Pomoc pri úvere
Ktora mamina mi prosiiiiiiim poradi čo sa týka úveru zo SLSP a jeho pozastavení,vopred dakujem.je to súrne
@nikolka4 Aké pozastavenie úveru máš na mysli?
Ak myslíš odloženie splátok, lebo trebárs nastali finančné problémy, tak to treba ísť osobne požiadať na pobočku. Musíš ale počítať s tým, že odklad sa robí maximálne na 6 mesiacov (možno na sa bude dať po šiestich mesiacoch požiadať ešte o ďalších šesť - toto treba len na pobočke zistiť) a tiež treba rátať s tým, že neodložia celú splátku, alebo iba splátku istiny, tzn. úroky bude treba platiť naďalej, takže si pozri na výpise, koľko zo splátky tvoria úroky a koľko istina, môže to byť pomer 50/50 ale môže to byť trebárs aj 70% úroky a 30% alebo opačne, alebo úplne iný pomer - záleží od úroku na úvere, do výšky úveru, doby splatnosti a pod.
Pozrela som si aj poplatky SLSP a môžu si tiež vyžiadať poplatok za zmenu úveru, čím odklad splátok je a tento poplatok závisí od typu úveru (spotrebný úver 39 eur a hypotéka 99 eur).
Ak máš ale na mysli pozastavenie úveru jeho vyplatením. Tak to tiež treba ísť na pobočku a požiadať o predčasné splatenie úveru. Poplatok je tam podľa typu úveru - spotrebný úver 1% zostatku istiny, hypotéka 4% zostatku istiny.

@nikolka4 ak chces odlozit splatky, najlepsie bude, ak sa pojdes poradit priamo do banky..tu mozes dostat aj mylne informacie a nespoliehala by som sa na ne..