icon

Podmienky získania hypotéky po skúšobnej dobe

stefan055
14. nov 2024

Ahojte,

kým nezačnem obehovať banky, by som sa Vás chcel opýtať na hypo. Ak dobre viem, podmienka je 6 výplat a zmluva na dobu neurčitú. Pracujem v novej práci, kde mi dali od začiatku zmluvu na dobu neurčitú, ale s podmienkou 3 mesačnej skúšobnej podľa zákonníka práce. Skúšobná mi tento mesiac končí a vyzerá to veľmi nádejne. Budem musieť čakať ešte tie dalšie 3 mesiace? Aby som polroka odrobil? Alebo by mi to schválili aj teraz? Prípadne pôjdu ešte úrokové sadzby v roku 2025 nižšie, alebo budú skorej stúpať?

Ďakujem. 😄

petteri
•
Odpoveď bola odstránená
•
sweet20
•
15. nov 2024

@stefan055 obehovat banky? Ved s financnikom ta to vyjde ovela lacnejsie a vies vsetko urobit online ak ho nemas.. to som dlho nepocula, ze obehovat banky kvoli hypo..

gejb
•
15. nov 2024

@stefan055 nájdi si financneho poradcu, inac ta ta hypotéka vyjde drahšie.

kikulienkadd
•
Autor odpoveď zmazal
•
stefan055
autor
•
15. nov 2024

Dobre vedieť, nejakého pozháňam. Dík.

malalienka85
•
15. nov 2024

@gejb ja som si vybavila sama lepsie podmienky v TB ako mi ponukol fin. poradca, pri refinance rovnako... jedine co ti fin poradca setri je nejaky ten cas

mameha7
•
15. nov 2024

@stefan055 my sme si tiež vybavili lepšie podmienky. Asi 5 finančných poradcov mi vravelo, že nám hypotéku určite nedajú. Potom sme šli do SLSP a nebol žiadny problém po 3 mesiacoch práce dať nám hypotéku. Ešte sa pani vedúca v banke smiala, že finančných poradcov považuje za oblbovačov s cieľom zarobiť a získať za nás čo najvyššiu províziu. Povedala, že najlepšie je prísť osobne do banky.

sweet20
•
15. nov 2024

@mameha7 tak bohuzial si len nemala stastie na normalneho financnika

stefan055
autor
•
15. nov 2024

@mameha7 tiež som veľmi skeptický na poradcov a atď, radšej si veci pozisťujem a sám sa rozhodujem/vybavujem, ale dať tomu šancu mi život snáď neukončí 😄

mameha7
•
15. nov 2024

@sweet20 Neviem. Oslovila som ich asi 5 a nikto nevedel riešiť tú situáciu. Naveľa mi jeden povedal, že máme skúsiť SLSP, ale nedáva tomu šancu. V banke sa tvárili neveriacky, keď sme im tvrdili, že nám poradcovia vraveli, že hypotéku nemáme v tej chvíli šancu získať. Tam sa k finančákom stavali odmietavo. Nemajú ich radi. Hypotéku nám dali bez problémov.

sweet20
•
15. nov 2024

@mameha7 zaujimave.. nestretla som sa s tym, preto je to pre mna zvlastne ..

sosana74
•
16. nov 2024

SLSP ako jediná akceptuje príjem po 3mesiacoch.Odporúčam kontaktovať kvalitného proklienckého finančneho sprostredkovateľa(dobré recenzie) Urobí Vám vstupný prepočet.Aktuálne sadzby sú už pod 4 % a predpoklad je že budú klesať,ale pomer nárastu cien nehnuteľností a stupajúca DPH skôr naviguje kúpiť a neskôr refinancovať.

nelka93
•
16. nov 2024

@stefan055 doba neurčitú nie je podmienka, takže informácie máš zle. A doba je individuálna, niekde stačia 3 mesiace, niekde 6, niekde až 12. A bacha na veľa ziadosti v rôznych bankách, oni vidia že už máš aktívnu žiadosť a môže to na teba vrhnúť zle svetlo a zamietnu ta.

stefan055
autor
•
16. nov 2024

Ďakujem a vážim si všetky Vaše rady, ktorými ste ma nasmerovali. 🍀