Podávate daňové priznanie, ak pracujete a dlhodobo žijete v Anglicku?
Prosim o radu ludi, ktori dlhodobo ziju a pracuju v UK ci je zakonom stanovene podat DP na Slovensku? Zaujima ma hlavne nazor ludi, ktori su oficialne zamestnani vo firme kde zamestnavatel plati odvody. Ake mate skusenosti?
Som v UK od 2004. Ja na sk danovd priznanie nedavam, muz ano.
@vvbb neviem, ci je to povinne, ja som raz videla niekde reportaz s ministerkou, ktora to ma priamo na starosti a tam sa jej to pytali. Odpoved bola taka, ze asi ako tie pani na urade.
Ja nepodavam ziadne danove priznanie, od vsade som na sk odhlasena.
Manzelovi to robi jeho mamina, tiez ale toho uz ma plne zuby.
To, či musíte podať daňové priznanie, ak ste mali aj príjem zo zahraničia, závisí aj od toho, či máte na Slovensku obmedzenú alebo neobmedzenú daňovú povinnosť. Neobmedzenú daňovú povinnosť má fyzická osoba, ktorá má na Slovensku trvalý pobyt alebo sa tu obvykle zdržiava aspoň 183 dní v príslušnom kalendárnom roku, a to súvisle alebo v niekoľkých obdobiach. Daňovníkovi s neobmedzenou daňovou povinnosťou sa hovorí aj rezident. Musí si v Slovenskej republike vysporiadať svoju daňovú povinnosť z celosvetových príjmov, bez ohľadu na to, či boli v zahraničí zdanené alebo nie. Daňovníkom s obmedzenou daňovou povinnosťou je ten, kto je občanom iného štátu s trvalým pobytom v tomto štáte a na Slovensku sa zdržiava obdobie nepresahujúce 183 dní. Táto osoba sa nazýva aj nerezident a zdaňuje iba príjem zo Slovenska.
Nepodavam ale nemam ani trvale bydlisko na svk.... Pokial mas trvaly pobyt na slovesnku tak si povinna podat danove priznanie ak si v krajine kt ma uzavretu zmluvu so slivenskom o zamwdseni dvojitehobzdabnenia tak podavas nulove a dolozis bud cestne prehlasenie overene notarom ze sa zdrziavas mimo svk viac ako 183 dni a platis dane v inom state al. Prilozis vyuctovanie dani. Danej krajiny... Ono pokil t nejaky dohry sused neuda tak na to nepridu ci si danov priznanie podala al. Nie ak si ale povinnost mala a nepodala a pridu nanto tak je tam pokuta v akej presnej vyeke neviem...je ale mozne ze sa to menilo pred tromi rokmi dostal takto priatel 5tis e pokutu
toto som nedavno riesila - danova rezidencia v cr, trvaly pobyt svk a na urade mi bolo povedane, ze mam danove priznanie podat. Tzn. nulove. V podstate aby vedeli kolko zarabam 🙂 Zrusila som TP a uz nemusim.

@vvbb tento zakon sa nevstahuje len na ludí pracujicich v UK.Ja som tiež v zahraničí.Par rokov som danove davala na sk,ale tusim už nejakých 5 nedavam.Musela som to vybavit