Poisťovňa neprepláca zuby: Oplatí sa ich opraviť?
Ahojte, čisto zo zvedavosti má zaujíma, bola som dnes u zubára mám po pôrode 5 kazov asi mojich jediných v živote, hovorim si dam si spraviť 3 zuby. Prva moja otázka bola koľko stojí jeden kaz- 50€🙈 zuby má nebolia vôbec ale chcem to mat na poriadku dala som si spraviť dva, cítila som sa trapne že nechcem dať viac peňazí a spraviť vsetky naraz. Aky máte na to názor vy? Dali by ste si robiť kaz keď zuby nebolia? Či všetky naraz ?
@akvi jasne, cestovat sa da pohodlnne. ak mate auto, ziaden problem.
Tak všade to bolo dosť prezentované, že benefity od poisťovne končia. Poisťovne preplácajú len niečo a základ, plomby boli len amalgánové, nie biele a to neviem, či ešte nejaký zubár používa. Ja keď som prešla k novému zubárovi, každá oprava zuba 200€. A už mám pokoj. Radšej teraz za kaz 50€, ako potom platiť za výplň koreňa, nedajbože trhanie, korunka, implantát..
a to máte presne ako test gyn lbc , velké kecy o tom ako je to bezplatné ale pritom mudr musi mat zmluvu ked nemá platíš , ty si rada že ho vôbec máš nie to vymyšlat chobotiny, vyvolavat na linku a neviem čo ale reklama jak prasa pre naše poistenkyne
je smutné podmienovat tieto testy spolupracou s určitym laboratoriom, to isté rám na okuliare ano ale len určite optiky to že máš smolu a vyhybaš sa jej lebo ti to zle spravia alebo drahšie rámiky nevadí ale máme AKOZE benefit
@miskakyska môj malý RTG a jeden kaz maličký stolička 190e.

@puli9 mám rovnaký problém , tiež mám zuby po pôrode v hroznom stave , mám veľa malých kazov. S doktorkou som sa dohodla že to urobíme na viac krát keďže s rodicaku nemôžem len tak nechať 200€ u zubára . Tiež ma nebolia ale radšej robiť menší kaz ako väčší.