Pocítili ste už následky konsolidácie?
Ahojte, zachytila som už ľudí ako sa sťažujú na nižšiu výplatu a vyššie odvody. ako to vnímate vy? pocítili ste to už?
@anonym_autor áno, všetko je drahšie
no, zatiaľ neviem. ale pocíti to môj tréner, vzhľadom na zvýšené energie (nemám nárok na energopomoc) - zruším zatiaľ tréningy ...
každý deň keď niečo platím, vždy keď prídem do obchodu ceny sú vyššie
Uz daaaaavno. Nevolajme to konsolidacia. Je to sproste zdrazovanie, aby oni mali na vily v Chorvatsku a machove steny. A aby VYSTEGDO mohla lietat 1.triedou za dcerou do Usa za nase.
ano, pocitili sme a dost zasadne - zvysenie zalohových platieb na byt, zvýšenie cien potravín (premietnuté vsetky poplatky, co stat dáva podnikatelom)... akoze kam sa pohnem, tak to na mna vyskoci..
@anonym_autor jasné. Všetko drahšie a výplata menšia. ☹ Hlavne aby mal ficiak na frajerky. Aj tak Slovensko krachuje. Len ficovoliči si myslia, že je všetko OK.
Každú chvíľu niečo zdražuje. Mám sa fajn, vďakabohu nemusím riešiť každú jednu položku, ale nedá sa si to nevšimnúť.
Veru je to cítiť, všetko išlo hore, od potravín, služby, energie, a ešte aj platy sú nižšie kvôli zvýšeným odvodom.
Ale aká konsolidácia??? Veď konečne máme lacné energie, lacné potraviny a lacné palivo. Vidíš, ako tu denno-denne ďakujeme ženám, ktoré volili túto vládu. No, ale sranda bokom... človek to počúva denne, ako ľudia sa majú horšie a horšie.
Mi napríklad sme prišli pred rokom a pol o daňový bonus na dieťa aj keď stále študuje o strednej škole, teraz maturuje. Tak isto platím dane, ako iný a čo mám s toho 🤐
Ale aká konsolidácia??? Veď konečne máme lacné energie, lacné potraviny a lacné palivo. Vidíš, ako tu denno-denne ďakujeme ženám, ktoré volili túto vládu. No, ale sranda bokom... človek to počúva denne, ako ľudia sa majú horšie a horšie.
Mi napríklad sme prišli pred rokom a pol o daňový bonus na dieťa aj keď stále študuje o strednej škole, teraz maturuje. Tak isto platím dane, ako iný a čo mám s toho 🤐
@anonym_7522a6 no tak tá gramatika je iný gól :/
Pocítila som to doma, už nie som schopná našetriť si toľko, ako tomu bolo pred 2 rokmi. Začínam mať pocit, že opäť sme v stave, že pred výplatou rozmýšľame, čo si kúpime a či si to vôbec dovolíme. Muž je SZČO, ja síce pracujem v štátnej správe (aspoň nejaká istota), ale konsolidáciu som pocítila aj v práci, kde sme prišli o 2 kolegyne. To znamená že som v práci dlhšie ako som bola, mám dvojnásobne viac práce a nulovú zastupitelnost. Len plat stále rovnaký - tabuľkový, biedny. Nehovoriac o tom, že každý denný nákup má stojí minimálne 20 eur. Dcéra ide do školy v prírode, kde štát znížil dotáciu zo 150 na 100 eur a to ešte nemusí byť konečne. Na energopomoc nárok nemáme.
A Slovensko sa zadlzuje tak, že som si istá, že budúci rok si poviem, že tento som sa mala ešte celkom dobre.
@anonym_autor Samozrejme jednak na cenách v obchodoch ale aj drahšie energie.
@anonym_autor V JANUAROVEJ VYPLATE KTORA PRIDE TERAZ VO FEBRUARI, ano.
Prijmovo sme to nepocitili,lebo nam prijem isiel hore,ale potraviny su drahsie,nafta tiez.To je pravda.
Uz daaaaavno. Nevolajme to konsolidacia. Je to sproste zdrazovanie, aby oni mali na vily v Chorvatsku a machove steny. A aby VYSTEGDO mohla lietat 1.triedou za dcerou do Usa za nase.
@katkazatka a XXL svetlene tabule na praci, kam si chodia sadnut na dve hodiny mesacne.
Prišli sme o niekoľko zákazníkov a príjmy sú nižšie. Na výdavkoch musíme viac šetriť.
áno pocitili a dosť
ale držíme sa nejak, veľa veci sme okresali ,zálohove platby išli hore
čakáme ešte ako dopadne szoč a mikroodvod, prišli by sme o prilepšenie , prácu zatial máme
už sa prepúštalo,
odmeny neboli ,
vianočny večierok, mikulašsky baliček pre deti zrušili
@anonym_autor V JANUAROVEJ VYPLATE KTORA PRIDE TERAZ VO FEBRUARI, ano.
