icon

Poistka z ex a z novou je to normalne?

rxxx
27. jún 2022

Ahojte , chcem vediet nazor aj druhych , moj byvaly partner a ja sme mali zivotnu rodinnu poistku aj z nasim syncekom. Plati ho on a bohuzial on je opravneny iba snou manipulovat. Moja otazka je co by ste nato povedali ked si tam da aj novu priatelku a dodam neni to separovana poistka. A neda sa mu vysvetlit ze proste si to neprajem aby si robil co chcel kedze on moze jedine robit zmeny ...

Strana
z2
nelca84
27. jún 2022

@rxxx a na zaklade coho by si ty chcela do toho akokolvek zasahovat, ked on zalozil poistku a on ju aj plati?

rxxx
autor
27. jún 2022

@nelca84 no prave ze nechcem snimi mat spolocne ale zvlast a on neodstupi

nelca84
27. jún 2022

@rxxx ked chces mat zvlast, tak si zaloz vlastnu

rxxx
autor
Autor odpoveď zmazal
nelca84
27. jún 2022

@rxxx a co sa akoze zrusi? mas v tom tusim hokej. Co si vybavovala? Tvoj ex plati poistku a moze s nou nakladat ako chce. Ty ked chces svoju, tak si ju zaloz a plat sama.

rxxx
autor
27. jún 2022

@nelca84 a nejde tu o peniaze ja si chcem platit sama nadalej tu poistku... len sa mi nepaci ze do nasej rodinnej poistky prida novu bez moho vedomia a nic mi nepovedal ...aj keby si ho ja nadalej platim on si tam moze menit co chce

rxxx
autor
Autor odpoveď zmazal
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nelca84
27. jún 2022

@rxxx ty chces cerpat vyhody, vsak ty to neplatis dievca. Uz to pochop, ze teba neni nic do poistky tvojho ex. Mozes byt rada, ze to platil a osobne si myslim, ze teba z nej uz aj tak vylucil.

rxxx
autor
27. jún 2022

@cocolino234 dakujem , najdem tu nejde o priatela...

rxxx
autor
27. jún 2022

@nelca84 moja my sme byvali spolu donedavna takze aj ja som prispievala nejde mi o peniaze ... to nech mu zostane ide o charakter ze bez mojho povolenia tam pripoisti dalsiu osobu

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
rxxx
autor
27. jún 2022

@cocolino234 dik ukrizujes ma ,nejdem mu zakazovat prave ze chcem zrusit snim tuto poistku

rxxx
autor
27. jún 2022

@cocolino234 nechcem snim mat nic spolocne chcembyt samostatna len proste chcem ju rozdelit tu poistku ... a bez jeho suhlasu sa neda a on stym nesuhlasi a tuto poistku som zalozila ja len nam bolo jedno ze na koho meno to pojde ....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nelca84
27. jún 2022

@rxxx rozdelit poistku, tak to som este nepocula. Vsak poistka je o tom, ze bude vyplatena bud ked dojde k poistnej udalosti, alebo sa dosiahne napr. urcity vek a pod.

yanni
27. jún 2022

@rxxx trosku nechapem. Ako chces s nim zrušit? Ako v tejto poistke figurujes ty? Aku presne zivotnu poistku mate? Su rozne druhy. On ked ju zalozil a je majitel poistky a len on ju doteraz platil, tak si s nou moe nakladat aso chce. Pravdepodobne by bolo hlupe ju zrusit, ak je uzavreta na urcite obdobie.Ak tam nepal figurujes sko napr. ty a dieta nieco dostanete v pripade jeho smrti, tak to vas jednou vetou moze z tej listiny vyhodit. Ak si aj ty právoplatný majitelka, tak je to nie take jednoduche, menit zapisy.

banderaska29
27. jún 2022

ja ti to zhrniem, lebo ty nevieš koľko je 2+2

boli ste rodina - traja - ty on váš syn
ON platil vašu poistku rodinnu
lenže už nie ste rodina
už je iba on a syn
číže 3-1=2

Ďalej to platí dvom a ak bude chcieť a nájde si partnerku, bude to platiť opäť trom.
ja si nemyslím, že ti z toho niečo patrí.

aby si sa dobuducna nemusela spoliehať na nikoho, plať si to sama 🙂

rxxx
autor
27. jún 2022

@cocolino234 nepoznas nesud nechcem aby ju platil lebo som stratila v nom dvoveru, len ju chcem rozdelit a bez jeho podpisu sa neda uz som zistovala ... mam uz pripravenu druhu

banderaska29
27. jún 2022

ty si extrémne vedľa 😀 A čo chceš rozdeliť ? chceš aby sa oddelila tvoja časť a bola Ti vyplatená ? to sa nestane vieš o tom ? a on ti nemusí dať nič lebo to platil on... a nefunguje to takto ani pri bežnej poistke.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
rxxx
autor
27. jún 2022

@nelca84 tak nech si platia oni a ja sama nech neni jedna spolocna

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nelca84
27. jún 2022

@rxxx no vsak staci si zalozit vlastnu a je to

banderaska29
27. jún 2022

@cocolino234 😀 tak toto ma pobavilo to si píšem do knihy hlášok 😀 😀 😀 si super 😀 presne to na autorku sedí. ona je proste vedľa s informáciami.

prosím Ťa autorka len si nerob hanbu a nechoď do žiadnej poisťovne s touto požiadavkou lebo Ťa odnesu sbskari 😀

yanni
27. jún 2022

@rxxx preço spolocna? On ta z tej jeho moze dat hociked vyškrtnut ak sa to este nestalo. Sina moze ponechat. A moze fungovat dalej len eko on a syn. Ani novu priatelku ci neskor manželku tam nemusíš dat dopisat. Zalezi ako je pojistka uzavreta.

rxxx
autor
27. jún 2022

@yanni no prave ze ma nechce dat prec ...
Co som ho ziadala ze sa poistka ako rodinna z vyhodami rozdeli a budeme si platit zvlast

nelca84
27. jún 2022

@rxxx hovoria ti nieco pojmy poistnik a poisteny? Skus sa v tom zorientovat a mozno pochopis co sa ti tu snazime vysvetlit.

melanta
27. jún 2022

Takže takto, nečítala som každú reakciu, ale on je tzv. poistník, takže to je jeho zmluva, nie tvoja ani nie vaša. Takže on ako poistník môže uzatvoriť poistenie na koho chce, môže to platiť a môže si tam pridávať koho chce. Je v absolútnom práve. Ak ty chceš svoje vlastné poistenie, kde budeš poistená iba ty a tvoje dieťa, založ si nové poistenie, budeš tam nielen poistená ale aj poistník a teda si so zmluvou budeš môcť narábať ako chceš. Apropo, tú existujúcu poistku rozdeliť nevieš, že z nej budú dve, jedna na neho a jedna na teba a tvoje dieťa. To poistenie bude navždy jeho. Je úplne z tvojich reakcií zrejmé, že tomu vôbec vôbec vôbec nerozumieš. Tak si nechaj poradiť tými, ktorí tomu rozumejú a že tých názorov tu už odznelo dosť.

rxxx
autor
27. jún 2022

@yanni a neni to jeho poistka ja som ju zakladala len nam bolo jedno pod koho meno pojde a donedavna sme ju platili spolocne . lebo sme nemali moje tvoje ...je zalozena tak ze bez jeho suhlasu ja nemozem dat zmenu ...

Strana
z2