icon

Pokles cien nehnuteľností

16. jún 2022

Všimli ste si že na reality portaloch su uz nizsie sumy za byty? Myslite si ze buduci rok (viem ze budu vyssie uroky) budu pozemky lacnejsie?

kittykat22
16. jún 2022

je to mozne. ale pocitaj par percent. Napriklad pokles 30-40% to moc nie.

anjelicek26
16. jún 2022

Ono na trhu bude viac nehnutelnosti, lebo vela ludi nedokaze pri zvysenych cenach energii a celkovych nakladov na zivot splacat tie sialene vysoke hypoteky, co si nabrali. Predaju vacsie a vezmu si nieco mensieho...takze nastane nejaky pohyb...ale ze by sli nizsie ceny o viac ako 2-3% som si teda nevsimla a celkom si to sledujem, rozmyslame nad inym domom sice ale aj tak...

dadis
16. jún 2022

Ty tu pises uz asi 3.krat a vzdy dostanes rovnaku odpoved 🙈. Ze ceny nemaju dovod klesat, rast sa zvysenim urokov spomalu. Ved pockaj do buduceho roka a presvedcis sa o tom sama 😀. Ja sledujem ceny bytov uz asi 3 roky v mojej lokalite a niektore, ktore boli nadhodnotene, boli v ponuke sj rok a potom sa predalu, ked sa trh dorovnal. Alebo niekto skusil dat vysoku cenu, mesiac pockal a potom zlavnil. Vobec to neznamenalo pokles cien.

autor
16. jún 2022

@kittykat22 uvidime no, akoze my mame byvanie ale vacsie by sa zislo a samozrejme najlepsie postavit podla seba 🙂

autor
16. jún 2022

@dadis pisem prvy krat, neviem s kym si ma mylis 😂

autor
16. jún 2022

@anjelicek26 ano zatial tak 2-3% ale do dalsieho roka mozno o viac 🙂

dadis
16. jún 2022

Tak potom prepac, ale za poslednu dobu tu uz 2x taka otazka padla..

matkahelka
16. jún 2022

ja som si nevsimla, ze by nehnutelnosti isli dole. teda v mojom okoli urcite nie. prave naopak, staromestske byty, ci byty blizko centra sa predavaju ako teple rozky aj napriek brutal cenam. ja si naopak myslim, ze ceny este porastu. a vobec si nemyslim, ze by nastalo nejake hufne predavanie bytov, pretoze clovek ak ziskal hypo, bude sa jej drzat zubami nechtami a uskromni sa inde, aby na splatku hypo mal. je nezmysel predavat a kupovat ine a mensie, ked to mensie ma teraz taku hodnotu ako malo vacsie pred 5 rokmi. clovek zaplati dan a ziskal co? no prd.

domireb
16. jún 2022

Mne sa"velmi páči" to bublina
Aká bublina? Ceny rastú šialene, na našom byte máme za 4 roky rozdiel skoro 100tis. (samozrejme s prerabkou). Ale všetko tak šialene rastie, len napr. naše mlieko z mesiaca na mesiac o 4€, percentuálne by to tiež mala byť bublina? Ale keď ľudia kupujú aj za také vysoké ceny, kto to zníži o 20-30%? Bývať niekde musíš, menšie byty porastú ešte viac na cene, ale keď máš raz 2-3 deti, do 2izbáku ich nezmestíš, takže ani väčšie byty skokovo neklesnú. A ak, pôjdu dole koľko 5-6 tis, možno 10tis, keď preženiem individuálne zľavy.. čo to je pri dnešných cenách.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
k0l0b3zka
16. jún 2022

To som si nevsimol. Ceny uz stagnuju, ale neklesaju. Aj to zalezi od lokality.

kikushaa
16. jún 2022

Ja aktivne hladam, a teda nie nevsimla som si, hladam v Bratislave

mb2021
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
16. jún 2022

To by ma zaujimala ta vzorka bytov, na ktorych si to odsledovala😂😂lebo vsetky lokality, ktore pravidelne pozeram, maju ceny bud rovnake alebo vyssie, nic dole s cenou neslo. Ale kludne dalej krm svoju teoriu prasknutia bubliny.

lucik194
16. jún 2022

v BA rozhodne neklesaju ani nahodou a ani tak skoro nebudu, lebo ponuka je mizerna a dopyt velikansky

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
nic0le
16. jún 2022

Nič neklesá, stále sa ceny nehnuteľností zvyšujú. Pracujem v tej oblasti. A znižovať sa ani nebudú, nakoľko máme nedostatok stavebného materiálu, ktorý taktiež extrémne stúpa na cene zo dňa na deň.

maranta_leuconeura
16. jún 2022

Nasa nehnutelnost narastla cenovo za posledny rok o 15%, oproti 2020 o 35%. Tak velmi by museli klesnut ceny aby boli vobec na hodnote roka 2020 a to sa tu nestane. Ale mozes to cakat od polorozpadnutych domcekov niekde na kraji sveta odkial kazdy odchadza

oblecenie99
16. jún 2022

To, že niekto znížil cenu, ešte neznamená, že všeobecne klesli. Ale tiež mám taký pocit, že sa to trošku teraz mierne zastavilo, vidím v ponuke nejaké "ležiaky" aj ja. Som ale presvedčená, že je to len dočasné. Nás všetci odhovárali pred šiestimi rokmi, že nemáme kupovať, praskne bublina. Chvalabohu, nikoho sme nepočúvali :D

liljana
16. jún 2022

To zistime o par rokov. Na jednej strane centralne banky uz stahuju vytlacene peniaze z obehu, ktore sposobili vysoku inflaciu po covide, rastu uroky. Nedostatok penazi = pokles cien. Na druhej strane je tu samotna inflacia a vysoke ceny stavebnych materialov a prace, ktore predrazuju nove stavebne projekty.

zuzanka.zuzu
16. jún 2022

nie nevsimla. chcem kupit a veru nic nezlacnilo

martul
16. jún 2022

@matkahelka popravde, mňa to tiež prekvapilo, že kde sú nižšie ceny. Syn kupoval min. rok byt za 75 tis., tento rok bol na predaj rovnaký o 2 poschodia nižšie a pre behom 2 týždňov sa predal za 86 tis.

draik
16. jún 2022

Ja by som si tipol, že ceny pozemkov budú naďalej tie posledné, ktoré by mali klesať.

gabrielkaa
4. okt 2022

Práve som pozerala ceny nehnuteľnosti napríklad v Žiline a oproti minulému roku teda o dosť stúpli. A minulý rok som pozerala pravidelne každý deň ….