Pomôžete mi s daňovým priznaním?
Potrebovala by som danove priznanie urobit.vie mi s tym niekto pomoct?dakujem
@aristka ze tam uz nepracuje tak si ma robit sam povedal byvaly zam
@fatamorgana1 aj ked tam nepracuje ,na zaklade ziadosti ,ktoru partner vyplni a poda u byvaleho zamestnavatela ,mu musi urobit danove ,ziadost najdes na nete a su na to zakony ...
Doslovne je to ziadost o zuctovanie dani a musi to poslat do 15 februara byvalemu zamestnavatelovi ....
@fatamorgana1 treba to poslat zamestnavatelovi aj so ziadostou o vykonanie RZ a je po probleme... aj ked u neho nie je, ak dostane ziadost musi ho urobit. Inak je to praca pre uctovnika na par minut. Iba sa to spise do jedneho tlaciva.
Ono to znie tak pekne.... je to v zákone, ale raz keď zamestnávateľ ti povie že to neurobí a aj keď ho k tomu viaže zákon , pokiaľ nemáš ročné zúčtovanie , musíš podať DP.
DÚ nezaujíma kto pochybil ..to si máte vyštrngať v rámci potom civilného súdu .
Dobre dakujem.ja si radsej pohladam kto by to urobil.byvaly zam je menej zodpovedny a nepotrebujem sa potom natahovat a cakat ze posle na poslednu chvilu.a ak by bolo nieco zle tak je problem ho kontaktovat a cakat na odpovede.lepsie mi je preto riesit to touto cestou.ale dakujem za rady
@fatamorgana1 Presne tak-to mas najistejsie. Co si clovek dnes sam nespravi a nezabezpeci nema...😉 A natahovat sa potom s debilom len kvoli 10Euram a 10minutam prace uctovnicky sa naozaj neoplati...
Ak si to dáš urobiť uctovnicke pytaj doklad o zaplatení a prever si ju, či má živnosť prípadne poistku. Veľa ľudí to teraz vypracovava len tak za 20 eur ale nepodpíšu sa, že ho vypisali, teda zaň zodpovedas Ty. Či je správne alebo nie. Veľa ľudí nevie, čo si môže s dani odpísať. Veľa chlapov si neupatnuje nezdaniteľných časť na manželku lebo nevedia, personalistka im nepovie, nie je povinná ... Ja mám s pracovnickami na daňovom dobre skusenosti, neraz pomohli. Ak chceš napíš mi správu poradím Ti, ak budem vedieť .

@fatamorgana1 nech poziada o spracovanie danoveho priznania byvaleho zamestnavatela...