icon

Podmienky na získanie podpory v nezamestnanosti

11. sep 2025

Ahojte dámy, tie čo sa vyznáte, ak by som išla v decembri napr. 22.12.2005 na úrad práce dostávala by som podporu 6mesiacov a 50% ? Keďže náš úžasný ko....čný balíček od roku 2026 sa chce zmeniť?
V decembri budem mať odpracované 4roky.

magic08
11. sep 2025

po novom sa ti bude davka po 3 mesiacoch kratit, kazdy mesiac -10%.

draik
11. sep 2025

Návrh počíta s tým, že sa davka krátiť v takom prípade nebude.

mimaapeto
11. sep 2025

ja som čítala, že tí kt. sa evidujú na UP ešte tento rok budú poberať po starom ale tí kt. sa evidujú od 1.1.2026 už budú mať skrátené...a mám pocit že ty asi kalkuluješ maximálnu podporu pozor nato v tejto situácií.. budú to kontrolovať či to nie je účelové...

autor
11. sep 2025
@mimaapeto

ja som čítala, že tí kt. sa evidujú na UP ešte tento rok budú poberať po starom ale tí kt. sa evidujú od 1.1.2026 už budú mať skrátené...a mám pocit že ty asi kalkuluješ maximálnu podporu pozor nato v tejto situácií.. budú to kontrolovať či to nie je účelové...

@mimaapeto no aj je to účelové, chcela som z práce odísť až v marci ale hold vláda ma núti ísť skôr, prečo nevyužiť niečo načo mám nárok a nevieme čo ešte táto vláda vyskúša na svojich občanoch koľko sme schopní uniesť...

anonym_a3d95c
11. sep 2025

Ja sa chystám na UP na podporu, v práci sme boli dohodnutí, že od januára, ale tiež to kvôli tejto chamradi prehodnotime a skončím už v decembri, teda dúfam, že mi vyhovejú. V terajšej práci som 19 rokov a 2 mesiace a žiaľ už fyzicky nevládzem, rátala som s tým pol rokom voľna, že konečne doriešime zdravotné veci a zrehabilitujem...

anonym_422124
11. sep 2025
@anonym_autor

@mimaapeto no aj je to účelové, chcela som z práce odísť až v marci ale hold vláda ma núti ísť skôr, prečo nevyužiť niečo načo mám nárok a nevieme čo ešte táto vláda vyskúša na svojich občanoch koľko sme schopní uniesť...

@anonym_autor po tomto zistení, začínam uvažovať úplne rovnako

autor
11. sep 2025
@anonym_a3d95c

Ja sa chystám na UP na podporu, v práci sme boli dohodnutí, že od januára, ale tiež to kvôli tejto chamradi prehodnotime a skončím už v decembri, teda dúfam, že mi vyhovejú. V terajšej práci som 19 rokov a 2 mesiace a žiaľ už fyzicky nevládzem, rátala som s tým pol rokom voľna, že konečne doriešime zdravotné veci a zrehabilitujem...

@anonym_a3d95c tu neni o čom, vláda vlastných občanov zdiera, nevidím dôvod "účelovo" si zobrať zo štátu to, načo má občan ešte právo.

autor
11. sep 2025
@anonym_422124

@anonym_autor po tomto zistení, začínam uvažovať úplne rovnako

@anonym_422124 keď nevybabreš so štátom, štát vybabre s Tebou.

anonym_7b7303
11. sep 2025

rozmyslam velmi podobne. pracujem cez dvadsat rokov vkuse. Vzdy som si vravela, ze si dam chvilu prestavku, ale vzdy som nakoniec sla z prace do prace. Teraz od oktobra nastupujem v novej. tak pred vianocami sa rozhodnem, resp porozpravam so zamestnavatelom, ci ostavam, alebo este tento rok pojdem na UP. Mam narok na maximalnu podporu. Neviem, ako by mi chceli dokazovat, ze je to ucelove 🙂 ak by som proste skoncila v skusobnej dobe.

