Poistenie na dovolenku pri srdcových chorobách
Pekný deň,nájde sa tu medzi vami nejaká žienka,čo sa vyzná,pracuje v nejakej poisťovní a poradi mi?ako je to to s poistením na dovolenku v zahraničí pri chronickej chorobe srdca?jsvagor sa lieči,berie lieky a prvý krát chce ísť k moru,je nejaká poisťovňa,ktorá reálne poskytuje takéto poistenie bez nejakých obmedzení?ďakujem🙂
ak ide o kratkodobe poistenie pocas dovolenky neberú sa v uvahu choroby (my mame s detmi tiez kopu a nikdy sme to neriešili, nenahlasovali) len pri zivotnych poistkach sa to riesi
@kacena4 no práveže sa berú .z Generali mi napísali,že sú obmedzenia,napr posledných 12 mesiacov nesmel byť hospitalizovaný,neprišlo k zmene liekov.ani by ma to nenapadlo riešiť,len som sa dočítala že na toto so dať pozor,lebo veľa ľudom.potom ostanú oci pre plač
@kacena4 no práveže sa berú .z Generali mi napísali,že sú obmedzenia,napr posledných 12 mesiacov nesmel byť hospitalizovaný,neprišlo k zmene liekov.ani by ma to nenapadlo riešiť,len som sa dočítala že na toto so dať pozor,lebo veľa ľudom.potom ostanú oci pre plač
@astrobot pocujem prvy krat. a to mam uz odzite. ono zasa je pravda chronicke ako chronicke ochorenie. dolezitejsie je ci je stabilizovane. ale aj tak nik to nikdy nezistoval a to dcera ma epilepsiu. vzdy sme objednavali cestovne poistenie online. zaolatili sme a islo sa. ziadne zdravotné veci nechceli
@astrobot medzinarodne cestovne postenie cez kreditnu kartu mastercard. Hradi aj taketo veci.
@vevesh čítal som podmienky.c) Komplikácie alebo zhoršenie chronického ochorenia. Plnenie poskytneme len v prípade, že dôjde
k náhlemu a nepredvídateľnému zhoršeniu stabilizovaného ochorenia, t. j. (i) iba ak v priebehu 12
mesiacov pred cestou nedošlo k žiadnemu náznaku zhoršenia vášho zdravotného stavu, (ii) neboli
ste liečený alebo hospitalizovaný pre zhoršenie vášho chronického ochorenia.
Mám problémy zo srdcom, pol roka pred dovolenkou som bola na zákroku na srdci, tri mesiace som užívala lieky na riedenie krvi a v lete som normálne išla. Poistená som bola cez cestovku nikto zdravotný stav neriešil
Vzdy kupime priamo v cestovke a to ma babka 80r lieci sa na vysoky krvny tlak,tak ona ma tu poistku len vyssiu.A kryte vsetko a vo vyssich sumach,ako my mlady.Teda my mame 1 izbu s poistenim a babka druhu s vyssim poistenim.Vzdy to takto berieme.
Vzdy kupime priamo v cestovke a to ma babka 80r lieci sa na vysoky krvny tlak,tak ona ma tu poistku len vyssiu.A kryte vsetko a vo vyssich sumach,ako my mlady.Teda my mame 1 izbu s poistenim a babka druhu s vyssim poistenim.Vzdy to takto berieme.
@vladuska20 pokial sa nič nestane,je to v poriadku.🙂ale ak áno,potom.prihadzaju na rad dodatky v zmluve,ktoré väčšinou neovládajú ani zamestnanci poisťovne...
@vevesh čítal som podmienky.c) Komplikácie alebo zhoršenie chronického ochorenia. Plnenie poskytneme len v prípade, že dôjde
k náhlemu a nepredvídateľnému zhoršeniu stabilizovaného ochorenia, t. j. (i) iba ak v priebehu 12
mesiacov pred cestou nedošlo k žiadnemu náznaku zhoršenia vášho zdravotného stavu, (ii) neboli
ste liečený alebo hospitalizovaný pre zhoršenie vášho chronického ochorenia.
@astrobot vsak to staci. Ak ma niekto zle vyhliadky, do zahranicia na dovolenku urcite necestuje. Cestuje iba stabilizovany pacient. Ono je dobre v takychto pripadoch vyziadat si pred dovolenkou potvrdenie od lekara, ze pacient je zastabilizovany a zhorsenie stavu sa neocakava.
@vladuska20 pokial sa nič nestane,je to v poriadku.🙂ale ak áno,potom.prihadzaju na rad dodatky v zmluve,ktoré väčšinou neovládajú ani zamestnanci poisťovne...
@astrobot no tak potom nepoistit a modlit sa,ze sa nic nestane.Pri tychto poistkach sa staraju delegati,a cestovka vo velkom pomaha riesit a vybavovat,ked sa nieco stane.
@astrobot a infarkt pri mori moze dostat aj mlady clovek,co si mysli,ze je v plnej sile a mladosti.
Mám problémy zo srdcom, pol roka pred dovolenkou som bola na zákroku na srdci, tri mesiace som užívala lieky na riedenie krvi a v lete som normálne išla. Poistená som bola cez cestovku nikto zdravotný stav neriešil
@leaery veď samozrejme že neriešil.riesili by to,ak by sa niečo stalo a potom by ste zistili,že poistka Vám nic nekryje..to je to ,čo Vám nikto nepovie.
@astrobot napíšem toľko, že Union to tiez rieši ja keď som bola hospitalizovaná na D, tak prvá vec ktorú sa má pýtali, keď som volala na asistenčné, či trpim chronickým ochorením ..pri uzatvarani poistky ich to nezaujimalo
@vladuska20 už nad 70 rokov má väčšina poisťovní vyššiu poistnú sumu . Ale bohužiaľ ak by dostala v priamej súvislosti s vysokým tlakom napríklad infarkt, tak je to výluka z poistenia
@astrobot napíšem toľko, že Union to tiez rieši ja keď som bola hospitalizovaná na D, tak prvá vec ktorú sa má pýtali, keď som volala na asistenčné, či trpim chronickým ochorením ..pri uzatvarani poistky ich to nezaujimalo
@janka54321 ved presne toto,ludia si myslia že majú poistenie, a pritom nerušia,že na veľa veci sa to vôbec nevzťahuje.dala som si námahu a čítala som komplet podmienky poistenia a výluky a sú tie poisťovne pekné prespekulovane...

ak ide o kratkodobe poistenie pocas dovolenky neberú sa v uvahu choroby (my mame s detmi tiez kopu a nikdy sme to neriešili, nenahlasovali) len pri zivotnych poistkach sa to riesi