Počítate do platu aj daňový bonus?
Stretli ste sa niekedy a tým,ze hlavne muži zvyknú na výplatnej páske spočítať plat +daňový bonus a potom tvrdiť že toľko zarábajú.
Napríklad plat má 1300€ k tomu sú priráta napríklad 300€ daňový bonus a potom spokojné vyhlasujú že zarába 1600€.
Rozlišujete tieto dve veci alebo ich taktiež zrátavate dohromady?
V dnesnej dobe,clovek musi ratat s tym,ze o rok danovy bonus byt uz nemusi ani rod.pridavky.Staci sa odvolat opet na konsolidaciu a ludom zostane len oci pre plac,este vecsi ako ked prisli o tych 40eur.Treba s tym pocitat.
A napr.muz ma na vyplatnej paske kolonku,hrubu a cistu mzdu za cely pol rok aj s danovym bonusom.Akurat sme sa dnes na to divali,ze bude musiet ist ku koncu roka na pn,aby znizil prijem a nemusel ho vracat,ma ho uplatnovany kazdy mesiac.Niekedy ho dostane cely,niekedy ho riadne skratia,niekedy ho nema vobec.
Nie, nezaratavame ale sudkyňa zaratavala, keď sme riešili výživné. Vraj je to príjem ako prijem ako aj rodinné prídavky.
Nebavim sa takmer s nikym o tom kolko zaraba a ked tak sa bavime o brutto, tam si nikto nic nezaratava. A vlastne, keby aj nech si to zaratavaju ako chcu, plat inych ma nezaujima 🤷♀️
A napr.muz ma na vyplatnej paske kolonku,hrubu a cistu mzdu za cely pol rok aj s danovym bonusom.Akurat sme sa dnes na to divali,ze bude musiet ist ku koncu roka na pn,aby znizil prijem a nemusel ho vracat,ma ho uplatnovany kazdy mesiac.Niekedy ho dostane cely,niekedy ho riadne skratia,niekedy ho nema vobec.
@anonym_7761da ale ved krati sa podla toho aky ma prijem v tom mesiaci nie? napriklad ja ked mam neviem 2400 tak mam bonus 50 nieco, a ked mam 2200 tak mam bonus 100.. preco by potom mal nieco vracat? ved ak by zarobil napriklad 3k tak bonus nedostane v ten mesiac, ci?
@anonym_7761da ale ved krati sa podla toho aky ma prijem v tom mesiaci nie? napriklad ja ked mam neviem 2400 tak mam bonus 50 nieco, a ked mam 2200 tak mam bonus 100.. preco by potom mal nieco vracat? ved ak by zarobil napriklad 3k tak bonus nedostane v ten mesiac, ci?
@anonym_19d2c4 tam ide aj o rocny prijem,nesmie presiahnut hrubych 28tisic eur,inak bude vracat danovy bonus.A uz teraz ma 15tisic v hrubom,preto sme to ratali.
@anonym_19d2c4 tam ide aj o rocny prijem,nesmie presiahnut hrubych 28tisic eur,inak bude vracat danovy bonus.A uz teraz ma 15tisic v hrubom,preto sme to ratali.
@anonym_7761da a to len tak mu da lekar PN? Kvoli pár euram DB si pokazi vyplatu...?
@anonym_19d2c4 ano,ano teraz som to riesila s gpt,tak mi to presne vypocitalo.
Aj keby mal ten hruby rocny prijem 30tisic ale bude mu krateny,alebo ziadny tak mu to v rocnom zuctovani vratia.Musel by mat omnoho vyssi prijem.
@anonym_209a46 no uz nemusi,ono sa to rata aj podla poctu deti.Musel by mat omnoho vyssi rocny
prijem ako napr.pri 1,ci 2 deti.

Stretla som sa tu na konovi s tym mnohokrat najma u zien, hlupemu do hlavy nenalejes ze to nie je plat, co dnes ma o rok mozno nebude...