anonym_ed7e1c
11. sep 2025
@anonym_7b7303

rozmyslam velmi podobne. pracujem cez dvadsat rokov vkuse. Vzdy som si vravela, ze si dam chvilu prestavku, ale vzdy som nakoniec sla z prace do prace. Teraz od oktobra nastupujem v novej. tak pred vianocami sa rozhodnem, resp porozpravam so zamestnavatelom, ci ostavam, alebo este tento rok pojdem na UP. Mam narok na maximalnu podporu. Neviem, ako by mi chceli dokazovat, ze je to ucelove 🙂 ak by som proste skoncila v skusobnej dobe.

@anonym_7b7303 ale podpora sa ti nepocita predsa len z poslednej prace, tam sa priemeruju posledne dva roky tusim, takze zamestnanie oktober november december ti velmi nepomoze.

anonym_fc60ea
11. sep 2025

ja tiez idem na UP po 8 rokoch prace, z toho biedneho platu mi vychadza biedna podpora, tak dufam, ze ti zlodeji nebudu kratit este to na co ma clovek narok, zmrdi

magic08
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_422124 keď nevybabreš so štátom, štát vybabre s Tebou.

@anonym_autor presne tak

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@anonym_fc60ea

ja tiez idem na UP po 8 rokoch prace, z toho biedneho platu mi vychadza biedna podpora, tak dufam, ze ti zlodeji nebudu kratit este to na co ma clovek narok, zmrdi

@anonym_fc60ea ja sa pytam akym pravom menia nieco co tu bolo roky. ludia maju pravo byt 6 mesiacov na podpore a nie hned nutit palicou ist pracovat. ludia sa maju spravne rozhodnut pre zamestnanie a ruku na srdce, v dnesnej dobe sa tazko hlada praca. akoby je niekde napisane, ze sa kazdy z nas do 3 mesiacov zamestna lebo vsetci sa o nas biju

anonym_fc60ea
12. sep 2025
@anonym_ed7e1c

@anonym_fc60ea ja sa pytam akym pravom menia nieco co tu bolo roky. ludia maju pravo byt 6 mesiacov na podpore a nie hned nutit palicou ist pracovat. ludia sa maju spravne rozhodnut pre zamestnanie a ruku na srdce, v dnesnej dobe sa tazko hlada praca. akoby je niekde napisane, ze sa kazdy z nas do 3 mesiacov zamestna lebo vsetci sa o nas biju

@anonym_ed7e1c a najma na vychode, mozno 400 e mi vyjde a z toho chcu este brat po 8 rokoch šikany, cloveku je zle z tejto vlady, ja stale cim dalej tym viac uvazujem nad tym, ze sa poobzeram po praci v zahranici, vsetkym robia zle bezne zamestnanym, podnikatelov doslova nicia, beznym ludom, nezmyselne poplatky, dane, tu sa uz neda existovat, nestihaju doplnat co kradnu, velka chyba je, ze sa ako narod nezomkneme, nenasiere a nenaplnime kazdu škaru v uliciach, ale vsetci, museli by s tym prestat

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@anonym_fc60ea

@anonym_ed7e1c a najma na vychode, mozno 400 e mi vyjde a z toho chcu este brat po 8 rokoch šikany, cloveku je zle z tejto vlady, ja stale cim dalej tym viac uvazujem nad tym, ze sa poobzeram po praci v zahranici, vsetkym robia zle bezne zamestnanym, podnikatelov doslova nicia, beznym ludom, nezmyselne poplatky, dane, tu sa uz neda existovat, nestihaju doplnat co kradnu, velka chyba je, ze sa ako narod nezomkneme, nenasiere a nenaplnime kazdu škaru v uliciach, ale vsetci, museli by s tym prestat

