icon

Počítate do platu aj daňový bonus?

3. aug 2025

Stretli ste sa niekedy a tým,ze hlavne muži zvyknú na výplatnej páske spočítať plat +daňový bonus a potom tvrdiť že toľko zarábajú.
Napríklad plat má 1300€ k tomu sú priráta napríklad 300€ daňový bonus a potom spokojné vyhlasujú že zarába 1600€.
Rozlišujete tieto dve veci alebo ich taktiež zrátavate dohromady?

eeffka
•
3. aug 2025

Stretla som sa tu na konovi s tym mnohokrat najma u zien, hlupemu do hlavy nenalejes ze to nie je plat, co dnes ma o rok mozno nebude...

anonym_7761da
•
3. aug 2025

V dnesnej dobe,clovek musi ratat s tym,ze o rok danovy bonus byt uz nemusi ani rod.pridavky.Staci sa odvolat opet na konsolidaciu a ludom zostane len oci pre plac,este vecsi ako ked prisli o tych 40eur.Treba s tym pocitat.

anonym_7761da
•
3. aug 2025

A napr.muz ma na vyplatnej paske kolonku,hrubu a cistu mzdu za cely pol rok aj s danovym bonusom.Akurat sme sa dnes na to divali,ze bude musiet ist ku koncu roka na pn,aby znizil prijem a nemusel ho vracat,ma ho uplatnovany kazdy mesiac.Niekedy ho dostane cely,niekedy ho riadne skratia,niekedy ho nema vobec.

anonym_2d31b4
•
3. aug 2025

Nie, nezaratavame ale sudkyňa zaratavala, keď sme riešili výživné. Vraj je to príjem ako prijem ako aj rodinné prídavky.

petamich
•
3. aug 2025

Nebavim sa takmer s nikym o tom kolko zaraba a ked tak sa bavime o brutto, tam si nikto nic nezaratava. A vlastne, keby aj nech si to zaratavaju ako chcu, plat inych ma nezaujima 🤷‍♀️

anonym_19d2c4
•
3. aug 2025
@anonym_7761da

A napr.muz ma na vyplatnej paske kolonku,hrubu a cistu mzdu za cely pol rok aj s danovym bonusom.Akurat sme sa dnes na to divali,ze bude musiet ist ku koncu roka na pn,aby znizil prijem a nemusel ho vracat,ma ho uplatnovany kazdy mesiac.Niekedy ho dostane cely,niekedy ho riadne skratia,niekedy ho nema vobec.

@anonym_7761da ale ved krati sa podla toho aky ma prijem v tom mesiaci nie? napriklad ja ked mam neviem 2400 tak mam bonus 50 nieco, a ked mam 2200 tak mam bonus 100.. preco by potom mal nieco vracat? ved ak by zarobil napriklad 3k tak bonus nedostane v ten mesiac, ci?

anonym_7761da
•
3. aug 2025
@anonym_19d2c4

@anonym_7761da ale ved krati sa podla toho aky ma prijem v tom mesiaci nie? napriklad ja ked mam neviem 2400 tak mam bonus 50 nieco, a ked mam 2200 tak mam bonus 100.. preco by potom mal nieco vracat? ved ak by zarobil napriklad 3k tak bonus nedostane v ten mesiac, ci?

@anonym_19d2c4 tam ide aj o rocny prijem,nesmie presiahnut hrubych 28tisic eur,inak bude vracat danovy bonus.A uz teraz ma 15tisic v hrubom,preto sme to ratali.

anonym_209a46
•
3. aug 2025
@anonym_7761da

@anonym_19d2c4 tam ide aj o rocny prijem,nesmie presiahnut hrubych 28tisic eur,inak bude vracat danovy bonus.A uz teraz ma 15tisic v hrubom,preto sme to ratali.

@anonym_7761da a to len tak mu da lekar PN? Kvoli pár euram DB si pokazi vyplatu...?

anonym_7761da
•
3. aug 2025
@anonym_19d2c4

@anonym_19d2c4 ano,ano teraz som to riesila s gpt,tak mi to presne vypocitalo.
Aj keby mal ten hruby rocny prijem 30tisic ale bude mu krateny,alebo ziadny tak mu to v rocnom zuctovani vratia.Musel by mat omnoho vyssi prijem.

anonym_7761da
•
3. aug 2025

@anonym_209a46 no uz nemusi,ono sa to rata aj podla poctu deti.Musel by mat omnoho vyssi rocny
prijem ako napr.pri 1,ci 2 deti.