@anonym_5395ef a píše niekde niekto niečo iné?
@anonym_7522a6 na 💩 slovenčinu? Žeby?
@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.
@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.
@anonym_119b6b ano jasne konečne sa ta sprosta slovač naučila hospodarit, nebyt konsolidacie tak normálne žiju 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
čo je na tom zlé mať prachy dopriat si obed, večeru, divadlo, vylet, dobru knihu atd , nie len preživat poplatim základne nutne veci a čakam na vyplatu
boha snad ani nie je pravda, ešte ich velebte za to
mimochodom aj ked sa konsolidovalo aj tak budeme mat zlé vysledky a krajimu v krachu ale nevadi , ešte by sme sa snad mali podakovat
a len tak mimochodom vlada nemusí šetriť ???? tam netreba, je uplne v poriadku mega oslavy .mega obrazovky a podobne lakocinky

@anonym_119b6b ani ja som nevedela hospodáriť, bez toho aby mi to Fico neukázal a nerozkradali z druhého konca… akoze status na zamyslenie…
@anonym_119b6b ano jasne konečne sa ta sprosta slovač naučila hospodarit, nebyt konsolidacie tak normálne žiju 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
čo je na tom zlé mať prachy dopriat si obed, večeru, divadlo, vylet, dobru knihu atd , nie len preživat poplatim základne nutne veci a čakam na vyplatu
boha snad ani nie je pravda, ešte ich velebte za to
mimochodom aj ked sa konsolidovalo aj tak budeme mat zlé vysledky a krajimu v krachu ale nevadi , ešte by sme sa snad mali podakovat
a len tak mimochodom vlada nemusí šetriť ???? tam netreba, je uplne v poriadku mega oslavy .mega obrazovky a podobne lakocinky
@sara07 asi tak… a takych prid*banych ludi, ktori budu vladu tlapkat po pleci za kazde poleno hodene pod nohy pre slusnych ludi, sa este najde…
@anonym_119b6b aha takze o toto sa jedna. Tu ide teda o edukativny charakter tohto ozobracovania a osprostievania naroda. Vzdelavame sa! Fico nas to nauci ako zit jak v ruskej gubernii, uz rozumiem...
Otazka je, ci takto "konsoliduju" = osklbme ovecky, aj ine krajiny. (Transakcnu dan ma iba Madarsko, ale aj madarsko zarove nizke dane pre podniky a Venezuela. Mame najvyssie DPH, najvyssie dane, najvyssie odvody, najhorsie skolstvo a najhorsie zdravotnictvo. Zuby stoja pomaly ako nove male auto). Cesi urcite nie. To len my kvoli 4 vladam sprosteho Smeru. Dakujeme tymto vsetkym ficovolicom, nech si to uziju pri pohlade na ceny. A samozrejme, moze za to Dzurinda, Radicova, a Simkova stara mat a nie ti, co su pri koryte 16 rokov.
A ty si to nepocítila, keď si to len zachytila? Je všetko drahšie, výplata nižšia - odvody vyššie. Nie je to síce tak, že teraz budeme prevracat každé euro, ale áno máme menej mesačne ako bolo. Dva krát si rozmyslím čo dám do košíka a nakupujem viac akciových veci. Častejšie chodíme do Rakúska kde tie ceny a kvalita je na inej úrovni. Energopomoc nám nevyšla. Máme dokopy podľa vlády dost. Aj keď máme 4ri deti. My teda naozaj vychádzame, ale cítiť ubúdanie peňazí a to asi nikoho nepoteší. Tobôž nie, keď vidím veľké LED na budovách za pol mega, alebo doživotne renty pre senilnych debilov v politike.
@anonym_119b6b hľadať pozitíva v absurditach, no to sme sme dopadli.. dúfam, že si aj nabudúce zvolíme tu bandu vsivavu, mafiansku , aby sme sa čosi priučili..
.. smiech cez slzy...
A nech nezabudnem, ked studenti protestuju proti Ficovi, tak ich vyhodi z rodnej krajiny, nech odtialto vypadnu, ked sa im nepaci. Moresy hodne Vojtecha Tuku a hlinkovej gardy v 1939. Nepaci sa ti? Vsetko tu nechaj a vypadni, my si to tu rozdelime.
@anonym_119b6b "akurát menej odložím". Kazdy rok odlozis menej a menej a ked potom nedostanes dochodok, pripadne uz len zobracenku na prezitie, tak sa postupne naucis aj zo vzduchu zit.

@anonym_autor pocítila som to už minulý rok v decembri, kedy som prišla o prácu