@anonym_fc60ea ja len neviem ci sa zamyslajy ze ci budu mat z coho ludia prezit, ved minimalne niekto kto ma ledva 400 euro podporu a este z toho brat, je svinarina. preco aspon nerucili hranicu ze sa bude znizovat daka od isteho zarobku? akoze chapem ze vela ludi robi za minimalku a este im budu ukrajovat z podpory, no neviem ked cloveku ostane 300 euro na mesiac akoby politici prezili samozrejme ze ich to nezaujima, nehovoriac ze nicia zivnostnikov no hold oni tiez riadne podvadzaju tak teraz na to doplatia aj ti nevinni zivnostnici co riadne odvadzaju , ak sa teda taki aj najdu

mimaapeto
12. sep 2025
@anonym_ed7e1c

@anonym_ed7e1c vieš prečo? kvôli umelo vytvoreným maximálnym podporám... kvôli darebákom aj PN rušia od stola.. vždy nato doplatí bežný človek... nech stopnú podpory kt. si umelo navýšia základ.. prosím ale nie ľuďom ktorým zatvoria fabriku.. ale prepustia úradníka kvôli konsolidácií...

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@mimaapeto

@anonym_ed7e1c vieš prečo? kvôli umelo vytvoreným maximálnym podporám... kvôli darebákom aj PN rušia od stola.. vždy nato doplatí bežný človek... nech stopnú podpory kt. si umelo navýšia základ.. prosím ale nie ľuďom ktorým zatvoria fabriku.. ale prepustia úradníka kvôli konsolidácií...

@mimaapeto ale nech potom kratia maximalne podpory a nie ine platy. tam tymto umelonavysovackam maju kratit ....s tebou uplne suhlasim

anonym_e5d3a4
12. sep 2025

@anonym_autor na podporu žiadny narok ani právo automaticky nemáš. Podpora sluzi na to, ze ked prídeš o prácu, stat ti pomôže toto obdobie preklenúť.
Verím že aspoň takéto spekulantky ako ty budú konecne vyradovat, aby sa im neoplatilo byt na UP namiesto v praci.

anonym_e5d3a4
12. sep 2025
@anonym_7b7303

@anonym_7b7303 asi si si pomýlila podporu s materskou, ale ok. Žiadne 3 mesiace vysokého projmu ti nestačia, keďže za počíta z príjmu spätne za 2 roky.

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@anonym_e5d3a4

@anonym_autor na podporu žiadny narok ani právo automaticky nemáš. Podpora sluzi na to, ze ked prídeš o prácu, stat ti pomôže toto obdobie preklenúť.
Verím že aspoň takéto spekulantky ako ty budú konecne vyradovat, aby sa im neoplatilo byt na UP namiesto v praci.

@anonym_e5d3a4 a ty si premyslala ze niekto tu vypoved dostane a ma problem sa dalej zamestnat? nie vsetci su natahovaci za peniazmi. preco by nemal mat pravo na podporu? nech si posvietia na tie, co rozvezuju pracovne pomery po rodicaku alebo tym co si navysuju maximalne PN ci ocr.

anonym_942255
12. sep 2025
@anonym_e5d3a4

@anonym_e5d3a4 ale no....na podporu žiadny nárok ani právo? A platiť neustále sa zvyšujúce odvody to hej? A komu? A pre koho? Zasa budme trošku realisticki.😊

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@anonym_942255

@anonym_e5d3a4 ale no....na podporu žiadny nárok ani právo? A platiť neustále sa zvyšujúce odvody to hej? A komu? A pre koho? Zasa budme trošku realisticki.😊

@anonym_942255 ano na to pravo mas, aby si platila coraz viac a viac ...

