Poistenie Dynamik
16.2.2014 som sa dal poistit v Generali -Dinamik poistka sa vstahuje aj na moje 2 deti.Platby boli dohodnuté sťahovaním z výplaty.Lenže čo čert nechcel včera si dcérka zlomila prst na ruke ruka v sádre .Vie my niekto povedať či poistné plnenie zo strany poisťovne môže byt vyplatené ak som ešte neprispel žiadnou čiastkou kedže bolo to dohodnuté zrážkami zo mzdy? Podotýkam poistka uzavretá 16.2.2014 uraz.22.2.2014
Ahoj, tiež som nepočula o zrážkach 😕 Ale čo som pracovala pre poisťovne, tak väčšinou sa vyhovárali na nevyplatenú úhradu. V celku, každá jedna zmluva ak sa spraví, máš na konci tohto "návrhu" šek. Ak to riešiš s externistkou (mimo budovy poisťovne) tak malo by sa vyplatiť aspoň šekom prvé lehotné poistné. A ak si v budove, majú buď pokladňu, alebo terminál. Poprípade aj tak ten šek. A potom druhú úhradu(o mesiac - v prípade mesačnej lehoty- do mesiaca si zariadiš buď ten trvalý príkaz alebo neviem no... 😒 Ale v poisťovniach kde som pracovala, sme upozorňovali klientov, že najlepšie zbehnúť do pokladne pri východe a zaplatiť alebo šekom ešte v ten deň vyplatiť a potom riešiť trvalé príkazy. Ale skús zbehnúť s lekárskou správou do poisťovne, tam ti zaručene povedia, či budú plniť 😉
@kopkop Treba si precitat poistne podmienky, ci nemaju nejake vylucenia z poistenia, prip. lehoty odkedy zacinaju plnit. Nezaplatene poistne nema vplyv na poistne plnenie. Ak ti ho uznaju a vyplatia, tak si ale mozu zauctovat ciastku dlzneho poistneho.
Este je dobre pozriet si, ci si podpisoval poistnu zmluvu alebo navrh a kedy je datum zaciatku poistenia.
@kopkop V Allianz je,že 1 poistné treba uhradiť do 2 mesiacov,už musí byť pripísané na účet poisťovne.Ak je zmluva aktívna,tak po doliečení úrazu mala by poisťovňa PU vyplatiť,to,že nie je zaplatená nemá vplyv,ale treba 1 poistné čím skôr uhradiť.Pri hlásení úrazu sa vychádza so zdravotnej dokumentácie,tam to musí dátumovo sedieť.Tak ako hovorí bosoriak,treba pozrieť VPP a zač. poistenia,lebo môže byť,že nie každá poisťovňa má rovnaké VPP.

@kopkop prvykrat pocujem o zrazkach zo mzdy za urazove poistenie... 😕. Tieto veci sa platia trvalym prikazom. Este dnes uhrad prevodom na ich ucet a po vylieceni urazu nahlas poistnu udalost