icon

Pomôžete mi s daňovým priznaním?

fatamorgana1
23. jan 2017

Potrebovala by som danove priznanie urobit.vie mi s tym niekto pomoct?dakujem

aristka
24. jan 2017

@fatamorgana1 nech poziada o spracovanie danoveho priznania byvaleho zamestnavatela...

fatamorgana1
autor
24. jan 2017

@aristka ze tam uz nepracuje tak si ma robit sam povedal byvaly zam

aristka
24. jan 2017

@fatamorgana1 aj ked tam nepracuje ,na zaklade ziadosti ,ktoru partner vyplni a poda u byvaleho zamestnavatela ,mu musi urobit danove ,ziadost najdes na nete a su na to zakony ...

aristka
24. jan 2017

Doslovne je to ziadost o zuctovanie dani a musi to poslat do 15 februara byvalemu zamestnavatelovi ....

simca06022011
24. jan 2017

@fatamorgana1 treba to poslat zamestnavatelovi aj so ziadostou o vykonanie RZ a je po probleme... aj ked u neho nie je, ak dostane ziadost musi ho urobit. Inak je to praca pre uctovnika na par minut. Iba sa to spise do jedneho tlaciva.

maminuska
24. jan 2017

Ono to znie tak pekne.... je to v zákone, ale raz keď zamestnávateľ ti povie že to neurobí a aj keď ho k tomu viaže zákon , pokiaľ nemáš ročné zúčtovanie , musíš podať DP.
DÚ nezaujíma kto pochybil ..to si máte vyštrngať v rámci potom civilného súdu .

majusqa77
24. jan 2017

suhlas s @maminuska . alebo som sa stretla aj s tym, ze RZD spravil, ale o vyuctovanie sa potom natahovali...

aristka
24. jan 2017

@maminuska odovzda papiere uctovnicke ,dobre je kopiu si nechat potvrdit od nej ci prevzatie ziadosti a viac ho nemusi zaujimat ...danovy urad bude pokutovat zamestnavatela ,nie byvaleho zamestnanca ak ten preukaze ,ze ziadost podal a ide to aj bez sudov...

fatamorgana1
autor
24. jan 2017

@aristka
@maminuska
Podla zakona musi.ale ked nechce ta neurobi a to je najhorsie.zalozi papiere a ma na haku

maminuska
24. jan 2017

@aristka daňový úrad dá pokutu fyzicke osobe, ktorá si to má vymáhat v rámci civilného súdu .

aristka
24. jan 2017

@majusqa77 ak prdu nedoplatky ,musi si ich vyriesit ziadatel...

majusqa77
24. jan 2017

@aristka preplatok. nechal si ho zamestnavatel a tahali sa niekolko mesiacov

aristka
24. jan 2017

@maminuska no ja som sa na fin.sprave docitala nieco ine....je toho plny net aj rady pravnikov...

maminuska
24. jan 2017

@aristka takto to jednoducho chodí ...nemáš ročné zúčtovanie , si povinný podať DP . Nenájde ťa v ročnom zúčtovaní , dostaneš výzvu na podanie DP , podáš , dostaneš pokutu a môžeš na súd si ju ísť vymáhať. To je jednoducho prax.

maminuska
24. jan 2017

@aristka ale aj ja 🙂 , to je tá teoria ...

aristka
24. jan 2017

@majusqa77 tam to muselo byt nejake ine techtle mechtle ...tj.nejake cudne praktiky ,kedze napr.mne urobil byvaly zamestnavatel danove ,ale nedoplatok mi prisiel priamo z danoveho ....

aristka
24. jan 2017

@maminuska ty nemas co podavat ,preukazes sa podanou ziadostou ...ak ju podas samoztejme ,ze ta budu nahanat ...preto je lepsie si dat potvrdit kopiu prevzatia ziadosti....

majusqa77
24. jan 2017

@aristka ked ti raz robi zamestnavatel RZD, posiela ti aj preplatok, prechadza to cez mzdovy soft = cez vyplaty. takze ziadne techtle mechtle...

maminuska
24. jan 2017

@aristka ak ta daňový úrad vyzve , podať musíš ...

fatamorgana1
autor
24. jan 2017

Dobre dakujem.ja si radsej pohladam kto by to urobil.byvaly zam je menej zodpovedny a nepotrebujem sa potom natahovat a cakat ze posle na poslednu chvilu.a ak by bolo nieco zle tak je problem ho kontaktovat a cakat na odpovede.lepsie mi je preto riesit to touto cestou.ale dakujem za rady

evittam
24. jan 2017

@majusqa77 Teoreticke "kecy",ktore maju od praxe velmi daleko mam najradsej....😉

evittam
24. jan 2017

@fatamorgana1 Presne tak-to mas najistejsie. Co si clovek dnes sam nespravi a nezabezpeci nema...😉 A natahovat sa potom s debilom len kvoli 10Euram a 10minutam prace uctovnicky sa naozaj neoplati...

lili2015
Autor odpoveď zmazal
lusinda3
24. jan 2017

Ak si to dáš urobiť uctovnicke pytaj doklad o zaplatení a prever si ju, či má živnosť prípadne poistku. Veľa ľudí to teraz vypracovava len tak za 20 eur ale nepodpíšu sa, že ho vypisali, teda zaň zodpovedas Ty. Či je správne alebo nie. Veľa ľudí nevie, čo si môže s dani odpísať. Veľa chlapov si neupatnuje nezdaniteľných časť na manželku lebo nevedia, personalistka im nepovie, nie je povinná ... Ja mám s pracovnickami na daňovom dobre skusenosti, neraz pomohli. Ak chceš napíš mi správu poradím Ti, ak budem vedieť .

lusinda3
24. jan 2017

@lili2015 pod 20 eur nejde žiadna účtovníčka. Ak to teda je účtovníčka a zoberie na seba zodpovednosť za to danove

maminuska
24. jan 2017

@lusinda3 vždy zaň zodpovedáš ty . Aj keby mal ten kto ti ho vypracováva 100 poistiek .

lusinda3
24. jan 2017

@maminuska to vieš ako? Si účtovníčka??

lusinda3
24. jan 2017

@maminuska a nejde tak o poistku ako o živnosť

lili2015
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
24. jan 2017

@lusinda3 mam zivnost, mam poistku, a dokonca mam aj ZEP, ale nemam splnomocnenie na zastupovanie zakaznikov. hadaj, kto sa bude podpisovat pod danove ;)