Pomôže aplikácia na odstránenie finančných zlozvykov?
Ahojte!
Prisla som si sem po nazory, pretoze citam, ze vela z vas ma problemy s "financnymi zlozvykmi", to znamena minanie na impulzivne nakupy (oblecenie, topanky, kabelky, atd., ktore vyzeraju krasne na obrazku alebo vo vyklade a musime ich mat, preto na ne nevahame minut peniaze, no v skutocnosti si ich oblecieme raz a potom na nich pada ürach v skrini), objednavanie jedla, ked si mozeme lacnejsie a zdravsie navarit, zlozvyky, s ktorymi chceme skoncovat, ako napriklad cigarety alebo alkohol. Kazda z nas uz niekedy urobila drahy nakup, ktory potom lutovala, no a niektore z nas (ako ja v minulosti) maju toto financne spravanie ako zlozvyk, s ktorym je tazke, prestat. Keby sme sa toho zlozvyku zbavili, dokazeme si mesacne usetrit vela penazi, na omnoho hodnotnejsie veci.
Preto som vyvinula prototyp aplikacie, ktora ma za ulohu, s tymto zlozvykom pomoct.
Tato aplikacia funguje na principe, ze vzdy, ked si chceme kupit nejaku blbost, navykovu latku, alebo kozmetiku, ktoru nikdy nevyuzijeme, sumu prevedieme do aplikacie a nie na realnu kupu tohto produktu.
Na konci mesiaca nam aplikacia ukaze, kolko penazi sme neminuli zbytocne, a mozeme si tieto peniaze, ktore by inak isli na zlozvyky, z aplikacie vytiahnut.
Aplikacia dalej zaznamenava dni/tyzdne/mesiace bez zlozvykov, co motivuje vydrzat vo financne (a zdravotne) zodpovednom spravani.
Moja otazka na vas je - vyuzivali by ste tuto aplikaciu?
@martinmmartin ved dovody su tu prehladne zhrnute, mne sa nechcelo. Za seba hlavne - odmietam prestat pouzivat vlastnu hlavu, lebo to vedie k hlupnutiu. Banky mi poskytuju postacujuce sluzby na to, aby som presne vedela, kde a na co som oplieskala peniaze. Dalsia aplikacia je zbytocna pritaz, vyzieranie kapacity mojho tlf, dalsie heslo a prihlasovanie. Objavenie teplej vody. A kto raz nema financnu gramotnost a kontroku nad svojimi fianciami, pardon, ale ziadna aplikacia ho to nenauci. A plus krmenie dalsej appky datami....to nie je racionalizacia, ale strata casu. Plus dalsie, doveru v nejaku appku na moje financie mimo banku? Fuha....preco? Bude mi niekto rucit za moje peniaze? Je to bankova institucia pod kontrolou NBS? Proste jednoznacne nie a to len co mi rychlo napadlo
Ahoj, ja by som aplikáciu nepoužívala.
1. Mám rada peniaze na jednom mieste a nepáčilo by sa mi, mať peniaze rozhádzané, tam kus a tam kus. (ak teda správne rozumiem, že by sa tam naozaj časť peňazí predvádzala)
2. Nebavilo by ma zapisovanie, mám spoločný účet s mužom, niečo platí on, niečo ja a kontrolovať a zapisovať všetko čo som kde minula ja aj on není pre mňa.
3. Všetko čo kúpim je pre mňa ,,potrebné,, až po čase zistím, že aha, toto som fakt nepotrebovala.
Takže nápad je to fajn, možno niekto využije, ale pre mňa by to nebolo. 🙂
A ešte dodám, že napríklad mne banka urobí graf, kde som koľko peňazí minula, npr. Supermarket, zábava,... a takýto prehľad mi cca stačí.

Ked nie a preco nie?
Lebo jednoduchych ludi co robia zle financne rozhodnutia potrebujeme ako sol. Stoji na nich cely financny system a bez nich by sa zosypal. Potrebujeme nutne pracu ludi co su ochotny alebo donuteny ju predavat za minimalny peniaz. Nemoze byt kazdy investicny bankar. Vzdy bude potrebne vykonavat cinnosti co vykonavat nikto nechce a preto potrebujes armadu ludi co nemaju na vyber.
Plus je nutne aby sa tato armada v tom svojom svete samu seba udrzovala a presviedcala ze to prave oni robia dobre a vsetci ostatny su blbci, lebo iba tak odchovava dorast.
Vdaka bohu ta chlast a cigarety a bocikovu dietu lebo iba vdaka nim takyto ludia umieraju viac menej hned ako prestanu byt vyssej vrstve osozny. Nikto nepotrebuje zivit dochodcu z ktoreho uz nic nevypadne. A je velmi dolezite aby takyto dochodci zomierali s 0 alebo v lahkom minuse.