Podnikateľská pôžička

seemani
12. aug 2013

Ahoj, momentálne som na MD, ale po jej skončení, resp. niekedy na jar si chcem urobiť živnosť a začať podnikať. Chcem sa spýtať, či je možné získať od nejakej banky ( napadá ma rozvojová banka) úver na základe podnikateľského plánu a hneď po založení živnosti. Ide mi o to, že nechcem čakať 2 roky, kým budem môcť žiadať v bankách o úver. Viem, že v minulosti sa poskytovali pôžičky hneď na začiatku podnikania a ručilo sa vlastne majetkom určeným na dané podnikanie, ale ako to je dnes, to neviem. Poradíte? A ešte jedna otázka, ak si založím živnosť, stratím nárok na rodičovský príspevok?

lili_mia
12. aug 2013

@seemani Ahoj, ja viem momentálne o možnosti príspevku od štátu, ale to musíš byť 3 mesiace v evidencii nezam., aby si si mohla podať žiadosť a potom zhruba polrok trvá vzdelávanie na podnikanie. Určite to nie je ako v škole, neviem ako často sa stretávajú, ale musíš tam chodiť. Oplatí sa to ak nevieš presne kedy začať, využiješ tých 9 mesiacov na prípravu. Príspevok ide cez VUB. A potom zrejme si obehať každú banku a zistiť podmienky šité na teba.
S rodičovským neviem poradiť.

trish31
12. aug 2013

@seemani velmi zavisi od toho v com chces podnikat ale ak chces zacat podnikat ako zivnostnicka mas narok na dotaciu a ta zavisi od kraja v ktorom podnikas,splatna je myslim do 5 rokov od zaciatku podnikania a jej vyska je cca 2000 eur.Ja si to teraz pomalicky tiez obehavam,nakolko uver nechcem.

Odporucam aj tieto videa

https://www.youtube.com/watch?v=Iosig2fcUqY

Vela snorit na internete lebo na uradoch Ti toho povedia velmi malicko,vsetko si spisuj a potom s tym chod na urady

seemani
autor
12. aug 2013

no ja potrebujem 10000-15000, preto jedine úver. Z úrade práce som sa to snažila rišiť, ale tá pôžička sa môže použiť len na reklamu, na odvody, na nákup kancelárskych potrieb, čo ja nepotrejbujem a tuším len nejakých 1200e sa môže použiť na nákup konkrétnych vecí. Ale keďže som na MD, z úradu ma vyradili, čiže tam to padlo...inak by som si zobrala aj tú, aspoň na tie reklamy a odvody.

trish31
12. aug 2013

@seemani no mne zase povedali,ze pokial Ti bude schvaleny podnikatelsky plan tak oni nekontroluju na co si pouzila tie peniaze,reso,nerobia rozdiel ci na reklamu aleb na vymalovanie priestrorov napriklad...

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
warholette
12. aug 2013

@johnnyf specialista, dostuduj si gramatiku. nemozes byt nezavisli, ale nezavisly. bez spravnej prezentacie a znalosti jazyka ti biznis nepojde...

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
seemani
autor
13. aug 2013

@warholette nemala by si upozorňovať na gramatické chyby, resp. jednu gramatickú chybu, keď celý tvoj príspevok je bez diakritiky.
@johnnyf ďakujem, zatiaľ sa len informujem, ako som písala, aktuálne to bude až na jar.

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
seemani
autor
13. aug 2013

N

seemani
autor
13. aug 2013

@johnnyf Na daný projekt potrebujem živnosť, bez toho to bohužiaľ nejde. To som si už zisťovala. Odkiaľ si?

warholette
13. aug 2013

@seemani diakritika a gramatika su dve rozlicne veci. nebudem sa tvarit ze hrubka je obycajny preklep. plus sa ja osobne nesnazim niekomu nieco predat 😀 😀 😀

andreah25
29. aug 2013

@seemani Bežne banky neposkytujú úvery začínajúcim podnikateľom, všade je podmienky aspoň 1-2 roky podnikať. Možnosť máš získať úver napr. tak, že niektoré banky poskytujú živnostníkom hypotéky do 50% hodnoty založenej nehnuteľnosti. Je to ale tak, že o hypo musíš žiadať ako súkromná osoba a potom si môžeš tie peniaze z hypo vložiť do firmy ako vklad/investícia vlastníka. Po založení živnosti o rodičovský príspevok neprídeš, popri rodičovskom môžeš pracovať, takže je to OK.

Potom je tiež možnosť získať úver ako živnostníčka skôr - VUB má pre svojich klientov, ktorí u nej majú podnikateľský účet a robia cez tento účet obraty, možnosť nadstavenia podnikateľskej úverovej linky. Táto linka je nadstavovaná po cca pol roku aktívneho využívania účtu a podľa výšky obratov je bankou schválený maximálny úverový limit, ktorý môže daný živnostník získať (môže to byť až do 35tis. eur).

nela82
8. nov 2013

@trish31 Ahoj,ak sa smiem spýtať...nevieš mi poradiť..tiež rozmýšľam nad podnikaním..momentálne som evidovaná na úrade práce-chcela by som žiadať o ten príspevok-no rada by som vedela-príspevok môžem žiadať až po založení živnosti,alebo už teraz vlastne,keď ešte žiadnu živnosť nemám.....Ďakujem za každú radu 🙂

danielka2011
10. jan 2014

@nela82 este pred tym ako bude zalozena zivnost to treba ziadat

peterlipa
15. apr 2014

Ja by som odporucil http://www.epozicky.net/profi-credit-podnikatel/ . Skuste pozriet a posudit.
Dufam ze som pomohol 🙂