icon

Poistná udalosť a jej zamietnutie

melisa281
27. sep 2023

Ahojte syn ma životnú poistku v generali najvyššiu ks víta. Zakladali sme ju minulý rok v septembri. V októbri sme boli objednaní na vyšetrenie ku kožnej. Dala mu vybrať jedno znamienko. To sa vyťahovalo tento rok. Dali sme si preplatiť chirurgicky zákrok. Poisťovňa odmietla platiť zevraj sme nedodržali čakaciu dobu. Pritom čakacia doba 3 mesiace prešla a až neskôr sa vyberalo znamienko. Ale oni tvrdia že tam patrí aj návšteva doktora. V podmienkach som nikde nenašla 3 mesačnú dobu čakaciu na návštevu doktora. Mate s tým niekto skúsenosti. Akurát som našla v podmienkach že pokiaľ sa poistná udalosť uskutočnila po čakacej dobe ma byt plnené. A návšteva doktora predsa nie je poistná udalosť.

Strana
z2
melisa281
autor
27. sep 2023

@kaktusik007 ja som normálne na seba nahnevaná

janagem
27. sep 2023

@melisa281 ja to chápem. Preto si myslím, že už keď na vas idú zarobiť - človek ktorý s vami podpisuje poistku má provízie keď už nerátam poisťovňu - tak by bolo "fér" prejsť s vami jednotlivé podmienky. Je mi ľúto že sa to u vás nestalo, lebo určite by ste sa zariadili inak. Nanešťastie už asi budete mať ako rodinka len tvrdšie ponaučenie do budúcnosti. Ale úplne chápem prečo si nešťastná.

melisa281
autor
27. sep 2023

@janai1 🙂 no už som zažila situáciu kedy poisťovňa zamietla plniť poistnú udalosť a po odvolaní sa všetko vyplatilo len som sa chcela poradiť.

kaktusik007
27. sep 2023

@melisa281 len je rozdiel dovod zamietnutia.... ano, niekedy poistovne skusaju, ale toto nie je tvoj pripad. Proste naozaj ste mali pockat tie tri mesiace a ist k lekarovi az potom. Lebo ty sice tvrdis, ze na vybratie znamienka ta objednali az po cakacej dobe, ale realne to znamienko mohli vybrat v podstate este v ten den, kedy sa to tej koznej nepacilo... cize mesiac od podpisu zmluvy.

melisa281
autor
27. sep 2023

@janagem no čo už ponaučenie do budúcna aké pani v telefóne z poisťovne ale teraz mate už všetko po čakacej dobe takže už by nemal byt žiadny problém 😃 kks

janagem
27. sep 2023

@melisa281 😂 to vážne? No teda díky Brona 😂 už aj by som išla na všetky možné vyšetrenia, ak by to pre dieťa nebola týrania 🤣

melisa281
autor
27. sep 2023

@kaktusik007 no kks čo už to by ma úplne drblo keby tam bol napr. jeden deň rozdiel 😂

melisa281
autor
27. sep 2023

@janagem normálne sa dívam že čo kks 😂

janagem
27. sep 2023

@melisa281 to bolo isto presne to čo si potrebovala počuť v danom momente 🤣niekedy si myslím, že si tie baby robia srandu 😂

martinp288
27. sep 2023

@melisa281 pozrel som si poistné podmienky a našiel toto
Článok 7
Výluky a obmedzenia plnenia poisťovateľa
7.1 Okrem prípadov uvedených vo VPP a OPP UCH
nárok na poistné plnenie nevzniká ani v prípadoch,
ak bol chirurgický zákrok vykonaný:
7.1.1 počas čakacej doby,
7.1. 2 ako plánovaný zákrok, ktorý bol lekárom indiko-
vaný pred začiatkom poistenia alebo počas čaka-
cej doby,
7.1. 3 v súvislosti s vrodenou chybou, ktorá bola dia-
gnostikovaná pred vstupom do poistenia, okrem
vrodených chýb, ktoré súvisia s vykonaním chi-
rurgických zákrokov: Aurikuloplastika pre od-
stávajúce ušnice, Fimóza, Frenulotómia / Fre-
nulektómia, Operácia škúlenia (strabizmu),
Orchiopexia.
7.2 V prípade chirurgických zákrokov: Chirurgic-
ké odstránenie (excízia) materských znamie-
nok (benígnych) a iných benígnych útvarov na
koži a Odstránenie kŕčových žíl (varixov): inou
metódou (napr. sklerotizácia, rádiofrekvenčná
ablácia) má poistený nárok na poistné plnenie
maximálne jedenkrát v jednom poistnom roku.

Čiže prečítaj si to. Ak nenájdeš odpoveď, prečítaj znova

melisa281
autor
27. sep 2023

@martinp288 Dakujem pozriem

melisa281
autor
27. sep 2023

@martinp288 a v akej sekcii to mám pozrieť

bluka2
27. sep 2023

@melisa281 7.1.2

martinp288
27. sep 2023

@melisa281 bod 7.1.2 je tam napísané že ak bol zákrok plánovaný počas čakacej doby. Čiže presne preto neplnili.
Poisťovňa postupovala v zmysle poistných podmienok.

bluka2
27. sep 2023

Ja hlavne uvazujem nad tým, čo je na tých podmienkach také nepochopiteľné…. Normálne sa nabudúce s tou poisťovňou dopredu poraď, keď sa bude k niečomu schyľovať, aby si zas nebola prekvapená

melisa281
autor
27. sep 2023

@bluka2 🙂 Dakujem za radu

melisa281
autor
27. sep 2023

@martinp288 kde si to prosim našiel v tých podmienkach ja keď ich rozkliknem na stránke nemozem sa k tomu dopátrať

martinp288
27. sep 2023

@melisa281 https://www.generali.sk/pre-obcanov/zivotne-poi...
Prejdes celkom dole a tam je napísané dôležité dokumenty/poistné podmienky....

Obmedzenie plnenia som ti skopíroval, iné ako toto tam nenájdeš.

stanislavicenka
28. sep 2023

@melisa281 uz nie.

martinenka886
28. sep 2023

Mali na to prvavo, kedze v podmienkach to mas napisane, ajked mozno inak. Vies ked sa to tak vezme, ono by to ludia len vseliako vyuzivali. No uz mate po cakacke, takze pripade ostatne zakroky uz budu v pohode

melisa281
autor
28. sep 2023

@martinenka886 No tak už mame dávno po čakacej len škoda že som to nepochopila že je to hneď už u doktora odporučenie poistné plnenie

mk1111111111
28. sep 2023

Jo-jo, pre poistovnu take veci su podozrive a vyzeraju ucelove. Drzim palec, aby to bolo negativne, teda myslim histologia

Strana
z2