odporučila.

tono162
10. mar 2015

@juga pravdu aj ja som poradca ale kazdy pracuje inak mam koleginu ktora taktiez tlaci na klientov ale mame pracovat pre klientov a nie pre nase provizie

evka1202
23. sep 2018

@adka173 prosím Vás kolko ste cakali na preplatenie penazi od poistovne pri pobyte?

frapper
23. sep 2018

@evka1202 V Allianz 10-14dní.

Strana
z2