anonym_e5d3a4
12. sep 2025
@anonym_942255

@anonym_942255 odvody a dane platis nielen kvôli podpore. Mas za to iné služby od štátu. A treba sa poďakovať, ako tu už bolo napísané vyššie, tým, čo systém obchádzajú max.podporami po RD. Ja s krátenim plne súhlasím, aspoň máš motiváciu si hľadať prácu rýchlejšie a nie si ísť na UP oddychnut, lebo už 20 rokov pracuješ. Na to UP teda rozhodne neslúži. Ale viem, ťažko je to vysvetliť keď sa takto systém zneužíva desaťročia, ze odrazu to jednoducho stopli.
Taktiež co sa tyka PNiek. A žiaľ, ako tomu býv vždy doplatia na to aj ostatní ľudia. Ale však vy tu vsryky doprajete, lebo peniažky sa predsa hodia. Tak teraz sa nesťažujte

anonym_ed7e1c
12. sep 2025
@anonym_e5d3a4

@anonym_942255 odvody a dane platis nielen kvôli podpore. Mas za to iné služby od štátu. A treba sa poďakovať, ako tu už bolo napísané vyššie, tým, čo systém obchádzajú max.podporami po RD. Ja s krátenim plne súhlasím, aspoň máš motiváciu si hľadať prácu rýchlejšie a nie si ísť na UP oddychnut, lebo už 20 rokov pracuješ. Na to UP teda rozhodne neslúži. Ale viem, ťažko je to vysvetliť keď sa takto systém zneužíva desaťročia, ze odrazu to jednoducho stopli.
Taktiež co sa tyka PNiek. A žiaľ, ako tomu býv vždy doplatia na to aj ostatní ľudia. Ale však vy tu vsryky doprajete, lebo peniažky sa predsa hodia. Tak teraz sa nesťažujte

@anonym_e5d3a4 dufam ze stopnu aj to 90dnove navysovanie materskej dovolenky.

autor
12. sep 2025
@anonym_e5d3a4

@anonym_e5d3a4 žiadny nárok ani právo?😂 Moja, po odpracovanych 730dni máš nárok aj právo 💪 žiaľ pracujem v takej oblasti kde je fyzická a psychická záťaž na dennom poriadku, a už dlhšie premýšľam, že ten plat mi zato nestojí 🤢 za mojich odpracovanych 20 rokov som bola 2x na podpore a PN len cez Covid 10dni.

rikarika
Autor odpoveď zmazal
anonym_e5d3a4
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e5d3a4 žiadny nárok ani právo?😂 Moja, po odpracovanych 730dni máš nárok aj právo 💪 žiaľ pracujem v takej oblasti kde je fyzická a psychická záťaž na dennom poriadku, a už dlhšie premýšľam, že ten plat mi zato nestojí 🤢 za mojich odpracovanych 20 rokov som bola 2x na podpore a PN len cez Covid 10dni.

@anonym_autor kto chce pochopi, kto nechce, bude sa tu dotahovat. Pokial mas nejaké zdravotne ci psychické problémy, nech sa paci na to slúži PNka. Na UP sa nechodí oddychovať. Na to slúži dovolenka alebo neplatené voľno.

veltraud
Autor odpoveď zmazal
misanthropicdann
25. sep 2025
@anonym_ed7e1c

@anonym_ed7e1c práveže konečne to zmenili.
Ľudia si z úradu práce robili sabatical.
Takto ich to bude motivovať sa zamestnať.
Dokonca by som to zaviedol ze na podporu ma zamestnanec nárok len keď ho zamestnávateľ prepustí, žiadne také ze zamestnanec sam odíde z prace.

anonym_ed7e1c
25. sep 2025
@misanthropicdann

@anonym_ed7e1c práveže konečne to zmenili.
Ľudia si z úradu práce robili sabatical.
Takto ich to bude motivovať sa zamestnať.
Dokonca by som to zaviedol ze na podporu ma zamestnanec nárok len keď ho zamestnávateľ prepustí, žiadne také ze zamestnanec sam odíde z prace.

@misanthropicdann urcite by som si posvietila na takych co tie podpory tocia kazde dva roky napriklad.